Gigabyte B450 Aorus Elite V2 anakart M.2 SSD'yi görmüyor
-
-
Bu dönüştürücü ler daha çok iş istasyonu server gibi platformlarda iş yapıyor.sebebi ise birfucation yani x16 slotunu x4 x4 x4 x4 gibi 4 e bölüyor ve 4 tane nvme yi hız kaybı olmadan tek x16 da çalıştırabilirsin. Fakat tüketici sınıfı anakartlar da bu tür özellikler bulunmaz yani çalıştıramazsın tek nvme takabilirsin x16 ya çünki slotu bölemiyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b450-aorus-elite-v2_e_230221.pdf
İkinci pcie slotu x16 boyutlu olsa da x4 hızında.
En altta bulunan pciex1_2 kullanılırsa, pciex4, x2 moduna alınır.
Ekran kartının takıldığı yuva pcie 3.0, diğerleri pcie 2.0 standartlarında.
Pcie 2.0 x4 hızı, 2GB/s. İki nvme bu hızı paylaşır.
Kısacası, üst mesajdaki gibi çatallanmadan dolayı sorun yok. Çoğaltıcı adaptör üstündeki 1 nvme'yi söküp deneyebilirsin. Tek nvme bağlıyken çalışıyorsa adaptörün yetersiz olmasından deriz.
Varsa sürücüleri yükleyip deneyin, yüksek ihtimal çoğaltıcı adaptör uyumsuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
çoğaltıcıya 3 tane taktım 1 ini görüyor anakartta 2 tane m2ssd yuvası var coğaltıcı sadece 1 tanesini gösteriyor baska cogaltıcı aldım oda aynı
-
çoğaltıcının gücü dağıtamaması olabilir. belki x4 slot olduğundan çalışmıyor olabilir.
İşlemcide dahili ekran kartı varsa, harici ekran kartını söküp, yuvaya pcie çoğaltma kartını takıp deneyebilirsin. Aklıma gelenler bunlar.
-
Sadece x2 moduna alınabiliyorsa, forum üyesinin dediği gibi x2/x2 modu yoksa çalışmayabilir. bu yüzden sadece 1 tanesini tanıyor olabilir. Belki bunu düzenleyebilen adaptörler vardır.
-
https://www.asus.com/support/faq/1037507/
Kastedilen durum bu olmalı.
-
Disk konusunda arkadaşlar yardımcı olmuşlar . Fakat kasanın resimlerinden görüldüğü üzere aşağıdaki ve yukarı bölümdeki sarı xigmatek fanlar yön olarak yanlış takılmış.
Ekran kartı altındaki yani aşağıdaki fan yukarı karta doğru üflemeli o şu an aşağı üflüyor bir şeye yaramaz yani. Tepedeki de dışarı doğru üflemeli o da içeri üflüyor yani karma karışık bir hava akışı olur .
Onları tam tersine montajlamanız yaranıza olur.
-
Fan rengi sarıdan turuncuya nasıl değişti😀 ekran kartı fanı, havayı içine çeker. Kasa fanı ters yönlü değilse (ki bu model değil) fan montajı doğru.
Düzenleme: kasa fanları, X şeklindeki çerçeveye doğru hava akışı sağlar. Ters fanlar hariç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 24 Aralık 2024; 15:0:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok o ekran kartına doğru üfleri ters yazmışım. Bütün montajlarda çerçeve aşağı bakacak şekilde takılıyor alttaki fanlar. Bazıları alttaki fanları yukarı hava versin diye o şekil takıyor bazıları aşağı versin diye o biraz opsiyonel kişi için. Üstteki yukardaki fanda çerçeve yukarı bakmalı aşağı bakıyor. Yani yukardaki fan yukarı dışarı atmalı havayı.
Yukardaki sence ters değilmi su an ? Çerçeve aşağı bakıyor. Çoğu fan çerçeveden geriye doğru hava üflüyor çünkü. Asıl önemli olan zaten yukarı ve arkadaki fan yönü. Onlar dışarı bakmalı.
EDİT :Bazıları dedim gibi alttaki fanlalrı iki türlü takabiliyor . Bu arada fanlara kırmız demedime dua edin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 24 Aralık 2024; 15:22:11 > -
Fanın kanatçıklarının yönüne ve dönüş yönüne göre hava akış yönü değişir.
Kasanın altına ters yönlü fan takıyorlar ki X şeklindeki cerceve bağlantıları gözükmesin, LED aydınlatma ve estetik daha güzel gözüksün diye.
Düzenleme: evet mesajı tekrar okuyunca anladım. Kasanın üstünde ki fanları kastediyorsun. Evet onlar yanlış takılmış. Havayı içeriye alıyor. Ters takılıp havayı dışarı atması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 24 Aralık 2024; 15:53:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen asıl bnde yukardaki fanı ters görünce yönü yanlış olduğunu aşağıdakini de öyle çerçeve olarak görünce ters söylemişim, alttaki fan durabilir sonuçta ekran kartına hava üflüyor şu an da.
Ama dedimiz gibi asıl yanlış ters olan yukardaki fan onun yünü ters, yukarı kasa dışına atması gerekir. İlk başta alt fan için düşündümü ters demişim asıl yukardaki fan için konuştum .
Konu sahibi arkadaş müsait olduğunda yukardaki fanın yönünü değiştirrse daha iyi olur yanındaki yukardaki diğer siyah fanı resimde kısmi çıktığı için göremiyorum o da tersse o da değişmeli.
-
önerini dikkate alıyorum teşekkür ederim
-
bundan sipariş verdim bide bunu denıycem olmuyor bır turlu kafayı takmıs durumdayım x1 e takıcam gorunmeyen ssd yı bakalım sıparıs yarın elımde bılgıyı paylasıcam
trendyol.comAlfais 4391 M.2 Nvme Ssd Ngff To Pcie 3.0 X1 Adaptör M Key Kart Çevirici Dönüştürücü Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/alfais/4391-m-2-nvme-ssd-ngff-to-pcie-3-0-x1-adaptor-m-key-kart-cevirici-donusturucu-p-35075087?boutiqueId=61&merchantId=212002
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X