Şimdi Ara

Gigabyte G1 Sniper M.2 SSD hızını sınırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3000 MB/s okuyan ve yazan bir diskim var ama anakartım PCI Express 3.0 olmasına rağmen sadece 800 mb/s okuma yazma alabiliyorum.

Anakartım Gigabyte G1 Sniper B6 (rev. 1.0), NVMe disk için driverı yoktu. Ben BIOS'a manuel olarak driver yükledim o şekilde çalıştırabildim.

Sitede şöyle bir uyarı var;

"1 X PCI Express X16 slot, running at X4 (PCIEX4)

* The M.2 socket shares bandwidth with the PCIEX4 slot. When the M.2 socket is populated, the PCIEX4 slot will Opera'te at up to X2 mode."

Burada ne demek istiyor tam olarak? M.2 slotu PCI-e X4 slotuyla aynı bandı kullandığı için X2 moduna düşüyor. Yani yarı yarıya düşüyor mu demek istiyor hızı?

• http://www.google.com/

Türkçe sitesinden baktığınızda da dediğiniz gibi. İşin kötü tarafı (PCIEX4) pcie 2.0 standardını destekliyor. X2 modunda bant genişliği 1 GB/s demek oluyor. 800 MB görmeniz normal.

Sabahtan akşama dosya kopyala yapıştır yapmıyorsanız hissedeceğiniz bir fark olmaz.

quote:

Genişleme Yuvaları
    1 x PCI Express x16 slot, x16 modunda çalışır
    (PCI Express x16 slot, PCI Express 3.0 standardına uygundur.)
    * optimum performans için, eğer sadece bir PCI Express grafik kart kullanıyorsanız, bu kartın PCIEX16 slotta takılı olduğundan emin olun.
    1 x PCI Express x16 yuva, x4 modunda çalışır (PCIEX4)
    * M.2 soket band genişliğini PCIEX4 slot ile paylaşır. M.2 soket dolu olduğunda, PCIEX4 slot x2 moduna kadar çalışacaktır.
    2 x PCI Express x1 yuva

(The PCIEX4 ve PCI Express x1 yuvaları, PCI Express 2.0 standardına uygundur.)
    2 x PCI yuva

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim yanıtınız için. Peki 7000mb okuyan nvme disk ile arasında bir fark olur mu ? Var mı tecrübeniz ?

• Pcie 4.0 ssdleri deneyimlemedim ama pcie 3.0(wd sn550) ve sata ssd (adata su650) kullanıyorum. Günlük kullanımda hissedilir bir fark olmuyor.

Kullanan arkadaşların yazdığına göre tasarım uygulamalarında büyük boyutlu dosyalarla çalışırken hızlı ssdlerin avantajı oluyormuş.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. İyi akşamlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.