Şimdi Ara

[b]Gigabyte Logosu geliyor ve Donuyor[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte Logosu geliyor ve Donuyor. Klavye ve Mouse Çalışmıyor.BIOS Giremiyorum. Ayrıntılı anlatım ise şu şekil:
    Evet Arkadaşlar bilgisayara anakart test cihazlarından (Post Card) takdım. Sorun neresinde olduğu anlamak için. Sürekli ya 26 yada 50 hata kodunda kalıyor. Yani açıyorum bilgisayarı ekranda gigabyte logosu ekranı geliyor ve 26 hata kodunu veriyor kalıyor öyle klavye ve mouse çalışmıyor. Tekrar reset atıyorum, aynı şeyler ve sonrasında ise sürekli 50 hata kodunda kalıyor. Ama dediğim gibi klavye ve mouse felan çalışmıyor. Ekran geliyor. BIOS giremiyorum. Klavyem çalışmış olsa BIOS girip güncelleme yapacam ama çalışmıyor. BIOS sürümüde en son çıkan F10a Beta sürümü yüklü idi. Anakartım ise Gigabyte GA-P31-DS3L geniş bilgiye buradanulaşabilirsiniz.

Şu post kodlarının anlamlarına gelince ise şunlar. Google ararsanız yada bilenler vardır. BIOS ise AWARD Pnp

26 hata Kodu:
    internette çoğu kaynakda aşağıdaki yazıyor.
    6 slotu devreye al; slot 6’yı başlat. Korumalı mod istisnalarını test et.
    Kitapçığında açıklaması bu yazıyor.
    1. test the exceptional situation of protected mode, check the memory of cpu and mainboard.
    2.no fateful trouble, VGA displayed normally. If nonfateful trouble occurred, then display error message in VGA otherwise boot operating system and code “26” is OK code, no any other codes to display

50 Hata Kodu:
    Türkçe
    -BIOS sıkışmış alanlarda mevcut tüm CMOS değerlerini CMOS’a geri yaz. CMOS yaz; tüm CMOS değerlerini RAM’e geri yaz ve ekranı temizle.
    İngilizcesi
    -Write all CMOS values located in the BIOS stack back to CMOS
    Belirttiğim gibi bi kaç resetten sonra 26 kodunu geçiyor. 50 hata kodunda kalıyor. Ayriyeten bu Slot 6 , slot 7 felan ne oluyor.
    Konuyu daha öncede açmışdım ama yardım gelmedi tekrar açmak istedim. Çok Acilen Yardımlarınızı Bekliyorum.

• Bios pilini ve power kablosunu çıkart bi kaç dakika bekle sonra açmaya çalış.
  • bios pilinin yanında jumper var 3 pinden 2 sine takılı çıkar dıger 2 sine tak aç kapa yap açılmıcak makina sonra eski yerine tak power kablosunu çek 2 kere aç kapa sonra normal olarak açmayı dene.
  • pil çıkartma, BIOS resetleme, power supply kablosunu çıkartma, çıkarttıkdan sonra bekleme gibi işlemleri yapdım. Ama sorun halen devam ediyor.
  • Bios güncelleme yapabiliyosan bi şekilde yapmaya çalış olumyorsa ben tıkandım bundan sonrasında başka donanımdan dicem ama alakalı gözükmüyor :S
  • anakarta bağlı olan bütün donanımlarını sök (ekrankartı ram hdd vs.)
    bir speaker bağla bakalım hata iletisi verecekmi
  • -USB ve PS2 Klavye denedim. Kalvye çalışmadığı için BIOS giremiyorum. Bu yüzdende BIOS güncelleme yapamıyorum. USB Kalvye,yi tüm USB portlarde denedim.
    -Anakartta bağlı donanımları sökünce, speakerdan hata iletisi veriyor. örneğin ram söküp yapdığım zaman speakerdan beep beep aralık sesler veriyor. zaten Ram sökünce Post card cihazında da gösteriyor. Aynı şekilde diğer donanımları söküncede aynı hataları veriyor. Şu anda denerkende anakartın üzerinde İntel Core 2 Duo 2,33Ghz,1GB 800Mhz RAM ve Nvidia 8500 512MB PCI-Ex kart ile deniyorum başkada üzerinde cihaz bağlı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş aynı sorun bendede vardı gigabyte anakartımda ekranda gigabyte yazıyo kalıyordu ramları degiştim farklı bi ram taktım çalıştı devam etti senin dedigin gibi bendede klavye çalışmıyordu giremiyordum biosa elimdeki farklı rami taktım çalıştıgını bildigim gerçi üstündeki ramda çalışıyor farklı anakartta ama onda çalışmıyor ne zaman taksam aynı sorun oluyor oysa önceden çalışan ramdi aynı anakartta sonra ne olduysa çalışmadı bir daha bence sende bi dene
  • ksksatan dediğin gibi ramlerde sorun olabileceğini düşündüm ve önceden corsaır 2GB DDR2 1066Mhz ram takdım aynı sorun oldu. Sonra Kingston 512MB DDR2 533Mhz takdım aynı sorun. Bu 1GB 800Mhz aynı ramden bir daha takdım yani toplamda 2GB oldu. Çalışmadı. Ayrı takdım olmadı. Bu denediğim ramlarde çalışıyor. Sorun çözülmedi yani. Acaba başka ne sorunla olabilr. Belirttiğiniz çözümlerden daha başka olarak BIOS güncelleme yapmak gibi geliyor. Sonuçda F10a BETA sürümü yüklü idi. Ondan bir önceki versiyon F9 var onu yüklemek istiyorum. Belki BIOS kaynaklanıyor olabilir. Acaba bu şekilde servise yada bilgisayarcıya götürün demeden BIOS nasıl güncellerim. Bilgisi olanlar teknik olarak bilgi verebilirmi. Yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakak -- 29 Aralık 2010; 20:09:42 >
  • bendeki ram ilk başta takılı olan ocz reaper 2 gb 800 mhz di sonradan sorun oldu 667 mhz 1 gb ram taktım sonra gigabyte sitesine gittim anakarta baktım orda uyumlu ramlar yazıyordu yazdıgı ramlar arasında benim sorun olana kadar kullandıgım ram yoktu 1 gb bi ocz vardı yazılı. Ramlari degiştim sorun kalkmıştı bios güncellemeylede sorun kalkabilir belki klavye çalışmadan nasıl yükleyecegini bilmiyorum ama yapıldıgını biliyorum mutlaka bilen biri vardır yardım eder
  • hocam tek bir ram i anakartında bulunan her slotta tek tek dene.

olmazsa tüm parçaları kasadan sök uzay montaj çalıştır. bazen statik elektrik te böyle sorunlar oluşturabilir. bu yöntem ile ondan kurtulmuş olursun.

seninkine benzer özellikler de bir arkadaşının kasası filan varsa tüm donanımları ayrı ayrı onda deneyip hangisinin arızalı olduğunu öğreneiblirsin.
  • Bazı anakartlarda belirtmiş olduğun ram listesi var ama benim anakartta öyle bir liste yok. O açıdan bakamadım.
    KaZAaRa dediğin RAM olayını denedim olmadı. Hatta diğer ramlerlede denedim olmadı. kasadan sök olayını yapdım zaten bu deneme işlemleri kasanın içindeyken yapmıyordum ki. Tüm parçaları çıkartıp kasanın dışarısında yapdım. Olmadı. acaba başka çözüm yöntemi sunacaklar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.