Şimdi Ara

gigabyte GA-K8N Ultra-9 bıos sorunu yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar gecengun gigabyte GA-K8N Ultra-9 markalı anakartımın bıos guncellemesı yapıyordum fakat hata verdı.tam eskı bıosu gerı kazandırırken elektırıkler gıttı. sımdı bılgısayarım acılısta bıos hatası verıyor.

del'e basıp bıosa falan gıremıyorum acılmıyor bılgısayarım ne yapmam lazım lutfen yardım edın...

• Şu durumda biosu sıfırlamanızı öneriyorum. Bu işlemi nasıl yapacağınıza gelince;ilk önce kasanın içini açın resimdeki gibi bi pil göreceksiniz, çıkarıp 5-10 saniye bekleyip geri takın. Daha sonra sistemi başlatın.

Sorun devam ederse aldığınız hatayı ayrıntılı anlatın...

• quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

Şu durumda biosu sıfırlamanızı öneriyorum. Bu işlemi nasıl yapacağınıza gelince;ilk önce kasanın içini açın resimdeki gibi bi pil göreceksiniz, çıkarıp 5-10 saniye bekleyip geri takın. Daha sonra sistemi başlatın.

Sorun devam ederse aldığınız hatayı ayrıntılı anlatın...

oncelıkle ılgılendıgınız ıcın tesekkur ederım pılı cıkartık 2 saat akımsız beklettım ama fayda etmedı.

bılgısayarı calıstırdıgımda Bİos-cmos Checksum Error Hatası alıyorum devam ıcın f1 e basın ve setup ayaraları ıcın del basın cıkıyor ve basıyorum ama tık yok sıh-yah ekranda kalıyor...

• Anakarta zarar gelmiş diye düşünüyorum... Forumda kısa çaplı bi araştırma yaptım, bu sorunun başka sebeplerden kaynaklanabildiğide belirtilmiş fakat sizin updateden önce diğer parçalarla ilgili bi sıkıntınız yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_5569746/mpage_2/key_/tm.htm
  • tesekkur ederım dostum bende okudum sayende dıger konuyu.
    napalım artık bı bıos guncelleyelım dedık anakartın basını yedık bundan sonra tobe bıos falan guncellersem
    tekrar teskkurler ılgılendıgın ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoLoMbO_BrAvA

tesekkur ederım dostum bende okudum sayende dıger konuyu.
    napalım artık bı bıos guncelleyelım dedık anakartın basını yedık bundan sonra tobe bıos falan guncellersem

Uygun çalışan bi sistemde bios update kesinlikle gerekli değildir.Bunu dikkate almak gerekiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

quote:

Orijinalden alıntı: CoLoMbO_BrAvA

tesekkur ederım dostum bende okudum sayende dıger konuyu.

Uygun çalışan bi sistemde bios update kesinlikle gerekli değildir.Bunu dikkate almak gerekiyor...

aslında hersey yenı bı ram almamla basladı
    ıkı adet 512 mb ve 400 mhz lık ramım vardı ben ek olarak 1 gb ve 400 mhz lıkram aldım hepsını anakarta taktım calısmadı
    calısmamasını sebebının bıosdan oldugunu arastırarak ogrenmıstım
    guncelleme falan gerekıyrmus bende deneyım dedım sonuc ortada
    sımdı anakart alsam ramler elımde kalcak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.