Şimdi Ara

GİGABYTE BRİX mini Kasanın ekran kartını söktüm,onboard kullanımda Fanlar çalışmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gigabyte Brix Gtx 760 mini kasamın ekran kartı arıza yaptı. Yeşil çizgiler çıkmaya başladı. Bende ekran kartını söktüm ve onboard intel grafik kartını yükledim. Sıkıntısız çalışıyor. Ancak ekran kartının üstünde bulunan 2 adet 4pin pwm fan slotuna bağlı olan 2 adet fan yerine, anakartın üstünde bulunan cpu 4pin fana takıyorum. Ancak fanlar en düşük devirde çalışıyor hiç bir işe yaramıyor. Biosda Fan ayalarına girdiğimde GPU nun üstündeki 2 fan slotu var ancak CPu fanı için bir yer yok. Ne yapsam fanı hızlı devirde döndüremedim. Ne önerirsiniz. Kasanın güç aldığı 9v girişinden lehim alıp fana güç versem sıkıntı olur mu? veya usb üzerinde voltaj yükselten mini fan kontrol devreleri mevcut mu?

GİGABYTE BRİX mini Kasanın ekran kartını söktüm,onboard kullanımda Fanlar çalışmıyor?
    Ekran Kartı ve 2 fan PWM pini

Anakart 4 pin girişi

Bağladığım deneme fanı ve harici usb den masa üstü fan( bu fanı kullanmazsam sıcaktan bilgisayar donuyor.

Biosta gözüken 2 fan , ve cpu gpu dereceleri (Ekran kartını sökünce dereceler 0 gözüktü.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hekimoglu88 -- 14 Ekim 2019; 16:16:25 >

• Yardım edebilecek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.