Cihazı 30.12.2021 tarihinde İtopya'dan aldım. Genellikle iş (yazılım) için kullandım, haftasonları oyun oynadım. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi cihazın sıfırdan pek farkı yok. Donanımsal olarak hiç bir sıkıntısı yok. Cihazda orijinal Windows 11 Home mevcut.
Cihazı aldığımda ekranda noktadan daha küçük boyutta siyah nokta (ölü piksel) vardı, hala duruyor. Kamerada gözükmediği için fotoğrafını koyamıyorum. Gözle zor görüldüğü için önemsemedim, iade etmedim ve 2 yıldır bu şekilde kullandım. Geçenlerde Gigabyte ve İtopya ile konuştum fakat ekran değişimi yapılabilmesi için en az 5 ölü piksel olması gerektiğini söylediler. Cihazın tek sıkıntısı bu fakat çok takıntılı değilseniz bir süre sonra siyah noktanın varlığını unutuyorsunuz bile. Ama yine de bunun için bin tl kırdım fiyattan.
Bugüne kadar MSI, Asus, Lenovo ve Dell'in benzer segmentteki modellerini kullandım ve soğutma sistemi, yazılım kalitesi ve malzeme kalitesi konusunda beni en çok tatmin eden cihaz bu oldu. Control Center yazılımı üzerinden performansını yönetebiliyorsunuz, yapay zeka desteğini etkinleştirirseniz oyuna girdiğinizde otomatik olarak performansını ayarlıyor. Turbo modda çoğu oyunda işlemci 90 dereceyi geçmiyor, ekran kartı da ortalama 80'lerde oluyor. Control Center'den klavye ışıklandırmasını da ayarlayabiliyorsunuz, her tuşta RGB ışıklandırma mevcut ve çok çeşitli ışık modları var.
Cihazda 2 adet M.2 SSD slotu mevcut. Slotlardan birisi Gen 4 ve Gen 4 olan slotta kendi orijinal Samsung SSD'si mevcut. SSD'nin ömrü %98'dedir. Diğer slot ise Gen 3 ve boş bir slot. M.2 2280 bir SSD ekleyebilirsiniz. Cihazın alt kapağı çok kolay açılıyor fakat vidaları sökebilmek için Torx T6 uçlu tornavidaya ihtiyacınız var.
Bataryası sorunsuz, pil tasarruf modunda 4-5 saati çıkarıyor. (yaptığınız işleme göre değişir)
Cihazın fan temizliği yapıldı ve format atıldı. Kutusunda alıcısını bekliyor. Faturası mevcut. Ödeme hesaba geçtiği zaman kargolanır. Kargo alıcıya aittir. İsterseniz elden teslim alabilirsiniz. İade yoktur.
Detaylı özellikler:
- Ekran: 15.6 inç, 240Hz, LED(IPS), 1920x1080
- İşlemci: Intel Core™ i7 11800H 2.3GHz ~ 4.6GHz
- RAM: Samsung 16 GB DDR4 3200MHz Dual Channel (8x2)
- GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 115W 6GB GDDR6 VRAM
- SSD #1: Samsung PM9A1 Gen4 1TB NVMe M.2 2280
Gigabyte Aorus 15P KD model adını internette arayarak bilgisayarın detaylı özelliklerini öğrenebilirsiniz.
NOT: Vitrin fotoğrafında görünen Gigabyte Aorus Gen4 SSD satılmıştır. Şu anda cihazda sadece kendi Samsung 1TB SSD'si mevcuttur.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.