Şimdi Ara

gigabyte bios güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
20.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün bilgisayarıma vista 64bit ultimate kurdum ama restart yapınca donup kalıyor. anakartını bios güncelleme yap dediler.acaba nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

anakartım gigabyte p35c-ds3r bearlake L

• http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-p35c-ds3r_21.html bu linkten öncelikle güncel bios u indir. zip formatında olacaktır. sıkıştırılmış içeriği aç, içinden 3 tane dosya açılacak bunu daha önceden hazırlamış olduğun ms-dos başlangıç disketinin içine kopyala. biostan Floppy ile başalatı seç. daha sonra pc yi disket sürücüsünde bu yaptığın disket olduğu halde aç. zaten ondan sonra seni yönlendirecektir. Ama daha önce hiç bios güncelleme yapmadı isen bilen birisi ile yapmakta fayda var.
  • evete hiç yapmadım bide restart daki problemim ekran kartımın kotu olmasından kaynaklanabilirmi acaba ?
  • yaw disket yoksa ne yapacağız peki
  • anakart sitesinden anakartına ait son biosu indir
    @bios proğramını kur dikkat et anakartının biosu olmasına
    http://forum.donanimhaber.com/m_24422302/tm.htm burada nasıl kullanacağın yazıyor
    elektirik kesintisi için çözüm bul güçkaynağı yani 15-20 sn sürüyor bu arada elektiriğin süpriz yapmaması gerekli
  • eyw

buldum ve kurdum

ama neden gözünün içine sokacak şekilde koymamışlar anlamadım

arayıp taramak lazım siteyi

bios prog bulmak için
  • aynen öyle bende aramıştım
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/tech_a_bios.htm @bios prm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih37 -- 16 Kasım 2008; 0:55:19 >
  • flash diskleri açılış için kullanabilir miyiz kullanabilirsek bunu nasıl yaparız bir de sırayla mı kurmak gerek benimkif2 ve f7 ye kadar gidiyor versiyonlar direk f7 yi kursam olur mu ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

flash diskleri açılış için kullanabilir miyiz kullanabilirsek bunu nasıl yaparız bir de sırayla mı kurmak gerek benimkif2 ve f7 ye kadar gidiyor versiyonlar direk f7 yi kursam olur mu ne dersiniz?

Açılış diski yapmanıza gerek yok. Flash diskin içine en son güncel bios'u atıp Gigabyte'ın Q-Flash* uygulamasıyla yükleyebilirsiniz. Direk F7 yi kuracaksınız. Kademe kademe yükseltilmiyor. En son bios bütün güncellemeleri kapsar.

*Q-Flasha girmek için bios menüsünden F8 tuşuna basıyoruz.
  • Gigabyte MA790FXT-UD5P Anakarti kullaniyorum nasil bios uptada yapablirim F6 cıkarmis gigabyte Nasıl kurabilirm arkadaslar bir yardim ederseniz İlk Defa yapacam resimli yada görüntülü varsa daha cok sevinirim yok ise anlatirsaniz cok tsk ederim simdiden allah yar ve yardimciniz olsun
  • benim anakartımda GİGABYTE M61P-S3 bios güncellemem lzm yeni işlemci aldım ama nasıl oldugunu bilmiyorum

bu bios güncelleme konusunda resimli anlatım yapabilecek paylasabilecek arkadaslar varsa lütfen yardımlarını esirgemesinler...
  • harbi arkadaşlar şunu resimli anlatacak bir arkadaş olursa çok makbul geçer şu bios yeni güncellemesini yapmak istiyorum bende hayatmda ikinci kez dual bios ana akrt aldım patlarsa yararını göreyim :)
  • Başlangıç disketini nasıl oluşturucaz? Boş bir diskete bios güncelleme dosyalarını atıp mı bilgisayarı açacağım?
  • artık böyle disketlere falan gerek yok şahsen ben GIGABYTE 790FXTA-UD5 anakartımı f1 biostan f2 ye yükselttim nasılmı?

anakart cdsinin içinde @bios die bir program var onu yüklüyorsunuz(tabi sizinkinde varmı bilmiyorum) program zaten kendi bulup güncellemeyi yapıyor öyle disketle falan uğraşmıyorsun.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuĞrA -- 15 Şubat 2010; 2:21:04 >
  • GünceL her anakartın cdsinde @BİOS programı var.Eğer cd yok ise internetten buLup indirin zaten programı kurunca o size internetten buLup yükLeyimmi diyor.İster dosyayı indirip kurun isterseniz kendisi buLup kursun ama eLektrik kısmı sakat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzersayz -- 18 Şubat 2010; 18:26:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

artık böyle disketlere falan gerek yok şahsen ben GIGABYTE 790FXTA-UD5 anakartımı f1 biostan f2 ye yükselttim nasılmı?

anakart cdsinin içinde @bios die bir program var onu yüklüyorsunuz(tabi sizinkinde varmı bilmiyorum) program zaten kendi bulup güncellemeyi yapıyor öyle disketle falan uğraşmıyorsun.

edit:imla

Nasıl Bios güncellerim diye kara kara düşünürken forumda burayı buldum. Sonra da sizin sayenizde anakartımın kendi dvd sinde zaten Bios yüklemesi yapan bir program olduğunu farkettim. Program 10-15 saniye de yeni bios u anakarta yüklüyor. Hiç öyle disketle falan uğraşmaya gerek yok. Ayrıca son versiyon bios dosyasını önceden sitesinden indirirseniz bu dosyayı göstererek te yükleme yapılabiliyor.

Uzun lafın kısası çok teşekkürler arkadaşım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.