Şimdi Ara

Gigabyte GTS 450 Bios ince ayar için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gigabyte GTS 450 1GI kartım var ancak o kadar sesli çalışıyor ki anlatamam. Mesele fanın hızlı dönmesi değil. Afterburner ile fanı rahatlıkla kontrol edebiliyorum. Problem fanın en düşün değerinin %17 ile sınırlandırılmış olması. Zaten normal kullanımda fan sürekli %17'de ve sıcaklık da 35-37 derece civarı. Ancak aşırı sesli! Benim yapmaya çalıştığım şey bu kritik değeri %10'a falan çekmek. Böylece sıcaklık azıcık yüksek olsun ama sessiz olsun. Bunu bios ile oynayarak yapabilirim sanıyorum. Şu anki bios'un yedeğini gigabyte easy boost programı ile aldım. Bu değişikliği nasıl yapabilirim? Nvidia Bios Editor diye bir program varmış galiba ama nasıl kullanılır bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 8 Temmuz 2011; 23:14:27 >

• Aynı kart bende de var ve gerçekten çok sesli. Kocaman Accelero soğutuculu Powercolor x1950pro kartım vardı önceden bunun yanında müthiş sessizdi.

Sadece %17 'de çalışmasına rağmen fanı oldukça gürültülü. Ben sürekli kulaklıkla kullandığım için fazla problem değil ama gece downloada bırakacak olduğumda ya da odada başkaları varsa sıkıntı.

Bu bios işini denedim hocam başka programla. Orijinal biostaki fan % değerlerini düşürüp yeni biosla kartı flashladım ama hiç bir şey değişmedi. Yabancı forumlardada çok aradım ama bir şey çıkmadı. Bir de bu programı deneyeyim bir şey çıkarsa paylaşırım.

Edit: Aynı programla denemişim ben de zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtolgae -- 15 Temmuz 2011; 5:14:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.