Şimdi Ara

Gigabyte @bios kullanımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gigabyte'nin @BİOS güncelleme programını kısaca nasıl kullanabileceğim hakkında bana yardımcı olurmusunuz.Gigabyte'nin @BİOS programını ilk kez kullanacağımdan dolayı yanlış yapmak istemiyorum.
    Anakart: GA-790XT UD4P Yüklü olan bios F5.

• Anakartının "user's manual" kitapçığında sayfa 67 de @bios kullanımını detaylıca açıklıyor...
  • bence kullanma. biosu indir flash diske at normal biosun içinde zaten güncelleme yeri var o şekilde güncelle. windows ortamında bios güncellemeyi sağlıksız buluyorum.(2 kere bios göçerttikten sonra )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

bence kullanma. biosu indir flash diske at normal biosun içinde zaten güncelleme yeri var o şekilde güncelle. windows ortamında bios güncellemeyi sağlıksız buluyorum.(2 kere bios göçerttikten sonra )

Aynen katılıyorum.gigabyte x58 aldım.Sistemi en baştam kurdum raid 0 yaptım.
    windowsu kurdum. gigabytin programı ile biosu güncelliyim dedim.Sonuç raid 0 göçtü.
    Bu sefer biosu usb flasha attım ve qflash ile güncelleidim.
    sistem başlarken ''end'' e basarak qflasha giriyorsunuz herşey çok kolay.

• quote:

bence kullanma. biosu indir flash diske at normal biosun içinde zaten güncelleme yeri var o şekilde güncelle. windows ortamında bios güncellemeyi sağlıksız buluyorum.(2 kere bios göçerttikten sonra )

Bu video tam bahsettiğiniz işlemi anlatıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=yFLRCwhjujM

• faydalı bir video bilemeyenler için güzel kaynak olur.

benim bios göçerttiğim anakartlarda bios entegre değildi. bios çipi çıkarılarak kolayca yazdırılıyordu. ama şimdi entegre genelde anakarta. göçerse daha büyük sıkıntı yaratır.
  • quote:

faydalı bir video bilemeyenler için güzel kaynak olur.

benim bios göçerttiğim anakartlarda bios entegre değildi. bios çipi çıkarılarak kolayca yazdırılıyordu. ama şimdi entegre genelde anakarta. göçerse daha büyük sıkıntı yaratır.

Hiçbişey olmaz "dualbios" bu durumlar için var.Kullandığınız bölüm silinse bile diğer biostan yükleme yaparak devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak74

Hiçbişey olmaz "dualbios" bu durumlar için var.Kullandığınız bölüm silinse bile diğer biostan yükleme yaparak devam...

Şimdi ben yine bişey sorucam
    kullandığımız bölüm silindiği zaman diğer taraftaki bios ile silinen yer veya çöken yer geri getirilebiliyormu(yüklenebiliyormu).Yoksa ikiden biri gitti geriye birtane kaldı hesabı mı oluyor.
    Videoyu açamadım akşam evde bakıcam.
  • Arkadaşlar gerekenleri söylemiş zaten; BIOS güncelleme işini daima flashtan yapmaktan yanayım; bende de UD3P var, defalarca BIOS yükledim, geri aldım vs hep flashtan yaptım. Masaüstünde program vs aracılığıyla ben de pek tavsiye etmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.