Bildirim
GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: TechZone
çalışman ii melihcan ama sanırım cidelimemo daha anlaşılır şekilde istiyor.. anakartın etrafındaki yazılar yeterli ancak teknik bilgi lazım.. RESMİ HAZIRLIYORUM ŞU ANDA...
Ben hazırlamadım zaten o resmi netten buldum ekliyeyim dedim güzel anlatılmış çünkü senkide gayet iyi olmuş arakadaşım. Ama ne yalan söyliyeyim benim anakartın kitapcıgında gayet güzel anlatılmış ben ordan bakarak topladım pcyi hemde ilk deneme :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 5 Mart 2009; 0:00:09 > -
-
quote:
Orjinalden alıntı: melihcan00
quote:
Orjinalden alıntı: 3X3CUT0R
quote:
Bende GA EP45-UD3P var yeni topladım zaten pc ana kartı alınca elime bakmaya doyamadım görüntüsü mükemmel gerçektenüstündeki ses zımbırtısının bu kadar kaliteli olabilecegini tahmin bile etmezdim almak isteyenlere tavsiye ederimher yönüyle güzel bir ana kart
Birde sizdede açılışta verifying dmı pool dat gibi bir yazı çıkıyormu ? Gıgabayte anakartlarda çıkıyormuş böyle bir mesaj odgrum yada bu konuda önerileriniz varmı ?
O mesaj award ve phoneıx bioslarda sıkça görülen bir mesaj sanırım bios upgradeleriyle gideriliyordu (Bekleme süresi kısalıyordu)
Denedim en son bios güncellemelerini yaptım ama işe yaramadı aynı canımı sıkıyor ama çogu kullanıcıda varmış anlamadım gitti.
Ben de yeni bios güncelledim. Aynen duruyor. Hatta yeni biosla bekleme süresi daha da arttı. Çünkü bu yazıdan sonra imleç bir satır daha atlıyor ve bide orada bekliyor. Açılış çok yavaş maalesef.
-
-
HDD'yi SATA bağladım ama optik okuyucum IDE.. optik okuyucum eski olduğu ve IDE olduğu için, onun SATA bağlantı noktasının nerede olduğunu bilmiyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Mart 2009; 13:55:37 > -
quote:
HDD'yi SATA bağladım ama optik okuyucum IDE.. optik okuyucum eski olduğu ve IDE olduğu için, onun SATA bağlantı noktasının nerede olduğunu bilmiyorum..
teşekkürller kardeş ellerinize sağlık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cidelimemo -- 5 Mart 2009; 16:46:16 > -
ud3p modeli harika gerçekten -
quote:
Orjinalden alıntı: tonk
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: 3X3CUT0R
quote:
Bende GA EP45-UD3P var yeni topladım zaten pc ana kartı alınca elime bakmaya doyamadım görüntüsü mükemmel gerçektenüstündeki ses zımbırtısının bu kadar kaliteli olabilecegini tahmin bile etmezdim almak isteyenlere tavsiye ederimher yönüyle güzel bir ana kart
Birde sizdede açılışta verifying dmı pool dat gibi bir yazı çıkıyormu ? Gıgabayte anakartlarda çıkıyormuş böyle bir mesaj odgrum yada bu konuda önerileriniz varmı ?
O mesaj award ve phoneıx bioslarda sıkça görülen bir mesaj sanırım bios upgradeleriyle gideriliyordu (Bekleme süresi kısalıyordu)
Denedim en son bios güncellemelerini yaptım ama işe yaramadı aynı canımı sıkıyor ama çogu kullanıcıda varmış anlamadım gitti.
Ben de yeni bios güncelledim. Aynen duruyor. Hatta yeni biosla bekleme süresi daha da arttı. Çünkü bu yazıdan sonra imleç bir satır daha atlıyor ve bide orada bekliyor. Açılış çok yavaş maalesef.
Geçen gün Gigabyte Türkiye mail attım bu konuda aynen yapıştırıyorum cevabı.
Merhaba,
Maalesef belirttiğiniz bu işlemi kapatmanın herhangi bir yolu bulunmamaktadır. Yardımcı olamadığımız için üzgünüz.
Saygılar.
Türkiye İrtibat Ofisi
GIGABYTE TECHNOLOGY
www.gigabyte.com.tr
From: Melih Can [mailto:]
Sent: Monday, March 02, 2009 9:35 PM
To: info@gigabyte.com.tr
Subject: Anakart açılışında uzun süre bekleten mesaj
Öncelikle yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bilgisayar açılırken Verifying DMI pool data diye bir açılış hatası veriyor ardından bilgisayar olgan şekilde açılıyor en son bios güncellmesini yaptıgım halde bu mesajdan kurtulamadım pc açılışını ciddi şekilde uzatıyor bundan kurtulmadın bir yolu yokmu yardım edin lütfen.
Anakartımın modeli : GA-EP45-UD3P
Bakın kartın kalitesi ve özelliklerine diyecek bir lafım yok ama bilseydim bu kadar uzun açılış olayını kesinlikle almazdım!!! Bu kadar para verecegim 15 sn geç açılacak çok saçma hemde düzeltilme şansı olamayacak - not aldı benden.
-
BIOS update yapmaktan vazgeçtim teşekkürler melih
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Mart 2009; 19:44:51 > -
quote:
iyi yapmışsın ama sen genede güncelle faydası olabilir
Bu arada daha önce hazırlamıştım eklemeyi unuttum sanırım burdaki modellerin hepsinde QFlash özelligi mevcuttur windows üzerinden bios güncellemesinin nasıl yapıldıgını bilmeyenler için videolu bir anlatım hazırladım bilmeyenler faydalana bilir. Aşagıdaki linkten videoyu indirip izleye bilirsiniz :)
VİDEO LİNKİ
http://www.4shared.com/file/91326756/a0a6ab0d/Q_FLASH_ZELLKL_GGABYTE_ANAKARTLARA_BIOS_GNCELLMES.html
PROGRAM LİNKİ
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=52
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 5 Mart 2009; 22:55:25 >
-
iyi yapmışsın ama sen genede güncelle faydası olabilir
Bu arada daha önce hazırlamıştım eklemeyi unuttum sanırım burdaki modellerin hepsinde QFlash özelligi mevcuttur windows üzerinden bios güncellemesinin nasıl yapıldıgını bilmeyenler için videolu bir anlatım hazırladım bilmeyenler faydalana bilir. Aşagıdaki linkten videoyu indirip izleye bilirsiniz :)
VİDEO LİNKİ
http://www.4shared.com/file/91326756/a0a6ab0d/Q_FLASH_ZELLKL_GGABYTE_ANAKARTLARA_BIOS_GNCELLMES.html
PROGRAM LİNKİ
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=52
[/quote
çok güzel olmuş ilerde bios güncellemesi yaparsam bayağı işime yarayacak emeği geçenlere çok çok teşekkürler benden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cidelimemo -- 6 Mart 2009; 16:38:49 >
-
arkadaşlar bu verifying dmı pool dat hatasına karşı yazılmış linkler siz anlarsınız bir bakın derim
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=205624
http://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm
http://www.chip.com.tr/forum/verifying-DMI-pool-data-hatasi-aliyorum_t35853.html
-
Arkadaşlar ben de GA EP45-UD3P anakartı aldım ve o/c yapmak istiyorum; ancak BIOS menüsü oldukça karışık.. MIT menüsündeki öğeler hakkında bilgisi olan varsa sanırım hem benim için hem de kullanan diğer arkadaşlar için faydalı olacak; zira hangi menüde hangi değeri girmem gerektiği ve verdiğim değerlerin etkileri konusunda kafam karışmış dışında. Örneğin MCH Freq. Latch nedir, hangi değeri vermek gerekir ya da "system memory multiplier" kısmında ramleri hemen hemöen aynı frekansa yükselten birkaç farklı opsiyon olabiliyor, misal 2.00A, 2.00B, 2.00C, 2.00D hepsi de aynı frekansa çıkarıyor, bu harflerin önemi nedir ve o/c yaparken hangini seçmek gerekir. Sanırım bir de o/c yapıp belli stabiliteyi yakalayan arkadaşlar hangi değerleri değiştirdiler, yani auto olanların hangilerini değiştirdiler ve hangi değerleri verdiler bunu yazabilirlerse güzel bir paylaşım olabilir(elbet her sistemde stabilite farklı ayarlar gerektirir, ancak yol gösterici olabilir böyle birşey.
-
quote:
Orjinalden alıntı: beklevegor
Arkadaşlar ben de GA EP45-UD3P anakartı aldım ve o/c yapmak istiyorum; ancak BIOS menüsü oldukça karışık.. MIT menüsündeki öğeler hakkında bilgisi olan varsa sanırım hem benim için hem de kullanan diğer arkadaşlar için faydalı olacak; zira hangi menüde hangi değeri girmem gerektiği ve verdiğim değerlerin etkileri konusunda kafam karışmış dışında. Örneğin MCH Freq. Latch nedir, hangi değeri vermek gerekir ya da "system memory multiplier" kısmında ramleri hemen hemöen aynı frekansa yükselten birkaç farklı opsiyon olabiliyor, misal 2.00A, 2.00B, 2.00C, 2.00D hepsi de aynı frekansa çıkarıyor, bu harflerin önemi nedir ve o/c yaparken hangini seçmek gerekir. Sanırım bir de o/c yapıp belli stabiliteyi yakalayan arkadaşlar hangi değerleri değiştirdiler, yani auto olanların hangilerini değiştirdiler ve hangi değerleri verdiler bunu yazabilirlerse güzel bir paylaşım olabilir(elbet her sistemde stabilite farklı ayarlar gerektirir, ancak yol gösterici olabilir böyle birşey.
walla bende OC yapmayı sevmem ancak gaza geldim bu kartla.. işlemciyi ve ramleri gaza getirmem lazım
-
Ud3lr modelinde corsiar dominator 1066 4 gb kit ramler sorun cıkartırmı arkadaşlar.? -
quote:
Orjinalden alıntı: izmitcarsi
Ud3lr modelinde corsiar dominator 1066 4 gb kit ramler sorun cıkartırmı arkadaşlar.?
sanmam -
Ben hiç sorunsuz kullanıyorum Ud3P ile.... Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin..
quote:
Orjinalden alıntı: izmitcarsi
Ud3lr modelinde corsiar dominator 1066 4 gb kit ramler sorun cıkartırmı arkadaşlar.?
-
Mesajınızı yeni okudum da merak ettim...verifying dmı pool yazısı sırasında ne kadarlık bir süre bekleme yapıyor?
quote:
Orjinalden alıntı: cidelimemo
Ya arkadaşlar GA EP45-UD3P modelini bende aldım nzxt kasa +enermax 625 watt pusu ile aldım yalnız siz bunlara hangi ramı önerirseniz ve bu ud3p yukarıdaki resmi tam şekil painte numaralandırarak hangi pinin hangi yuvaya girecek şekilde ve kasa ön panelinin hangi kabloları tam nereye girecek şekilde düzenleyip bir konu açsada hepimiz yararlansak vede böyle bir açıklama yaparsanız hem popülerliğiniz artar ve bu kartı herkes tanırve alır teşekkürden geçilmez ilk teşekkür benden olsun
-
bnmki 3-5 sn bekliyor o ekranda..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 9 Mart 2009; 17:34:46 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X