SAPPHİRE RX 5500 XT 8GB FABRİKASYON OC RYZEN 3 3100 OC YOK B450M S2H V2 GSKILL RIPJAWS 8+8 3200 MHZ OC YOK ZALMAN MEGAMAX 700W 80+ EU ( 80+ EN ALT SERTİFİKA ) 2-3 ay önce bios güncelledikten veya smart access memory (sam) ayarını açtıktan sonra zaman zaman ortaya çıkan bu 1 uzun 2 kısa bip ses sorunu , az önce pc ye 8-10 kere reset atmama neden oldu. Pc'nin power tuşuna basıyorum bu bip dizesi ortaya çıkıyor , bilgisayar açılıyor ekran gelmiyor. Bu sefer güç tuşuna 5 saniye basılı tutup kapatıyorum tekrar açıyorum yine aynı sorun. HDMI kablosunu çıkarıp takıyorum , yer değiştiriyorum ( genellikle bu sorunu ayda bir aldığım zamanlar bu şekilde çözerdim direk ekran gelirdi ) yine de değişen bir şey yok. Pc'nin power kablosunu çıkartıp taktım, açma kapama düğmesini 3-4 kere aç kapa yapıp elektrik dağılsın diye bekledim , ve 2 dakika elektrik vermedim ve sonuç değişmedi. Artık 8. denememde ekran geldi. Önceden wattmanla boğuşurdum , onu kısmen çözdüm bide bu çıktı başımıza.Sorun ekran kartının driver'ında mı yoksa kartın kendisi mi bozuk anlamadım. Bu hatayı amd ekran kartı kullanıp alan var mı? Sorunu nasıl çözerim ? |
Bildirim