Şimdi Ara

GIGABYTE G1 GTX 970 OVERCLOCK - (GTX 970 ARTIFACT KONUSU GÜNCELLENDİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • su an dışarıdayım eve gecınce 1.11 yukleyıp konuya donus yapacam bakalım bende sorun olcakmı
  • Bariz artifact hocam iade edip 390 falan alın.
  • yvzozden Y kullanıcısına yanıt
    bu artifact sorunu
    iade yada değişim isteyin
    https://www.youtube.com/watch?v=qVkE04C61Ys
    guncellemeyı yukledım sorun yok sızın kartta sorun olabılır msı ab power targetı %120 yapıp denermısınız denemedı ısenız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

guncellemeyı yukledım sorun yok sızın kartta sorun olabılır msı ab power targetı %120 yapıp denermısınız denemedı ısenız

Denememiştim, şimdi denedim aynen devam ediyor. AMD kart düşünmüyorum açıkçası, sorunsuz bir GTX 970'ten memnun kalacağıma inanıyorum. Bu durumda değişimi istemem daha mantıklı gözüküyor lakin bir soun çıkarırlar mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yvzozden

Video aşağıdadır. Sorunum karşı dağlardaki gölge benzeri çizgilenmelerde daha net belli olmaktadır. Oyunun grafik ayarları fulldür. Düşürdüğüm takdirde sorun azalmasına karşın azar azar devam etmektedir. Batman Arkham Knight ve Assassins Creed Unity oyunlarını da denedim lakin böyle bir problem yok. Herhangi bir uç ısınma durumu da söz konusu değil. Sistemi yeni topladım yani ilk gün testi diyebilirim. Sürücüm ve oyunum (1.11) güncel olup işletim sistemim Windows 10'dur. Neden kaynaklanıyor olabilir? Kasayı yahut ekran kartını geri yollamalı mıyım? (İşlemci : Intel i5 6500, Ram: 8 GB DDR4.)

https://www.youtube.com/watch?v=VhGP1Gz9018

------------------------------------------------------------------------------

Yeni video ekliyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=q3iRunE89kY&feature=youtu.be

Abi benim bildigim bu sorun çok fazla hız aşırmalı remler gpu yüzünden oluyor.4350hd nin remlerini yükselttigimde aynı bu sorunlar oluyordu..O yüzden overkloklanmış yada yüksek hız aşırtmalı bellekleri tercih etmeyin.Genelde asusda olmasının sebebi ramleri yetiştiremiyor.Grafik birimi gönderiyor ram hızlı bir şekilde aktarmaya çalışıyor ama yetişemedigi için bu sorun oluyor.O yüzden herşeyi stabilinde güzeldir.Bir makine 3.2ghz tasarlanmıştır.Sen kalkar bunu 4.2 yaparsan sorunlar başlar.
    Yaw zaten nvidia ramleri sonuna kadar overkloklu.7000mhrz uç nokta.Kalkar bide utanmadan 7020 7050mhz yaparsan sen o remi kullanma öldür yak prize tak patlat.Bu nedir demirmi.Dayanamıyor silikon elektrik yüküne üstünden atıyor..SOnra böyle yırtılma oluyor.Çünkü işlemiyor.Üstünden attıgı için orası boş kalıyor.
    Mesala intel i7 6700k ne geregi var 4.5ghz de çalıştırmanın ne faydası var.İntel i7 6700k 2.2 ghz de bile çalışsa mükemmel performans verir zaten neden böyle yükseltiyorlar anlamıyorum.elindeki silikon.Demir degil ısınınca işi bitiyor.
    evindede gece gündüz nitorjen tankı olacak halide yok.
    Bugun herkez evinde demesini yapsın bir oyun açın..
    Rem hızınız örnegin standart olarak 4200mhz deyse. siz onu 5500mhz çekmeye çalışın.Sonra oyunda ne oluyor görün..Aynı senin yaşadıgın sorun ortaya çıkar bir sürü kez denedim.O yüzden overklok yapmam tavsiyede etmem.Makinenin ömrünü bitiriyor.
    rem hızını düşürme imkanın varsa düşür 7000mhrzz se 6000 yap..Ram zarar görmediyse düzelir.
    Bakın aslında işlemcide bugunkü kural şudur.3.0ghz geçmemesi gereklidir.Çünkü sogutma teknolojileri ve işlemcinin içindeki materyallar anakart 3.0ghz den sonra sı için hazır degildir.2017 de intel farklı bir materyal kullanırsa örnedin demir.Ozaman sınır 5.4 grhz dir.
    remlerdede bu sınır 5000hrz oda efektif dir.ddr ramlerde 3000mhrz.dir son nokta.Daha sonra sı hep sıkıntı çıkartıcaktır.Silikonun karekterik özelligi 3.0ghz üstüne çıkamıyor..Başka bir materyal şart.3.0grz den sonra silikon zarar görüyor.
    Şimdi eksiler gelir yine cahil çok okumuş veya okumamış.Kendisinin bilmedigi bir konu gelince hemen eksiyi basarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 25 Ekim 2015; 16:25:41 >

• Hocam witcher 3 gpuya stress programi gibi yukleniyor ayni karta oc li biosla 225 watt power vermeme ramen oyunun genelinde %74-%92 arasi power targete yukleniyor diger bi oyunda cod aw cok yukleniyor diyebilirim varsa elinizde birde onda deneyip witcher3 ve cod u video cekin servise oyle yollayin kartta sorun oldugu belli orda hafif biseyle test edip yollamasinlar geriye birde not ekleyin kutu icine
    Birde dikey yenileme acikken durum yine bu sekildemi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam witcher 3 gpuya stress programi gibi yukleniyor ayni karta oc li biosla 225 watt power vermeme ramen oyunun genelinde %74-%92 arasi power targete yukleniyor diger bi oyunda cod aw cok yukleniyor diyebilirim varsa elinizde birde onda deneyip witcher3 ve cod u video cekin servise oyle yollayin kartta sorun oldugu belli orda hafif biseyle test edip yollamasinlar geriye birde not ekleyin kutu icine
    Birde dikey yenileme acikken durum yine bu sekildemi

Dikey senkronizasyon açıkken de durum aynı. Açıkçası fazla donanım bilgim olmadığından power target falan çok açıklayıcı gelmiyor ancak anladığım kadarıyla kartın güçle ilgili bir problemi olduğunu söylüyorsunuz. Elimde COD AW yok malesef ama internete attığım videoları ve Witcher 3'ü masaüstünde bırakarak yollayacağım, ilaveten dediğiniz gibi not da ekleyeceğim. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığımdan firmanın tepkisini tahmin edemiyorum. (Bu arada kasayı Nova'dan topladım.) Yine de yarın değişimi için görüşeceğim. Artık kasa olarak mı isterler yalnızca ekran kartını mı isterler bilemiyorum.

• Evet sorun tahmin ettiğimiz üzere kartın overclock ayarlarıyla ilgili. Asus'un programında Core Clock ayarı bulunmadığından ya da ben bulamadığımdan değiştirememiştim ama Msi Afterburner ile sadece bunu 200 Mhz kadar düşürdüğümde sorun ortadan kalkıyor. Bunu firmaya bu şekilde söylememin bir sakıncası olur mu acaba?
  • Default saat hizlari max kac hocam hwinfo64 yukleyip sensore tik koyup run deyin program penceresi acikken oyuna girip 5 dk kadar oynadiktan sonra cikin program penceresinin alt gpu verilerinin yazdigi bolumu resimleyip yukleyin konuya gpu z goruntusude ekleyin bendeki kartla bi kiyasliyalim belki biosta bi durum vardir oc gibi bendeki kart 1316 mhz core 1750(7000) mhz memory sizdeki bu sekilde ise saat dusuruldugu vakit normale donuyosa kartin sorununa aciklik getirmis oluruz birde netten toplamis iseniz kosulsuz cayma hakkinizi zorlayin sadece ekran karti olarak (coremi memory mi hangisi) dusurulunce duzeliyor

• quote:

Default saat hizlari max kac hocam hwinfo64 yukleyip sensore tik koyup run deyin program penceresi acikken oyuna girip 5 dk kadar oynadiktan sonra cikin program penceresinin alt gpu verilerinin yazdigi bolumu resimleyip yukleyin konuya gpu z goruntusude ekleyin bendeki kartla bi kiyasliyalim belki biosta bi durum vardir oc gibi bendeki kart 1316 mhz core 1750(7000) mhz memory sizdeki bu sekilde ise saat dusuruldugu vakit normale donuyosa kartin sorununa aciklik getirmis oluruz birde netten toplamis iseniz kosulsuz cayma hakkinizi zorlayin sadece ekran karti olarak (coremi memory mi hangisi) dusurulunce duzeliyor

MSI Afterburner da Core Clock düşürünce düzelmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Donanımsal sıkıntı var. Değişim isteyin. Aynı tarz sorunları okumuştum nette. Hızları düşürünce düzeliyordu aynı sizinkisi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz196

Donanımsal sıkıntı var. Değişim isteyin. Aynı tarz sorunları okumuştum nette. Hızları düşürünce düzeliyordu aynı sizinkisi gibi.

Bugün itibariyle Nova Bilgisayar a yolladım. Garanti şartları dahilinde onarımını yahut değişimini istediğimi belirten notta ekledim. Telefonda görüştüğüm eleman pek ılımlı yaklaşmadı ama kontrol edelim, sorun varsa değişiriz dedi, süreci göreceğiz bakalım.
    geçmiş olsun ..sıkıntı çözülür inşallah

ama asus olunca biraz durup düşünüyorum sizi mağdur etmezler umarım

son durumu da yazarsınız buradan takip ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yvzozden

quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz196

Bugün itibariyle Nova Bilgisayar a yolladım. Garanti şartları dahilinde onarımını yahut değişimini istediğimi belirten notta ekledim. Telefonda görüştüğüm eleman pek ılımlı yaklaşmadı ama kontrol edelim, sorun varsa değişiriz dedi, süreci göreceğiz bakalım.

bence sorun yok diye geri yollicaklar.
  • Bu akşam itibariyle kasayı yolladığım Nova Bilgisayar dan aradılar, hiç bir problemi olmayan anakartımın pci slotunda hasar olduğunu pinlerin birbirine geçtiğini söylediler. Görüştüğüm eleman kutuda ve kasada herhangi bir hasar bulunmadığını ancak anakarttaki durumun bu olduğunu söylemekte. Bununla ilgili video ve görüntüleri de almış. Servise yollarsak garanti dışı kalır belki diğer pci slotu çalışacak şekilde onarım yapabilirler diyor. Şimdi bu bilgisayarı arkadaşlarımın şahitliğinde kontrol edip yollamış, kargoya eliyle teslim etmiş biri olarak soruyorum. Burada suçlu kimdir? Nereye başvurmam gerekir? Ekran kartını da farklı bir bilgisayar da kontrol edeceklerini söylediler. Yarın kendileriyle tekrar görüşeceğim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Hocam gecmis olsun baya sıkıntılı bi durum anakartin modeli ne
    Burdan su sonuc cikiyor bu firmadanda birsey alinmaz

• Size yolladiklari goruntuleri foruma yukleyin bi bakalim

• pci derken pci x i kastediosun heralde aslinda yapicak fazla bisi yok gibi adamlar bizde bisi yapmadik diyebilirler ayrica ekran kartini zorlamadan degistirmezler heralde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam gecmis olsun baya sıkıntılı bi durum anakartin modeli ne
    Burdan su sonuc cikiyor bu firmadanda birsey alinmaz

Teşekkür ederim. Anakartım MSI Z170A PC MATE. Görüntüleri henüz yollamadılar sadece ellerinde olduğunu söylediler. Şikayette bulunacağım lakin olay bahsettikleri gibi ise kargo şirketi suçlu durumda gözüküyor. Kime inanacağımı bilemedim. Servise yollamalarını istemekten başka çarem yok gibi gözüküyor bu süreç içerisinde de yapacağım şikayeti takip edebilirim ama böyle bir durumla karşılaşıp fikir verebilecek olanlar olabilir mi diye merak ettim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.