Şimdi Ara

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P kullanıcıları buraya.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
5.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Gigabyte GA-MA790XT-UD4P kullanıcıları buraya..

set memory clock manuel yap ve memory clock değerini x6 yap
    system voltage control manuel yap ve ddr3 voltage control değerinin 1,65'in altında olmamasını sağla
    diğer değerler normal

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P kullanıcıları buraya..

ddr3 timing items manuel yap ve 30T değerini 24T'ye çek
    başka yapman gereken birşey yok

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P kullanıcıları buraya..

burada yapmanı gerektiren birşey yok ama 1. boot sürücüyü hdd ayarlayabilirsin floopy 3. atsan daha iyi.

• ya bende bu anakartı alcaktm ama heralde sorunlarla karşılaşılıyo ?? tavsiye eder misiniz arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

ya bende bu anakartı alcaktm ama heralde sorunlarla karşılaşılıyo ?? tavsiye eder misiniz arkadaşlar ?

fiyatına göre çok iyi performanslı bir kart.. ben konu başında bahsettiğim alakasız uyarı harici bir sorunla karşılaşmadım. herkes ram konusunda şikayetçi ama buda phenom II'lerin 1333den yukarısını desteklememesinden kaynaklanıyor. kartta bir problem yok.
  • peki M4A785TD-V EVO yu mu tavsiye edersiniz MA790XT-UD4P yi mi ? şimdiden teşekkürler .
  • peki M4A785TD-V EVO yu mu tavsiye edersiniz MA790XT-UD4P yi mi ? şimdiden teşekkürler .
  • Arkadaşlar bu anakartın phenom II 955 Black Edition ile birlikte siparişini bu akşam verdim.Yarın resmi olarak sipariş geçilecek.Ancak benim sorum şu.Uzun zamandır pc işinden uzak olduğum için tam olarak bilmiyorum ama bu pci-ex 2.0 normal 16x'den farklımı.

Bende şuan 7600gt var.Bu ekran kartını kullanmayı düşünüyorum.Ancak bu anakarttaki 2 ekran kartı slot'uda farklımı.2'sinde birden kullanamam mı?

Ayrıca bir sorum daha olucak.AMD Phenom II 955'in sipariş geçtiğim yerde 940 pin'lik modeli var.Bu AM2 mi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAKSIMUS

Arkadaşlar bu anakartın phenom II 955 Black Edition ile birlikte siparişini bu akşam verdim.Yarın resmi olarak sipariş geçilecek.Ancak benim sorum şu.Uzun zamandır pc işinden uzak olduğum için tam olarak bilmiyorum ama bu pci-ex 2.0 normal 16x'den farklımı.

Bende şuan 7600gt var.Bu ekran kartını kullanmayı düşünüyorum.Ancak bu anakarttaki 2 ekran kartı slot'uda farklımı.2'sinde birden kullanamam mı?

Ayrıca bir sorum daha olucak.AMD Phenom II 955'in sipariş geçtiğim yerde 940 pin'lik modeli var.Bu AM2 mi oluyor.

PCI 2.0'ın 1.6'dan farkı daha hızlı veri bağlantısına sahip olması merak ettiğin bağlantısı ise slot farkı yok.
    2 slotta aynı tek ekran kartında üstteki mavi slot kullanılıyor. çift ekran kartı kullanırsan alttaki turuncu slot 8x hızında çalışıyor.
    phenomII 955 938pin AM3 ama birçok tedarikçide 940pin diye geçiyor. AM3 ilk çıktığında pin ismi verilmediğinden galiba 940 diye adlandırılmaya başlanmıştı sonradan 938 ismi yaygınlaşmaya başladı ama bazı yerlerde hala 940 diye geçebiliyor. Bununda en büyük sebebi AM2+ kartlarla uyumlu olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbay -- 31 Ekim 2009; 15:51:46 >

• Bende aldım bu karttan kullanıyorum performans olarak pek bir eksiğini görmedim ama benimde 2 tane problemim var bunlara yardım ederseniz sevinirim.

1. USB 2.0 bağlantılarım var format attıktan sonra usb ler için bir kurulum yapmadım 2.0 HI-Speed aktifleşmesi için bir güncelleme yada tanıtma işlemi yapmam gerekiyormu ?

2.Her pc açıldığında Audio Device on High Definition Audio Bus diye bir mesaj geliyor ben ses driverlarınıı yükledim realtek son güncellemeleri yaptım ama bu mesaj gelmeye devam ediyor sebebi ne olabilir.

Ayrıca sistemim accountumda belirtildiği biçimde pc min daha stabil çalışmasını sağlamak için bios ayarlarından değiştirmem gereken bir yer varsa görsel olarak anlatırmısınız simdiden tesekür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDomino

Bende aldım bu karttan kullanıyorum performans olarak pek bir eksiğini görmedim ama benimde 2 tane problemim var bunlara yardım ederseniz sevinirim.

1. USB 2.0 bağlantılarım var format attıktan sonra usb ler için bir kurulum yapmadım 2.0 HI-Speed aktifleşmesi için bir güncelleme yada tanıtma işlemi yapmam gerekiyormu ?

2.Her pc açıldığında Audio Device on High Definition Audio Bus diye bir mesaj geliyor ben ses driverlarınıı yükledim realtek son güncellemeleri yaptım ama bu mesaj gelmeye devam ediyor sebebi ne olabilir.

Ayrıca sistemim accountumda belirtildiği biçimde pc min daha stabil çalışmasını sağlamak için bios ayarlarından değiştirmem gereken bir yer varsa görsel olarak anlatırmısınız simdiden tesekür ederim.

XP kullanıyorsun herhalde.. gerçi böyle bir sistemle win7 kullanmalısın bence.. sürücü sorunu yaşamazsın
    xp kullanıyorsan bütün sürücüleri kurduğundan emin ol
    ses sürücüsünüde aygıt yöneticisinde sorunlu gösterdiğini internetten güncelle büyük ihtimal düzelir

• bir tanesi bir tane RAID özelliğini az destekliyor (örnek biri RAID 0 1 5 dektelerken diğeri 0 1 destekliyordur) bildiğim kadarıyla. tabi ayrıca sana sorun yaratmayacak ikisinin de belli bi data throughput kanalı vardır, normal disklerle aşamazsın herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbay

quote:

Orijinalden alıntı: MAKSIMUS

Arkadaşlar bu anakartın phenom II 955 Black Edition ile birlikte siparişini bu akşam verdim.Yarın resmi olarak sipariş geçilecek.Ancak benim sorum şu.Uzun zamandır pc işinden uzak olduğum için tam olarak bilmiyorum ama bu pci-ex 2.0 normal 16x'den farklımı.

PCI 2.0'ın 1.6'dan farkı daha hızlı veri bağlantısına sahip olması merak ettiğin bağlantısı ise slot farkı yok.
    2 slotta aynı tek ekran kartında üstteki mavi slot kullanılıyor. çift ekran kartı kullanırsan alttaki turuncu slot 8x hızında çalışıyor.
    phenomII 955 938pin AM3 ama birçok tedarikçide 940pin diye geçiyor. AM3 ilk çıktığında pin ismi verilmediğinden galiba 940 diye adlandırılmaya başlanmıştı sonradan 938 ismi yaygınlaşmaya başladı ama bazı yerlerde hala 940 diye geçebiliyor. Bununda en büyük sebebi AM2+ kartlarla uyumlu olması.

Cevabın için teşekkürler.Bu anakart ile birlikte 2 gb Kington 1333 mhz Ram ve Amd Phenom II X4 955 siparişini verdim.Pazartesi elime geçicek.

Bu anakart OCZ marka ramlerde sorun yaratıyormuş, Kingston'da bir sorun olmaz heralde.

• ramler son zamanlarda uyum konusunda problemler çıkartmaya başladı dikkat etmek gerekiyor ama şu durumda varki anakart üreticisinin yayınlamadığı siğer markalarda sorunsuz kullanılabiliniyor, en iyisi ram alırken geri iade idilebilinirliğinide düşünmek.. OCZ talihsizlik yaşamış.. yapacak birşey yok başka bir marka seçer yolumuza devam ederiz.
  • 790xt'de crossfire var, m4a785td-V'de entegre grafik var ama crossfire yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

790xt'de crossfire var, m4a785td-V'de entegre grafik var ama crossfire yok.

790XT nin 2. PCI slotu 8X (16X değil)
    Crossfire yapacakların biraz daha kesenin ağzını açıp 790FXT almaları gerekiyor.
    790FXT de 2 Ad. 16X PCI slotu var. 790XT den 70-80 TL daha pahalı.
  • kullananlar raid performansından bahsedebilir mi?
    kullandığınız konfigürasyonu da belirtin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker

kullananlar raid performansından bahsedebilir mi?
    kullandığınız konfigürasyonu da belirtin lütfen

Evet arkadaşlar bende bu anakart üzerinde raid kurmak istiyorum. Bu anakartı raid le kullananlardan tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz...
  • ARKADASLAR MERHABA EN SON NISANDA PM ATILMIS AMA HALA BAKAN VARDIR DIYE DUSUNUYORUM

BEN BU KART SAHIBIYIM AMA BIR SORUNUM VAR OPTIK CIKISI 5+1 KULLANAMIYORUM SOYLE, LG BIR SES SISTEMIM VAR VE OPTIK CABLE ILE BAGLADIGIMDA SADECE 2 KOLONDAN SES ALIYORUM VE 5+1 BIR DAGILIM YAPMIYOR SES KARTI OZELLIKLERINDE DE SINAMA YATIGIMDA 2 KOLON SAG VE SOLDAN SES ALIYORUM ACABA BUNUN CIKISI OPTIKTE STEREO MU? BU SORUNLAR KARSILASAN VEYA COZUME YARDIM BIR ARKADAS COK IYI OLUR SAOLUN.
  • Bu model ile 790XTA-UD4 arasında ne fark vardı? Usb 3.0 ve Sata 3 dü dimi?
  • Bu anakartta Windows kurulumunda biostan firs boot cdrom seçtiğim halde cd'den boot etmiyor.
    Açılışta F12'ye basarak çıkan boot seçeneğinden cdrom seçilince cd'den boot ediyor.
    Bu durum bütün kartlarda böylemi? Yoksa bendeki karttamı böyle bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybektas55

Bu anakartta Windows kurulumunda biostan firs boot cdrom seçtiğim halde cd'den boot etmiyor.
    Açılışta F12'ye basarak çıkan boot seçeneğinden cdrom seçilince cd'den boot ediyor.
    Bu durum bütün kartlarda böylemi? Yoksa bendeki karttamı böyle bu durum.

böyle bir sorun yaşamadım, normalde de olmaması gerekir.
    bios güncellemeyi deneyebilirsin, zaten güncellemişsen beta bios mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.