Arkadaşlar dün yeni aldığım gigabyte ds3 anakart ve 6300 e o/c yapamadım ramler vardı zaten fsb yi 280 yaptığımda makina ekrana açılış vermiyo problem neden sizce
dostum ram ayarını 2.0 yap ve en son bios yüklü olsun(f4) ramin voltajını 0.2 yap işlemci voltajını normal olarak değil de 1.325V yap ramlerin iyiyse 2.8 rahat günlük kullanırsın
not:hepsini biostan yap easytune programını kullanma hiçbir işe yaramıyor
peki ram ayarlarını nası yapıcaz 5-5-5-11 falan ctrl ve f1 e basınca yardım menüsü çıkıyo
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa7171
Arkadaşlar dün yeni aldığım gigabyte ds3 anakart ve 6300 e o/c yapamadım ramler vardı zaten fsb yi 280 yaptığımda makina ekrana açılış vermiyo problem neden sizce
biosunu F4'e güncelle sorun kalmaz...
quote:
ramin voltajını 0.2 yap
bende de aynı 3lü var... fsb 333 üzeri göremedim... çarpan 2x...timingler 5-5-5-15... zaten ramin default voltajı 1.8... voltaj verip 2.0 yapınca yanmasın ramler...
DS3 OVERCLOCK UZMANLARINDAN YARDIM TALEP EDİYORUM... sistemim imzamda...
5-6-6-18 corsair value select drr667 512 mb bu şekilde kullanıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: trkocaer
kardeş voltajı artırmaya gerek var mı ???
2.0 voltaj verirsek ramler yanar mı ???
quote:
Orjinalden alıntı: Kotiledon
quote:
Orjinalden alıntı: trkocaer
Arkadaşlar çok iyisiniz bu konuda ama ben çok bilgisizim sizden ricam m.İ.T de ki ayarları print screen le veya fotosunu çekip forma koysanız daha iyi anlıcam baya bilgisizim gerçekten
bende 6300 2100 mhz felan yaptım daha baya da gider gerçi ama cpu ısısı 55 görünüyo sorun olurmu
bende ısınma problemi yok arkadaşların yardımıyla 3ghz yi gördüm işlemci ısım 38 anakart 48 civarında yalnız bende pci ile ilgili bölümü 90 yapmassam hiç o/c yapamıyorum o nedir anlamadım 90-91-92... diye gidiyo rakam.Yani hiç o/c ayarlarında bu konudan bahsetmemişsiniz.
bios sürümün nedir ???gigabyte tın sitesinden en son biosu yükle
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa7171 bende ısınma problemi yok arkadaşların yardımıyla 3ghz yi gördüm işlemci ısım 38 anakart 48 civarında yalnız bende pci ile ilgili bölümü 90 yapmassam hiç o/c yapamıyorum o nedir anlamadım 90-91-92... diye gidiyo rakam.Yani hiç o/c ayarlarında bu konudan bahsetmemişsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: odrin34
bende 6300 2100 mhz felan yaptım daha baya da gider gerçi ama cpu ısısı 55 görünüyo sorun olurmu
yaw odrin34 sende yoksa box soğutucunun koruma plastiğini çıkarmadım mı? ,, forumda çok yapan var bu hatayı da..
bios sürümüm f4 yoksa o/c yapamıyordum 3 gh yi 420 fsb de gördüm daha üstünde 430 fsb de pc kaldırmadı voltaj 1.325 daha üste nasıl çıkabilirim bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: hey
quote:
Orjinalden alıntı: odrin34
yaw odrin34 sende yoksa box soğutucunun koruma plastiğini çıkarmadım mı? ,, forumda çok yapan var bu hatayı da..
nerde plastık var yaf ben yanlışlıkla takarken fanın altına dokunmuş macunu hafif ezmiştim. plastık olsa orda hissederdik herhalde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme