Şimdi Ara

Gigabyte MA770-UD3 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım gigabyte ga-ma770-ud3 anakartımın amd 770 chipseti inanılmaz ısınıyor, kasanın üzeri açıkken şans eseri bilgisayarı kapattıktan sonra merak ettim soğutucusuna dokundum ve elim yanıyordu neredeyse..

işin ilginç yanı önceki anakartımda 36 dereceyi maksimum gören ekran kartım da 47-48 derecelere çıkarak programından -smart doctor-habire uyarı veriyor.. (asus eah2400pro)

işlemcim amd athlon x2 6000 2x1mb, gigabyte'ın sitesinden uyan bios sürümünü de indirdim, değişen hiç bir şey yok.. everest programını kurdum o da cpu'yu 80 derece gösteriyor, ama bios'ta cpu 34-35 derece, ısınan parça amd 770 chipseti..

sizce ne yapmam gerek? anakartı geri mi vereyim? ya da bir şeyleri yanlış mı yaptım takarken, kurarken?

• selamlar , bende bu anakartı alıcam ısınma problemı yazmıssın problemı cozebıldınmı kardes ?
  • ARKADAŞLAR AYNI ANAKARTI X3 8650 İLE KULLANMAKTAYIM.
    DAHA ÖNCEDE Bİ ARKADAŞA YAZMIŞTIM.BENDE İLK BAŞTA AYNI SORUNU YAŞAMIŞTIM.YAN KAPAKTAKİ FANI ARKAYA TAKTIM SORUN KALMADI.
    FAKAT YAZDIĞIM ARKADAŞTA AYNISINI YAPMIŞ SORUN DEĞİŞMEMİŞ.SONUÇ OLARAK ŞU ÇIKMIŞTI.
    770 UD3 PHENOM İŞLEMCİLERDE DAHA AZ ISINIYOR X2 LERDE DAHA FAZLA ISINIYOR.
    BUNUN ÇARESİ CHİPSET ÜSTÜNDEKİ FANI DEĞİŞTİRMEK.
  • MA770-UD3 alacagım onerırmısınız ? alırken bırde fanmı alsak ? napsak ne etsek 56000+ ıle kullanacagım athlon x2
  • Aynı boardu phenom II x3 720 ile 3,6ghz'e oc'lu olarak kullanıyorum... Çipsete elimle dokunduğumda ise en ufak bir ısı hissetmiyorum...
  • arkadasım pekı kac tane fan war makınanda , psu fanı bırde ıslemcı fanı ( ıslemcı fanı ıslemcı ıle ırlıkte gelenmı ) psu kac watt ?
  • Sistem panelimde hepsi detaylı yazıyor (avatarımın altındaki bilgisayar iconuna tıkla) Smilodon'da 2*12cm 3*8cm fan mevcut... 8cm'leri fan kontrol yardımıyla minimum devirde kullanıyorum ses açısından...
  • ben de umudu kesmiştim bu forumdan, hayret ki 3 hafta sonra mesajlar gelmiş:)

northbridge, kullandığım sistemle 80 derece civarındaydı, sonrasında kendim aktif bir soğutucu taktım ama sıcaklık 3-4 derece inebildi ancak. nette yaptğım araştırmalarda bu sorunu phenom işlemci kullanmayan arkadaşlar yaşıyor ekseriyetle, benim de işlemcim athlon x2 6000.

kasada psu nun hemen altında bir adet büyük fan var, psu 350-400 watt sanırım ama ısınma sorunu psu dan kaynaklanır mı sizce? çünkü zaten kulandığım ekran kartı da dandik bir kart, yani oyun oynayanların ekran kartları gibi psuyu zorlayacak bir kart değil. zaten oyun oynamıyorum, bilgisayarı müzik-kayıt amaçlı kullanıyorum. ayriyetten önceki sistemimde sadece anakartım farklıydı, gayet nizami bir şekilde çalışıyordu. yani sorun psu da olsa kendi kendine reset atar falan diye düşünüyorum..

tavsiye isteyen arkadaşa da önerim, bu kartı 5600 x2 athlon ile kullanma. phenom işlemci alacaksan al, bir aydır kafayı yiyorum ben çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileviathan -- 2 Mayıs 2009; 17:54:41 >

• sao lcvpalr ıcın 5600 almadım , 7750 aldım black edııton sunalık sıcaklık 43-44 cıvarı ana kart 37 derece ole dolanıo .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.