Şimdi Ara

Ekran kartı fan değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, elimde Palit 9800GT var, üzerinde 8cm fan var ve ne yaparsam yapayım sesini kesemedim bir türlü, başka fan alıp parça değişimi yaptım, döner bilezik ve fan bir işe yaramadı. ben de en garanti yol bildiğim sessiz fanı ekran kartına takmak diye düşündüm ve elimdeki fanlardan birkaçını ayırdım. fakat ekran kartının fan güç kablosu 2 pin, elimdeki fanlar ise 3 ve 4 (amd orjinal fanı) pin. bu kabloları nasıl dönüştürebilirim, kabloları ortadan kesip 3 kablonun 2sini 2pinlik bağlantıya bağlasam çalışır mı? ya da nasıl bağlamam gerek?
    başka bir soru da fan soğutucu bloğun içinde dönüyordu, büyük ihtimalle bu yeni fan bloğun üstünde duracak soğutmaya çok etkir mi?

işlemci fanının tipi ve bunun üç pinlisi;

ekran kartı; resimde pek belli olmuyor ama 2 pin (ince, üç pinlinin bir pini dışarda olcak şekilde takılamıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 3 Eylül 2010; 23:38:20 >

• Bence sende 3pini anakart üzerine tak. Böylece anakartında ayar varsa rpm'i ayarlayabilirsin. Yada hep tam hızda çalışır.
  • Soğtucu bloğu sökmeden ekran kartına 120lik fan takın. Fanın pinini de anakarta takın. Çok uyguladığım bir taktiktir ve çoğu ekran kartında başarılı olmuştur. Hem sessiz hem daha soğuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Soğtucu bloğu sökmeden ekran kartına 120lik fan takın. Fanın pinini de anakarta takın. Çok uyguladığım bir taktiktir ve çoğu ekran kartında başarılı olmuştur. Hem sessiz hem daha soğuk.

Aynen katılıyorum bende uyguladım gayet etkili bir çözüm.
  • Soğutucuyu sökmeden ekran kartının fanına uygun kasa fanı alın ( 80 se 80 lik fan ) köşelerini yuvarlatın ve soğutucunun ortasına yerleştirin
  • Veya plastik kelepçeler var, cırtta deniyor, onlarların 15cm ve ince olanlarından 4 adet alarak, 12cmlik bir fanı rahatça bağlayabilirsiniz.
  • peki bu 12cm fanı ekran kartına nasıl takmam gerek? fanı söktükten sonra yuva boş kalıcak, bakır çember ızgaralı soğutmanın üstüne cırt ile yerleştiricem öyle mi? peki bu cırtların sıcaktan erimesi gibi bir durum olmaz mı? yani 70-80 dereceye çıkarsa, gerçi daha serin olduğunu söylemişsiniz, gene de 70'e yakın değerlere çıkarsa sorun teşkil etmez mi? yoksa cırtları kasaya mı takmam gerek, o zaman biraz dengesiz kalır gerçi.

elimdeki en yeni fan 9cm kasa fanı, yaprakları amd'ninki gibi, işe yarar mı yoksa dediğiniz gibi en azından 12cm mi almam gerek?

teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardes ısı konusunda hıcbırsey olmaz o kelepcenın erımesı ıcın fırın gıbı olması lazım o da cok zor..yada sılıkon alırsın 2-3 tl ye cakmakla erıtıp fanın bırıkı yerıne damlatıp sogutucu bloga hafıf bastırısın yapısıp kalır..12cm lık fan ıyı olur hem daha ıyı sogutur hemde ses yapmaz
  • Fanı sökmenize gerek yok sökmeyin de hatta. Sadece gücünü çıkarın ki çalışmasın. Fanın olduğu kesime cırt kelepçelerle sağlamca oturtun kasa fanını. Ben 80lik fan tavsiye etmem çünkü onlarda ses yapar. 120lik bir fan takarsanız daha az sesle daha çok soğtursunuz. Karta tam ortalanmaz biraz yukarıda kalır ama önemli değil 80likten herhalukarda daha iyi soğtur.
  • fanını söküp silikon tabancasıyla üstüne 9cm kasa fanı taktım, güzel sessiz oldu ama devir sayısı yetmedi galiba, 87 dereceyi gördüm oyunda. söküp (çok zor değil, ince bi tabaka sürülü) 14-12 cm mi taksam daha iyi? gerçi maksimum derece 105'e kadar gidiyor.
  • fanı soktuysenız sessız bı 8 cm fan alın cok pahalı degıl sonra fanı tutan cerceveden ayırın yan keskı ıle keserek zaten 3 tane ınce plastık tutuyor sonra cıkarrtıgınız fanı ekran kartı sogutucusuna slıkon yada vıda ıle tutturun zıra ben ses yapan ıslemcı sogutucuma boyle yaptm sıfır ses oldu..ayrıca orjınallıgıde bozulmadı..kırmızı ıle ısaretledıgım yerden kesılecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz32 -- 4 Eylül 2010; 17:33:10 >

• fanı söktüm, hatta fanın kablolarını kesip iki pinlik ekran kartına da bağladım ama saçma bir şekilde, açılışta %100 hız ile çalışmaya başlamasına rağmen oyuna girince boştaki hızı artmıyor, aksine düşüyor. 110 dereceyle yakmak üzereyken yapıştırdığım 8cm'lik fanı söktüm, yerine bakır ızgaranın üstüne 12cm'lik kasa fanı taktım, şimdilik sıcaklık problemi çıkmadı, sanırım çözüldü sorun :)

bir de işlemci için aynısını yaptım ama ya fanın devri az geldi, ya da bağladığım şekilde yeterli hava soğutucu bloğa gelmedi işlemcim 80 derece yanmak üzereyken bilgisayar dondu, çıkartıp 9cm'lik fan taktım o da güvende artık :)

edit: anlamadım ama galiba bağlantıda bir sorun oldu, yoksa gayet güzel çalışıyordu 8cm fan. manuel fan kontrolde de %100 yapınca fan duruyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 9 Eylül 2010; 8:57:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.