Şimdi Ara

Gigabyte GA-890GPA-UD3H Rev.2.0 anakarta ram tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar.başlıktada belirttiğim gibi Gigabyte GA-890GPA-UD3H Rev.2.0 anakartımın remini yükseltmek istiyorum üzerinde ocz nin gold serisi remleri bulunmakta,piyasada bu remlerden bulunmadığından sıfırdan rem almayı düşünüyorum.ancak araştırdığım kadarı ile bu anakart biraz sıkıntılı bi anakart.Ben 2x8gb 1600 mhz veya 1866mhz modül rem almayı düşünüyorum,acaba 8gb lık modüller bu kartta çalışırmı yoksa 4x4 gb 1600 mhz veya 1866mhz modülmü almalıyım.birde bu anakartta kullanıpta tecrübe ettiğiniz ve sorun çıkarmayan markalar hangileridir?hangi markayı almalıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• Dostum moraliniz bozmak istemem Gigabyte bu ram konusunda gerçekten sıkıntılı.
    Bende Ma785GT-UD3H modeli var. Özellikler bakımından zengin görünüyor. Ama malesef ram değişiminden sonra siyah ve mavi ekran problemi yaşadım. Kullandığım ramler (Corsair Vengace 2x4gb 1600mhz) O günden beri lanet ediyorum bu kartı aldığıma. (forumda anakartı kullananlar konusu var. Oradan detaylarına bakarsın)

500w psu
    8 gb ram (dual çalışıyor)
    3 çekirdek 2.90ghz Amd işlemci
    r7 260x ekran kartı var.

Sistemin akıp gitmesi gerekirken kasıla kasıla çalışıyor. Sıfırdan kurulum yaptım, kurcalamadığım ayarı kalmadı.

Ama nafile.

Aynı dönemde kuzenlerime 2 ayrı kasa topladım. Sistem hemen hemen aynıydı.
    2 gb ram 1333mhz
    x3 3,00 ghz işlemci
    ob vga
    anakart msi gm785 e51

inanır mısın benim sistemden daha hızlı ve stabil çalışıyor.

Sana tavsiyem sakın gibabyte ile uğraşma.
    Anakart sıkıntılı 16 gb ram bile alsan sorun yaşayacaksın. Ki bence desteklemiyordur bunu.

Ram alacaksan da illa, anakartı mutlaka değiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• s.a. hero4262321 kardeş cevap yazdığın için çok sağol.biraz geç oldu cevap yazmam iş güç derken.anakartı değiştirmek baya çetrefilli ve masraflı

bir iş ondan dolayı anakartı değiştirmeyi en azından o an için düşünmüyordum.bu ram konusunu baya bir araştırmıştım önceden yabancı forumlarda ve

türk forumlarda falan ve bir marka kafama yatmıştı.ama yinede içimde bir kuşku vardı.bende şansımı deniyeyim dedim ve iade garantili bir

dükkandan kingston hyperx fury 4gb 1600mhz 1.5v belleklerden aldım.bellekler baya iyi çıktı anakartla her hangi bir uyumsuzluk yapmadı, sadece

üzerindeki ozc marka bellekler varken yaptığım manuel ayarlar bu belleklere uymadı ve bilgisayarı ilk açtığımda bios ekranında uyarı verdi.bu

bellekler kingstonun sitesinden okuduğum kadarıyla bütün ayarları kendi ayarlıyor,bende bütün ayarları otomatiğe aldım.ayarları otomatiğe

aldıktan sonra anakart bir daha uyarı vermedi ve bellekler bütün sulotlarda otomatik 1600mhz de çalışmaya başladı.bellekler o kadar iyi çıktı'ki

üzerindeki ocz belleklerle bile uyumlu çalıştı.ocz + kingston belleklerle ve sadece kingston belleklerle yaptığım stres testlerinde herhangi bir

sorun yaşamadım ve mavi ekran hatası almadım.şuan sistemde 16 gb 1600mhz de çalışan kingston bellek var maşallah tıkır tıkır çalışmakta.sistem de biraz hızlanma oldu eskiye göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte ga-z68p-ds3 rev.1.0
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.