MSI MAG Tomahawk Z790 WIFI DDR5 ses vermiyor
Arkadaşlar selam;
bugün gelen anakartımı kurdum, fakât her şey iyi giderken ses alamıyorum Windows 11 Pro kullanıyorum. BIOS en güncel sürümde, güncelledim. Bütün driverları kurdum MSI'ın USB içinde gönderdiği, aygıt yöneticisinde yalnızca HD AUDIO FOR DISPLAY AUDIO, bu monitörün ses çıkışı oluyor ve Realtek USB Audio var, başka bir şey yok. BIOS'ta HD AUDIO özelliği ON konumda. Monitörden sorunsuz ses alıyorum fakât normal sesi alamıyorum hoparlörden. Ek olarak driverı yüklerken windows "bu kaynak güvenilir değil" hatası veriyor ve onayımı istiyor sürücüyü yüklerken. Ürünü Amazon'dan aldım, iade mi etmeliyim ? Aygıt yöneticisi şöyle gözüküyor:
Arkadaşlar selam, CPU fan çıkışı ve SYS1-2-3 fan (PWM) çıkışlarım var anakartımda, hepsi dolu şu an. Radyatör aldım DeepCool Gammax L240, o da eklenecek sisteme. Fakât iş karışıyor. İşlemci fan devriyle normal fanların devri birbirinden farklı PWM destekli hepsi. Bu durumda pompa (PUMP çıkışı yok), radyatör ve normal fanlar nereye bağlanmalı? Fan çoklayıcı kullanmam gerekiyor. Gammax'ın kutusunda y kablo geliyor, onu takıp tek fan çıkışından 2 radyatör fanı bağlayacağım. Yine de 1 tane fanım boşa çıkacak böyle olduğu zaman, onu nasıl bağlamalıyım? Y kablo işimi görür mü? Tek SYS_FAN çıkışı 2 fanı besleyebilir mi? Aşağıda parçaları ve BIOS değerlerimi ve masaüstündeki fan değerlerimi paylaşıyorum.
Eski anakart gen4 m2'yi açar mı ?
Merhaba arkadaşlar, Gigabyte G1 Sniper B6 anakart kullanıyorum üstünde m2 slotu var ama gen3 kartımı görmüyordu. Anakartı ben modifiye ettim driver attım içine, desteği yok normalde, ve şu an gen3 kartımı kullanabiliyorum. Merak ettiğim gen4 kart alsam, onu da görür mü bu anakart ?
Aux vs RCA vs TRS
Arkadaşlar selam, Presonus Eris 3.5 kullanıyorum, cihazı doğrudan bilgisayara bağlıyorum arada ses kartı yok.
Aux, RCA ve TRS; bu girişlerin hepsi var. RCA to AUX olanıyla bağladım, AUX TO AUX kablosu da var, diğer girişlerle bağlasam ses farkı olur mu işitebileceğimiz şekilde ? Bunların en sağlamı hangisidir ? Aşağıdaki gibi bir kablo daha net ses verir mi acaba ne dersiniz ?
Arkadaşlar selam;
3000 MB/s okuyan ve yazan bir diskim var ama anakartım PCI Express 3.0 olmasına rağmen sadece 800 mb/s okuma yazma alabiliyorum.
Anakartım Gigabyte G1 Sniper B6 (rev. 1.0), NVMe disk için driverı yoktu. Ben BIOS'a manuel olarak driver yükledim o şekilde çalıştırabildim.
Sitede şöyle bir uyarı var;
"1 X PCI Express X16 slot, running at X4 (PCIEX4)
* The M.2 socket shares bandwidth with the PCIEX4 slot. When the M.2 socket is populated, the PCIEX4 slot will Opera'te at up to X2 mode."
Burada ne demek istiyor tam olarak? M.2 slotu PCI-e X4 slotuyla aynı bandı kullandığı için X2 moduna düşüyor. Yani yarı yarıya düşüyor mu demek istiyor hızı?
|
|
|
USB ile W10 Boot Edemiyorum
|
Creative SB0680 algılanmıyor
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 182
İkinci El Bölümü Mesajları: 65
Konularının görüntülenme sayısı: 6.229 (Bu ay: 56)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El