Şimdi Ara

gigabyte ds3l rev 2.0 oc olmuyor. Neden?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sanırım sorunu çözdüm son mesajımdan beri nerdeyse 50-55 restart yaptım ama şikayet ettiğim istem dışı restart olmadı hiç. ne alakası var bilmiyorum ama ekran kartının 169,09 olan driverini 169,21e güncelledim ve şimdilik sorun yok.
    buarada en başta çıkan verifying DMI pool interleaved yazısının sonunda oc sistem çarpanını 2.0 yaptığım zaman update succes yazıyor belki tesadüf ama 3-4 kere bu durum dikkatimi çekti.
    oc olarak en son 3,12ghz de 3d mark 06 tamamlayabildi skor 12715
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

Orjinalden alıntı: obey your master

fpo kodu : q751a343

son olarak bilgisayar açılırken windows ekranına gelmeden önce ds3l de olduğu gibi tekrar başlatıyor bu başka bileşenlerden yada windows un çökmesinden kaynaklanıyor olabilirmi acaba??

yani tam açılacakken açılmadan yeniden başlıyor sistem öylemi...eğer böyleyse sorunun kesinlikle ramlerden kaynaklanıyor..çünkü ds3l rev 2 de aynı sorunu bende yaşadım,

öncelikle ramlerin yuvasını değiştir dene, olmadıysa bu sefer sistemde takılı ram sayısını bire düşür ve bu bir ramide takmadığın farklı bi yuvaya tak...bu şekilde açılacaktır...açıldıktan sonra tekrar 2 ram takıp çalıştırılabiliyo sistem,garip ama bu şekilde çözdüm sorunu...

mtksnz@ 532 fsb de stabilmi peki sistemin yada imzandaki 3.3 günlük kullanımınmıdır..bide boardunun rev kaç...1 mi 2 mi...

e8200 500 fsb biostan 1.37 (windows da düşüyor tabi) voltla full stabil 12 saat orthos aldım.
    boardum rev 1.
    3.3 günlük stabil 12 saat orthos aldım isterseniz yollarım resimleri.

• @mntksz;
    hocam bunları yaparken işlemciyi neyle soğuttun??
    yada stok fanla denedinmi en son kaça kadar çıkabildin?? biliyorum düşük ama ben 3,12 den yukarı çıkamadım.
  • bende zeroterm cf900 işlemci soğutucusu var ama şunu söyleyim e8200 az voltta versen cok ısınıyor sanırım 45nm teknolojisinden kaynaklanıyor stok soğutucu ile fazla verilmemeli bence günlük kullanım için ful yükte 70 dereceyi geçirmemelisin ona göre voltaj verip denemeler yapmalısın ayrıca ben sadece ramler 2.2 volt verdim imzamdaki değerlerde stabil birde işlemciye(e2160) 1.47 verdim başka bir volta dokunma onlar normalde kalsın
    pci oranını 100 de sabitle EİST ve C1E fonksiyonların var biosta onlarıda disable yap bu kadar

ama işlemci takoz olabilir voltajı 1.35 e cıkar ayrıca o ramlerin standart çalışma voltajı kaç bana birazcık sorun ramlerde gibi geldi başka 800 mhz ramle deneme şansın varsa bir dene istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

Orjinalden alıntı: lexus

p35 chipler 8XXX lerle uyuşmuyor zannedersem o işmeciye 500+ fsb yapacak anakart lazım X38 gibi

p35 ler E serisi ile güzel uyuşuyor.

örnek benimki : e2160 @ 3.46 ds3l

3.46 da stabilmi peki bizdede aynı işlemci ve mobo var ama o kadar bir türlü çıkamadı,ramlerin ne peki,mobo rev kaç?

bide bios oc değerlerini yazarmısınız rica etsem, 3.3 ve üstünde günlük stabil kullananlar

sistem imzamda yazıyor

buna karşılık
    işlemci voltaj 1,375 V
    DDR +0,1
    PCI-E +0,2
    FSB +0,2
    378*9= 3402 MHz

• o cpu 1.28v ile 4000 stok fan ile satildi zati :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

o cpu 1.28v ile 4000 stok fan ile satildi zati :)

+4000
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

bi süre e8200 kullandım. boot etmeme sorununu hiç duymadım ama eğer f8a dan başka bios kullanıyorsan zaten ds3l e8xxx işlemcileri desteklemiyor. f8a biosunu yükleyince e8xxx işlemcilere destek geliyor zaten gigabyte internet sitesine bakrsan görürürsün kolay gelsin

Bu desteklemiyor olayıda nerden çıktı 20 gün önce aldık 8200+ds3l f3 bios yüklü cayır cayır çalışıyor 4200 mhz ye kadarda oc yaptım sistemi.aha linkinide vereyim.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35-ds3l_20.html

Buda işlemci destek listesi.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-p35-ds3l_20.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 3 Nisan 2008; 23:44:12 >

• bios update ten sonra açılmama sorunundan bahsedilmiş yukarda. giga p35-dq6 ve x38-dq6 da da bu sorun vardı. çözmenin yolu ise, bios u update ettikten sonra sistemin gücünü kesip, anakart power tuşuna 30sn gibi bir süre basılı tutmak,sonrasında güncellenmiş biosunuzla beraber anakartınız açılıyor(ds3l de çalışacağına garanti vermem yinede :) ).

2.elden bi bulabilseydim alacaktım bu karttan, olmadı sıfır alıcaz yine
  • şu an ds3l ile e2160 ı 6 aydır 3.0ghz de hiç sorun vermeden kullanıyorum. Gayet güzel bir anakart :D
  • oc yapacaksanız f3 biosunu kurun en stabili odiyor sitesinde. ve 1 yıldır ocli kulanıyorum hiç bir sorun yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.