rx5500xt oyunda donuyor
rx5500xt 8gb
ryzen 3 3100
8+8 3200 mhz
b450 s2h v2
sandisk m2 3d ultra 500 gb
zalman megamax 700w
Oyun sırasında ekran kartının donmasından bıktım.Ekran fotosu çekmiş gibi donup kalıyor , ne yaparsam tepki vermiyor. Bazen bilgisayar açılırken aynı haltı yiyor.Hdmi kablosunu çıkarıp takınca düzeliyordu. Ama oyun ortasında donarsa reset atmak zorunda kalıyorum. Kart ayarlarından 1890 mhz core clock ayarını 1843 mhz'e alıyorum üstüne whql güncel sürücü yüklüyorum sorun bir nebze olsun geçiyor ,ama kökten çözülmüyor.Birde mV'u tek seferde ayarlamak istiyorum, yani deneye deneye 50 kere bilgisayarın çökmesine razı değilim. Bunu kolay yapmanın yolu var mı ? Aşağıya video bıraktım , pc donduktan sonraki halini gösterdim.
PC'de ekran gelmiyor
SAPPHİRE RX 5500 XT 8GB FABRİKASYON OC
RYZEN 3 3100 OC YOK
B450M S2H V2
GSKILL RIPJAWS 8+8 3200 MHZ OC YOK
ZALMAN MEGAMAX 700W 80+ EU ( 80+ EN ALT SERTİFİKA )
2-3 ay önce bios güncelledikten veya smart access memory (sam) ayarını açtıktan sonra zaman zaman ortaya çıkan bu 1 uzun 2 kısa bip ses sorunu , az önce pc ye 8-10 kere reset atmama neden oldu. Pc'nin power tuşuna basıyorum bu bip dizesi ortaya çıkıyor , bilgisayar açılıyor ekran gelmiyor. Bu sefer güç tuşuna 5 saniye basılı tutup kapatıyorum tekrar açıyorum yine aynı sorun. HDMI kablosunu çıkarıp takıyorum , yer değiştiriyorum ( genellikle bu sorunu ayda bir aldığım zamanlar bu şekilde çözerdim direk ekran gelirdi ) yine de değişen bir şey yok. Pc'nin power kablosunu çıkartıp taktım, açma kapama düğmesini 3-4 kere aç kapa yapıp elektrik dağılsın diye bekledim , ve 2 dakika elektrik vermedim ve sonuç değişmedi. Artık 8. denememde ekran geldi. Önceden wattmanla boğuşurdum , onu kısmen çözdüm bide bu çıktı başımıza.Sorun ekran kartının driver'ında mı yoksa kartın kendisi mi bozuk anlamadım. Bu hatayı amd ekran kartı kullanıp alan var mı? Sorunu nasıl çözerim ?
Wattman Hatası
Bilgisayarı Aralık 2020 ' de topladım o zamandan beri ara ara bu sorunu yaşıyorum. Yaklaşık 3-4 aydır kullandığım WHQL driver sayesinde wattman hatası gibi bir derdim yoktu. Ama 1 hafta önce attığım formattan sonra üstüne windows 21H1 güncellemesi gelince 2 günde 5 kez bu hatayı aldım. DDU ile driver kaldırıp son iki sürümü ( WHQL ve normal sürücü driver ) yükledim ama nafile. Özellikle bu hatayı , telefonu bilgisayara usb ile bağlayıp fotoğrafları boşaltmak için uğraşırken tam 4 kez aldım. Son hatayı PUBG oynarken verdi. Hatayı nasıl verdiğine gelirsem , burası çok garip çünkü. Monitör bir anda kapanıyor. Cable not connecting yazıyor, ama sistem çalışmaya devam ediyor ve sistemi hiçbir şekilde kapatamıyorum. Reset düğmesine basıyorum olmuyor 10 saniye basılı tutuyorum yine olmuyor, ancak fiş çektikten sonra kapanıyor. Bunun sebebi nedir ? Ne yapmam gerekiyor ?
Sapphire RX 5500 XT 8GB
Ryzen 3 3100
B450M S2H V2
Zalman Megamax 700W +80 Eu
Sandisk ULTRA 3D NVME M2 SSD 500 GB
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 248 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware