Şimdi Ara

Yeni Sistem Topladım ancak ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pc işlerinden pek anladığımı söyleyemem. Bugun bir çok parcasi vatandan, ram ve ekran karti internetten aldığım bi sistemi vatan bilgisayarda bi arkadaşa toplattım
    Sistemi topladıktan sonra yanımda sistemi bir kere açtı bios ekranini gördük daha sonra ramleri 3200 mhz ye getirdiğini söyledi. Sistemi teslim aldım
    Daha sonra sistemi alip eve geldigimde kendi monitoroumde goruntu alamadim.
    Ekran kartinin iki farkli slotunu,2 farkli hdmi ile bir de monitorumde ve de tv de denedim ancak sadece bir kere bios geldi onun dışında sinyal alamadim. Problemin hdmilarda oldugunu sanmiyorum cunku halihazirda ps4 te ve oteki hdmi ı da Tv dekoderinde kullaniyorum....
    Fikri olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum...Teşekkürler iyi forumlar

Edit: Arkadaşlar bilgisayarı vatana geri götürdüm orada sorunsuz sekilde açıldı.. elektrikle ilgili bir problem olabileceğini söylediler eve geldim 3 lü prizi değiştirdim aylardır bilgisayarı sorunsuz bir şekilde kullanıyordum ta ki bugüne kadar. Her ne oldu ise bugün yine normal bi şekilde bilgisayarı açtığımda bilgisayar 3 kere kendini kapadı açtı kapadı açtı kapadı açtı ve yine aynı sorun baş gösterdi...şuan bilgisayar açılıyor görünüyor fanlar çalışıyor uzerindeki rgb ışıklar vs hepsi geliyor ancak pc ye bağlı olan ne monitör ne klavye ne de mouse'a hiçbirşekilde elektrik gitmiyor...Bu problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilecek var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfmrt085 -- 4 Nisan 2020; 18:0:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakrtın üstünde BIOS pili var hocam. Onu söküp açın bilgisayarı, hata verip açılmayacak. Daha sonra pili yerine takın ve açmayı deneyin sistemi. Bu işlemi halı ya da kumaş üzerinde yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Anakrtın üstünde BIOS pili var hocam. Onu söküp açın bilgisayarı, hata verip açılmayacak. Daha sonra pili yerine takın ve açmayı deneyin sistemi. Bu işlemi halı ya da kumaş üzerinde yapmayın.
    Hocam çok teşekkür ederim ilginize.
    Problem çözüldü prizdenmiş..
    Şimdi başka problemlerle bogusuyorum:)

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfmrt085

Hocam çok teşekkür ederim ilginize.
    Problem çözüldü prizdenmiş..
    Şimdi başka problemlerle bogusuyorum:)

Alıntıları Göster
    Problemler bitmez..
  • quote:

Problemler bitmez..

Alıntıları Göster
    Nvdia sürücüsü win10 ile ayni versiyonda olmadigini iddia ediyor
    Nvdia canlı destekle iletişime geçtim win10 guncellemem lazimmis...Bilgisayar win10 u orjinal usb sinden kurdum ama nedense hata verip duruyor güncelleme denetlemesi esnasinda...
    Bakalım suan elle guncelleme yapmaya çalışıyorum

• quote:

Nvdia sürücüsü win10 ile ayni versiyonda olmadigini iddia ediyor
    Nvdia canlı destekle iletişime geçtim win10 guncellemem lazimmis...Bilgisayar win10 u orjinal usb sinden kurdum ama nedense hata verip duruyor güncelleme denetlemesi esnasinda...
    Bakalım suan elle guncelleme yapmaya çalışıyorum

Alıntıları Göster
    Kayıtlı Windows mu hocam?

• Mümkünse Windows 8.1 kurun derim. Win7'yi aratmıyor. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kayıtlı Windows mu hocam?

Alıntıları Göster
    Kayıtlı windows hocam, Manuel olarak yaptim kendi sitesinden halloldu bi problem yok suan için..

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Mümkünse Windows 8.1 kurun derim. Win7'yi aratmıyor. :)
    Kurdum artık...Uzun zamandirda farkli bilgisayarlarda win10 kullaniyorum şuan başkasına alısamayabilirim :)

• Otomatik driver yükleme özelliğini kapatıp sürücüleri el ile kendin yükle.

• Yine aynı problemi yaşadım acil yardımlarınızı bekliyorum... Üst editte problemi güncelledim...Şimdiden teşekkürler

• Evin elektrik hattıyla ilgili bir problem olabilir belki(UPS ya da topraklama gerekiyor olabilir), işin uzmanları eminim daha iyi cevap vereceklerdir. Ben sadece ekran kartını merak ettim. Anakart üzerindeki onboard ekran kartını -varsa eğer- monitöre bağlamayı denedin mi? Belki şu anki sorun ekran kartı ile ilgilidir, sen geçmiş sorunla karıştırıyor olabilirsin.

Not: Donanım ya da elektrik konusunda uzman vs. değilim, sadece yardımcı olmak istedim. Umarım başka sorunlar çıkmasına sebep olmam.

Kolaylıklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skelatu

Evin elektrik hattıyla ilgili bir problem olabilir belki(UPS ya da topraklama gerekiyor olabilir), işin uzmanları eminim daha iyi cevap vereceklerdir. Ben sadece ekran kartını merak ettim. Anakart üzerindeki onboard ekran kartını -varsa eğer- monitöre bağlamayı denedin mi? Belki şu anki sorun ekran kartı ile ilgilidir, sen geçmiş sorunla karıştırıyor olabilirsin.

Not: Donanım ya da elektrik konusunda uzman vs. değilim, sadece yardımcı olmak istedim. Umarım başka sorunlar çıkmasına sebep olmam.

Kolaylıklar
    Merhaba cevabınız için teşekkürler...Evdeki hat ile ilgili bilgim yok.Çok eski bir UPS ile denedim ama sorun hala devam ediyor.. Ekran kartı konusu ile iglili şoyle söyleyebilirim;
    Normal şartlarda pc yi açtığımda anında klavye ve mousetaki ışıklar geliyordu...şuanda onlarda gelmiyor. Fanlar , cpu fanı pc deki ram ve anakartın kendisinin rgb ler çalışıyor ancak ekrana veya öteki harici parcalara giden bir sinyal yok

• Ölçü aletiyle prizdeki voltaj değerine yük altındayken ve boştayken kontrol edilerek anlaşılabilir, örnek veriyorum, buzdolabı, ütü, fırın falan yada herhangi bir odanın ışığının açık olması gibi şeyler bilgisayara bağladığın hatttı paylaşıyorsa bilgisayarı etkileyebilir, odalardaki tüm ışıkları cihazları kapatıp bilgisayarı öyle çalıştırmayı dene, bu duruma pek ihtimal vermiyorum ama olduki bu sebeptense tesisatçıya güzelce bi sövebilirsin

Diğer bu soruna yol açabilecek sorunlar psu>pc içi kablolama>anakart>ekran kartı.

Bilgisayarı açmayı denemeden önce pc yi fişten çek açma kapama tuşuna bas sonra prize takıp sonra çalıştır, ayrıca şunuda not düşeyim güç bağlantısı takılıyken pc kapalı bile olsa hdd yi, ekran kartını falan sökme takma işlemi yapma!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 4 Nisan 2020; 23:3:52 >

• Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şekilde denedim ancak yine çözüm olmadi...
    Açıkçası daha düne kadar açılıp şuan açılmıyor olması biraz garibime gitti ancak pc yi ilk getirdiğim günde ayni problemi yaşadığım için aklıma problemin elektrik hattı olabileceği geldi...Yarın abimlerin apartmanına gidip orada denemeyi düşünüyorum. Açılırsa ayrı açılmaz ise ayrı dert...

• quote:

Dediğiniz şekilde denedim ancak yine çözüm olmadi...
    Açıkçası daha düne kadar açılıp şuan açılmıyor olması biraz garibime gitti ancak pc yi ilk getirdiğim günde ayni problemi yaşadığım için aklıma problemin elektrik hattı olabileceği geldi...Yarın abimlerin apartmanına gidip orada denemeyi düşünüyorum. Açılırsa ayrı açılmaz ise ayrı dert...
    Dünden bugüne kadar evin elektrik hattına yeni eklenen bir alet oldu mu? Yeni fön makinesi, yeni su ısıtıcısı, yeni fırın, yeni lamba vb. ?
  • Abinin evindede çalışmazsa deneyebileceğin en basit başka yöntem kasa içindeki tüm soketleri çıkarıp yerine yeniden tak, ekran kartını söküp görüntüyü anakart üstünden al (işlemcide grafik yongası varsa tabi) 2 ram takılıysa tek ram ile çalıştır eğer yine aynı sorun devam ederse en güzeli yine vatan bilgasayara git onlar başka donanımlar takarak deneyip sorunun kaynağını tespit ederler başka yapacak birşey gelmiyor aklıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 4 Nisan 2020; 23:27:37 >
  • Skelatu kullanıcısına yanıt
    Malesef herşey aynı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.