Şimdi Ara

gigabyte ds3l rev 2.0 oc olmuyor. Neden??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    curcial ballistix tracer 1066mhz ram (çok fazla ısınıyor)
    e8200 işlemci (stock fan)
    tt armor+ kasa
    high power 560w psu

işlemci nerdeyse 2,66 dan 2,80 e bile çıkmıyo. ramler normal zamanlamaları 5-7-7-24 olarak geldi manuel olalar 5-5-5-15 e çektim. 0,2 voltaj verdim ramlere. cpu voltaj 1,3 fsb voltaj 0,2 ama yinede açılmıyor sebebini bilen varmı??

benim tahminim ramlerin aşırı ısınması ama emin olamıyorum.
    normalde kaça kadar çıkabiliyo olmam lazım bu ramlerle.

• kendim sordum kendim cevaplayım bari yeni gelen ds3l modellerinde boot etmeme gibi sorunlar varmış bu oc kabiliyetinide etkiliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obey your master

kendim sordum kendim cevaplayım bari yeni gelen ds3l modellerinde boot etmeme gibi sorunlar varmış bu oc kabiliyetinide etkiliyormuş.
    biosu güncelledinmi f8a biosunu yüklemessen zaten e8xxx işlemcileri desteklemiyor ben 8200 işlemciyi 532 fsb ye kadar çıktım ds3l ile. istersen link vereyim

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=319465

• quote:

Orijinalden alıntı: mtksnz

biosu güncelledinmi f8a biosunu yüklemessen zaten e8xxx işlemcileri desteklemiyor ben 8200 işlemciyi 532 fsb ye kadar çıktım ds3l ile. istersen link vereyim

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=319465

Alıntıları Göster
    oerdem arkadaşımın dediğine göre yeni çıkan ds3l modelde bios update sonrası bott etmeme sorunu varmış bu yüzden update etmeye çekindim. kartı toplayıp kutuladım vatandan almıştım 6 mart bonus indiriminde yarın gidip alırlarsa eğer bunu verip ds3r alcam. umarım alırlar. eğer almazlarsa son çare olarak bios update deniycem. aynı sorunu yaşayıp çözen varmı acaba???

buarada imzada e2160 görünüyor

• quote:

oerdem arkadaşımın dediğine göre yeni çıkan ds3l modelde bios update sonrası bott etmeme sorunu varmış bu yüzden update etmeye çekindim. kartı toplayıp kutuladım vatandan almıştım 6 mart bonus indiriminde yarın gidip alırlarsa eğer bunu verip ds3r alcam. umarım alırlar. eğer almazlarsa son çare olarak bios update deniycem. aynı sorunu yaşayıp çözen varmı acaba???

buarada imzada e2160 görünüyor

Alıntıları Göster
    bi süre e8200 kullandım. boot etmeme sorununu hiç duymadım ama eğer f8a dan başka bios kullanıyorsan zaten ds3l e8xxx işlemcileri desteklemiyor. f8a biosunu yükleyince e8xxx işlemcilere destek geliyor zaten gigabyte internet sitesine bakrsan görürürsün kolay gelsin

• quote:

bi süre e8200 kullandım. boot etmeme sorununu hiç duymadım ama eğer f8a dan başka bios kullanıyorsan zaten ds3l e8xxx işlemcileri desteklemiyor. f8a biosunu yükleyince e8xxx işlemcilere destek geliyor zaten gigabyte internet sitesine bakrsan görürürsün kolay gelsin

Alıntıları Göster
    bu sorun sanırım sadece e8xx işlemcilerinde.e21xx lerde bi sorun yok çünkü.
    bu durumda sorun büyük olasılıkla biostan kaynaklanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

bu sorun sanırım sadece e8xx işlemcilerinde.e21xx lerde bi sorun yok çünkü.
    bu durumda sorun büyük olasılıkla biostan kaynaklanıyor

Alıntıları Göster
    aynı anakarta sahibiz. bende de benzer sorunlar vardı. benim sorunum taşınabilir hdd takılı olmasıydı. tavsiyem tüm usbleri çıkarıp. hatta gereksiz tv kartı falan varsa herşeyi söktükten sonra oc denemen. bunlarda olmazsa ram slotlarıda sorun çıkarabiliyor. tek ram dene tek tek diğer slotlara tak ramleri. çok sorunlu bir anakart çünkü nerden sorun vereceği hiç belli olmuyor açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

aynı anakarta sahibiz. bende de benzer sorunlar vardı. benim sorunum taşınabilir hdd takılı olmasıydı. tavsiyem tüm usbleri çıkarıp. hatta gereksiz tv kartı falan varsa herşeyi söktükten sonra oc denemen. bunlarda olmazsa ram slotlarıda sorun çıkarabiliyor. tek ram dene tek tek diğer slotlara tak ramleri. çok sorunlu bir anakart çünkü nerden sorun vereceği hiç belli olmuyor açıkcası.

Alıntıları Göster
    DS3L den çok memnunum hiç bi sorun yaşamıyorum.. Ama gidip E8xxx işlemci alıp DS3L almak olmaz.. Çünkü 100$ lık anakart.. Bence en azında DS3R yi hakediyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qrt_ -- 28 Mart 2008; 23:36:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Qrt_

DS3L den çok memnunum hiç bi sorun yaşamıyorum.. Ama gidip E8xxx işlemci alıp DS3L almak olmaz.. Çünkü 100$ lık anakart.. Bence en azında DS3R yi hakediyo

Alıntıları Göster
    f8b biosu yüklü şuan vatan teknik servisine şikayetimi bildirdim saolsunlar birazda israrımla bios update edip kartınız turp gibi diyip yolladılar. 3ghz de bile çalışmıyo işlemci sorun işlemcide olabilirmi diye düşündüm ama sanmıyorum. işlemciyi bırakıp ramlere biraz voltaj vererek zamanlamaları düşürmeye çalıştım makine yine çakıldı. zararım ne olursa olsun yarın epds3r alıyorum.

bonus kampanyasından almıştım kartın limiti 500 ytl oldupu için sadece zotac amp ve ds3l alabildim.

• quote:

f8b biosu yüklü şuan vatan teknik servisine şikayetimi bildirdim saolsunlar birazda israrımla bios update edip kartınız turp gibi diyip yolladılar. 3ghz de bile çalışmıyo işlemci sorun işlemcide olabilirmi diye düşündüm ama sanmıyorum. işlemciyi bırakıp ramlere biraz voltaj vererek zamanlamaları düşürmeye çalıştım makine yine çakıldı. zararım ne olursa olsun yarın epds3r alıyorum.

bonus kampanyasından almıştım kartın limiti 500 ytl oldupu için sadece zotac amp ve ds3l alabildim.

Alıntıları Göster
    Üzüldüm performans alamadığın için.. Ama o işlemci zaten Ds3r yi hakedio

• quote:

Orijinalden alıntı: Qrt_

Üzüldüm performans alamadığın için.. Ama o işlemci zaten Ds3r yi hakedio

Alıntıları Göster
    p35 chipler 8XXX lerle uyuşmuyor zannedersem o işmeciye 500+ fsb yapacak anakart lazım X38 gibi

p35 ler E serisi ile güzel uyuşuyor.

örnek benimki : e2160 @ 3.46 ds3l
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexus

p35 chipler 8XXX lerle uyuşmuyor zannedersem o işmeciye 500+ fsb yapacak anakart lazım X38 gibi

Alıntıları Göster
    p35 ds3lyi ben de kullanıyorum, oc performansı iyidir ama her işlemci aynı oranda oc yemeyebiliyor.tabi ki daha fazla para verebildiğinde soğutmaları daha iyi olan anakartlar alarak daha iyi oc yapabilirsin ama değer mi verdiğin paraya, bence önemli olan noktası bu.
    fiyat performans olarak iyi bir anakart, ilk seferinde ben de zorlandım ama anakart arıza yapıp birebir değiştikten sonra e2180 ile 3.0ghzi görebildim, normalde 1.475v ile 3,2ghzi görebilmem lazım ama sanırım ramlerden dolayı (ocz reaper 2 gb 800).
    auto bıraktım timingi, 5-5-5-15 olan timingi 6 6-6-17e düşürerek 900hze getirebildim ve öylece bıraktım.

ram timing/mhz sorunu bazen oc yaparken farkedilmeyen sorun olabiliyor.
    bu arada tutbo modu standarta getirdin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 29 Mart 2008; 10:41:56 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lexus

yukardada yazdım 532 fsb yaptım dahada giderdi rame takıldım ds3l ile ben cok memnunum ds3r ile aynı bence fazla para vermeye gerek yok raid yapılmayacaksa

• quote:

Orjinalden alıntı: obey your master

gigabyte ds3l rev 2.0 anakart
    tt armor+ kasa
    high power 560w psu

işlemci nerdeyse 2,66 dan 2,80 e bile çıkmıyo. ramler normal zamanlamaları 5-7-7-24 olarak geldi manuel olalar 5-5-5-15 e çektim. 0,2 voltaj verdim ramlere. cpu voltaj 1,3 fsb voltaj 0,2 ama yinede açılmıyor sebebini bilen varmı??

ekran kartınıda yazarsan daha iyi olur çünkü bende X1900XT CF Edition vardı onunla o/c yapamadım HD3870 e geçince o/c yapabildim hatta sorunlar yaşamıştım bi ara HD3870 ilede ama sonradan hallettim sorun voltajmış

• quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

quote:

tt armor+ kasa
    high power 560w psu

ekran kartınıda yazarsan daha iyi olur çünkü bende X1900XT CF Edition vardı onunla o/c yapamadım HD3870 e geçince o/c yapabildim hatta sorunlar yaşamıştım bi ara HD3870 ilede ama sonradan hallettim sorun voltajmış
    quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

quote:

tt armor+ kasa
    high power 560w psu

ekran kartım zotac 8800 gt amp edition.

ds3l kartımı satıp ep35 ds3r aldım. fakat yine 3,04 ghz üzerine çıkamadım. sanırım bende bi kazmalık var.
    sorunun nerde olduğunu bulamadım bir türlü. spd2,0 yapıyorum işlemciye 1,30v veriyorum. ddrovervoltaj +0,2veriyorum kayıt edip çıktığımda bilgisayar açılamadan bios ekranını bile açmama izin vermeden kitleniyo.

en son yapabildiğim spd2,0 işlemci 380*8=3040mhz ramler 760mhz (spd yi serbest bıraktığımda 1280 civarı bişey oluyo ve yine sorunsuz açılıyo)

stoc fanla 3,2 görebilirim diye düşünmüştüm. sistemimi yazayım belki hatamı bulur yada tavsiye verirsiniz.

crucial ballistix tracer pc8500 (2*1)
    gigabyte ep35ds3r
    intel e8200 stok fan
    seagate 500gb sata2 32mb
    Tt armor+
    zotac 8800gt amp

şimdiden teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

quote:

tt armor+ kasa
    high power 560w psu

ekran kartım zotac 8800 gt amp edition.

ds3l kartımı satıp ep35 ds3r aldım. fakat yine 3,04 ghz üzerine çıkamadım. sanırım bende bi kazmalık var.
    sorunun nerde olduğunu bulamadım bir türlü. spd2,0 yapıyorum işlemciye 1,30v veriyorum. ddrovervoltaj +0,2veriyorum kayıt edip çıktığımda bilgisayar açılamadan bios ekranını bile açmama izin vermeden kitleniyo.

en son yapabildiğim spd2,0 işlemci 380*8=3040mhz ramler 760mhz (spd yi serbest bıraktığımda 1280 civarı bişey oluyo ve yine sorunsuz açılıyo)

stoc fanla 3,2 görebilirim diye düşünmüştüm. sistemimi yazayım belki hatamı bulur yada tavsiye verirsiniz.

crucial ballistix tracer pc8500 (2*1)
    gigabyte ep35ds3r
    intel e8200 stok fan
    seagate 500gb sata2 32mb
    Tt armor+
    zotac 8800gt amp

şimdiden teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    senin o işlemci ve ramle 4.0 rahat görmen lazım işlemcinin FPO kodu nedir L744, L745 veya L746 ile başlıyorsa iyidir.......

• quote:

senin o işlemci ve ramle 4.0 rahat görmen lazım işlemcinin FPO kodu nedir L744, L745 veya L746 ile başlıyorsa iyidir.......

Alıntıları Göster
    fpo kodu : q751a343

son olarak bilgisayar açılırken windows ekranına gelmeden önce ds3l de olduğu gibi tekrar başlatıyor bu başka bileşenlerden yada windows un çökmesinden kaynaklanıyor olabilirmi acaba??
  • quote:

son olarak bilgisayar açılırken windows ekranına gelmeden önce ds3l de olduğu gibi tekrar başlatıyor bu başka bileşenlerden yada windows un çökmesinden kaynaklanıyor olabilirmi acaba??

Alıntıları Göster
    quote:

yani tam açılacakken açılmadan yeniden başlıyor sistem öylemi...eğer böyleyse sorunun kesinlikle ramlerden kaynaklanıyor..çünkü ds3l rev 2 de aynı sorunu bende yaşadım,

öncelikle ramlerin yuvasını değiştir dene, olmadıysa bu sefer sistemde takılı ram sayısını bire düşür ve bu bir ramide takmadığın farklı bi yuvaya tak...bu şekilde açılacaktır...açıldıktan sonra tekrar 2 ram takıp çalıştırılabiliyo sistem,garip ama bu şekilde çözdüm sorunu...

mtksnz@ 532 fsb de stabilmi peki sistemin yada imzandaki 3.3 günlük kullanımınmıdır..bide boardunun rev kaç...1 mi 2 mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 30 Mart 2008; 12:09:45 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

3.46 da stabilmi peki bizdede aynı işlemci ve mobo var ama o kadar bir türlü çıkamadı,ramlerin ne peki,mobo rev kaç?

bide bios oc değerlerini yazarmısınız rica etsem, 3.3 ve üstünde günlük stabil kullananlar

• quote:

quote:

yukardada yazdım 532 fsb yaptım dahada giderdi rame takıldım ds3l ile ben cok memnunum ds3r ile aynı bence fazla para vermeye gerek yok raid yapılmayacaksa

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

quote:

Haklısın Ben raid yapmıcam için DS3L aldım ve çok menunum.. Bugunkü denemelerimden sonra bikat daha memnunum
    Bkz.
    http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=337544

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.