del'e basıp bıosa falan gıremıyorum acılmıyor bılgısayarım ne yapmam lazım lutfen yardım edın...
Şu durumda biosu sıfırlamanızı öneriyorum. Bu işlemi nasıl yapacağınıza gelince;ilk önce kasanın içini açın resimdeki gibi bi pil göreceksiniz, çıkarıp 5-10 saniye bekleyip geri takın. Daha sonra sistemi başlatın.
Sorun devam ederse aldığınız hatayı ayrıntılı anlatın...
quote:
Orijinalden alıntı: HydroAcidX
Şu durumda biosu sıfırlamanızı öneriyorum. Bu işlemi nasıl yapacağınıza gelince;ilk önce kasanın içini açın resimdeki gibi bi pil göreceksiniz, çıkarıp 5-10 saniye bekleyip geri takın. Daha sonra sistemi başlatın.
Sorun devam ederse aldığınız hatayı ayrıntılı anlatın...
oncelıkle ılgılendıgınız ıcın tesekkur ederım pılı cıkartık 2 saat akımsız beklettım ama fayda etmedı.
bılgısayarı calıstırdıgımda Bİos-cmos Checksum Error Hatası alıyorum devam ıcın f1 e basın ve setup ayaraları ıcın del basın cıkıyor ve basıyorum ama tık yok sıh-yah ekranda kalıyor...
Anakarta zarar gelmiş diye düşünüyorum... Forumda kısa çaplı bi araştırma yaptım, bu sorunun başka sebeplerden kaynaklanabildiğide belirtilmiş fakat sizin updateden önce diğer parçalarla ilgili bi sıkıntınız yok.