Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

Bu kendisinin dahili kartıyla diğer ekran kartını crossfire olarak birlikte kullanabiliyor muyuz? bunun için ne yapmak gerekiyor?

teşekkürler...

Kartta Hybrid Crossfire desteği mecvut değil

Ama sitesinde böyle bir şey yazıyor

2 PCI-E 2.0 x16 interface with ATI Hybrid CrossFireX support for ultimate graphics performance

http://www.gigabyte.us/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3156&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

• quote:

quote:

quote:

Bu kendisinin dahili kartıyla diğer ekran kartını crossfire olarak birlikte kullanabiliyor muyuz? bunun için ne yapmak gerekiyor?

teşekkürler...

Kartta Hybrid Crossfire desteği mecvut değil

Ama sitesinde böyle bir şey yazıyor

2 PCI-E 2.0 x16 interface with ATI Hybrid CrossFireX support for ultimate graphics performance

http://www.gigabyte.us/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3156&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

Kendi anakartımla ilgili bilmediğim bişey öğrenmiş oldum sayende :) Nasıl yapıldığını bilen arkadaş varsa açıklarsa seviniriz

EDIT:
    RS880 kod adı ile de anılabilecek 785G çipsetinde diğer bir önemli nokta ise AMD'nin de Hybrid Crossfire desteğini sağlıyor olması. Bu sayede entegre olarak gelen grafik çözümü ile harici olarak alınacak ekran kartı crossfire modunda çalışabiliyor. Tabi bunun için hybrid crossfire destekli bir ekran kartı almanız gerekiyor. Onboard sistemlerde düşük profil grafik çözümleri gördüğümüzden bu tip bir uygulama açıkçası gerçekte pek uygulanabilir gibi durmuyor.

Hangi kartlar hybrid crossfire destekli , o da burda :)

However, the 785G only supports the HD3450/HD3470 video cards

Anlaşılacağı üzere hybrid crossfire sadece bu kartlarla oluyormuş. Yazılanlara göre de sadece Windows Vista da bu kartlarla Hybrid CF yapılabilirmuş. Tamamen gereksiz bi teknoloji yani.. Esgeçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 15 Haziran 2010; 0:13:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Abbasağa

Gigabyte MA785GT-UD3H
    AMD Phenom II X4 955 BE
    HD5770

2gb ram ne önerirsiniz 100 tl civarı ?

kingston hyperx 1333 4gb kullanıyorum sorunsuz..
  • logitech Z 5500 almayı düşünüyorum ama bu (ma785gt) anakartımın onboard ses kartı destekliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbuba

Merhaba bu anakartla sli yapmak mümkünmü ( nvidia gts 250 zotak ) bilgisi olan varmı?

Aynı kart bendede var. Malesef böyle birşey mümkün değil. Anakartın özelliklerini dikkatli okursan zaten fark edersin; ATI Hybrid CrossFireX destekli Çift PCI-E 2.0 x16 arayüz ile eşsiz grafik performansı '' diyor. Yani sadece ati kartlarla bu mümkün olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet19o7 -- 19 Haziran 2010; 19:02:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makovad

quote:

bu karta bios update yapmak istıorum ne yapmamızgerek

çözùm warmi

Öncelikle @Bios programını indir ve kur. Daha sonra http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma785gt-ud3h_10.html adresinden bios'un '' F8 '' olan versiyonunu indir. f8 versiyonunu indirdikten sonra @bios programını çalıştır, uptade bios file seçeneğinden uptade edeceğin f8 bios dosyasını seç ve '' uptade ok '' de. Bir süre bilgisayar kasılacak sakın ha sakın bilgisayarı kapatayım deme anakartı eline alırsın. İşlem bittikten sonra sana Restart now / Restar later diyecek. Restart now diyip bilgisayarı yeniden başlat işlem bu kadar. Bütün bios ayarları default olacaktır unutma.

NOT: Uptade sırasında elektirikler giderse tek çare bir bardak buz gibi su.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet19o7 -- 19 Haziran 2010; 19:26:19 >

• tşkler güncelleme yapıldi.
  • quote:

quote:

quote:

Gigabyte MA785GT-UD3H
    AMD Phenom II X4 955 BE
    HD5770

2gb ram ne önerirsiniz 100 tl civarı ?

arkadaşlar 2gb lik sistemle uyumlu çalışacak ram tavsiyesine ihtiyacım var acil 100-110tl

yazık o işlemciye 2 gb ram ile ilk fırsatta 4'le sen ram'leri. 2 artık yetmiyor.. Şu an Win7 2gb kullanıyor bende

Yanlış Bilgilendirmeyelim arkadaşlar.Windows 7 için 2 gb ram fazlasıyla yeter.

http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-nin-ram-bilmecesi-windows-7-bu-kadar-ram-i-ne-yapiyor_18407_2.html

Konuyu inceleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Samet19o7

quote:

quote:

çözùm warmi

Öncelikle @Bios programını indir ve kur. Daha sonra http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma785gt-ud3h_10.html adresinden bios'un '' F8 '' olan versiyonunu indir. f8 versiyonunu indirdikten sonra @bios programını çalıştır, uptade bios file seçeneğinden uptade edeceğin f8 bios dosyasını seç ve '' uptade ok '' de. Bir süre bilgisayar kasılacak sakın ha sakın bilgisayarı kapatayım deme anakartı eline alırsın. İşlem bittikten sonra sana Restart now / Restar later diyecek. Restart now diyip bilgisayarı yeniden başlat işlem bu kadar. Bütün bios ayarları default olacaktır unutma.

Çift BIOS varken tek çarenin bu olduğunu sanmıyorum.

@BIOS programını indirecek bir yer bulamadım ama. Zira Google'da arama yapınca başındaki @'i atıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

quote:

quote:

çözùm warmi

@BIOS programını indirecek bir yer bulamadım ama. Zira Google'da arama yapınca başındaki @'i atıyor.

Çift BİOS varken biosun kurtulacağını biliyorsun fakat @ bios'u indirip kuramıyorsun helal olsun vallahi. :) En basitinden anakart driver cd'ni cd okuyucusuna tak cd içi arama yap arama yerine @ bios yaz. Kesinlikle çıkacaktır.. tarif ettiğim gibi kurabilirsin. He bir de bi dene bakayım çift BİOS olayı işe yarıyor mu? Yarıyorsa haberimiz olsun. 10 gün önce arkadaşım garantiye gönderdi aynı sebepten. HABERİN OLSUN. ;)

• Arkadaşlar herkese selam.
    Bende ürünü bugün aldım.Bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

Film izlerken donma yapıyor.Gom player ve K-lite ın son sürümlerini indirdim.Şimdilik sorunun nerede olduğunu çözemedim.

Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim dostlar

Düzeltme:Tamamdır dostlar sorunu hallettim.Kimseye gom player önermiyorum.Sadece k-lite ı kullanın gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 28 Haziran 2010; 19:04:30 >
  • @s_g_m_s

KM Player'ı da kullanabilirsin.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çözùm warmi

Çift BİOS varken biosun kurtulacağını biliyorsun fakat @ bios'u indirip kuramıyorsun helal olsun vallahi. :) En basitinden anakart driver cd'ni cd okuyucusuna tak cd içi arama yap arama yerine @ bios yaz. Kesinlikle çıkacaktır.. tarif ettiğim gibi kurabilirsin. He bir de bi dene bakayım çift BİOS olayı işe yarıyor mu? Yarıyorsa haberimiz olsun. 10 gün önce arkadaşım garantiye gönderdi aynı sebepten. HABERİN OLSUN. ;)

1. BIOS'ta yazılımsal arıza meydana geldiğinde 2. BIOS devreye girip ilk BIOS'un yazılımında düzeltme yapıyor diye biliyorum ben. He, fiş çekme sonucu donanımsal bir sorun olursa işin içinden çıkılması zor olur tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 29 Haziran 2010; 8:50:18 >

• 4Bs0LuT ilgine teşekkürler dostum.

Ram Forumunda açtım kimse yanıt vermedi sağolsunlar.Bu anakartı 2GB Patroit 1600 mhz ram ile kullanıyorum.Ama 1333 görünüyor.Ne yapabilirim fikir verebilir misin bana?

• quote:

Orijinalden alıntı: s_g_m_s

4Bs0LuT ilgine teşekkürler dostum.

Ram Forumunda açtım kimse yanıt vermedi sağolsunlar.Bu anakartı 2GB Patroit 1600 mhz ram ile kullanıyorum.Ama 1333 görünüyor.Ne yapabilirim fikir verebilir misin bana?

BIOS'tan çarpanını x6.66'dan x8'e çıkarman yeterli. Şuan BIOS'a girmem mümkün olmadığı ve pek hatırlamadığım için hangi menüde olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama ilk 3 menüden birinde. BIOS'a pek dokunmadıysan ram ayarları Automatic'tedir. Sen onu Manual'a aldığında ram ayarları açılır.

• beyler anakartın kuzey köprüsü soğutucusu bilemiyorum herkeste aynı mıdır bu durum fakat elle dokununca saga sola oynama yapıyor..cıkartıp temizleyip yeniden taktım durum degısmedı..hangi yöne bastırılırsa o yöne dogru bır kayma mevcut..dolayısı ile cıpsete sıkı sıkıya baskı yapmıyor gıbı..bu sogutucuyu değiştirmek ıstıyorum fakat ne ile degıstırebılırım çözemedım..daha önce almıs değiştirmiş olan varsa yardımcı olursa sevınırım..

şu siteden hangi modeller uygun ..

http://www.sidewindercomputers.com/memandvidcar.html

ayrıca bu anakart için uygun block hangisidir?su sogutma kullananlar yardımcı olursa sevınırim..

http://www.sidewindercomputers.com/chwa.html

• quote:

quote:

4Bs0LuT ilgine teşekkürler dostum.

BIOS'tan çarpanını x6.66'dan x8'e çıkarman yeterli. Şuan BIOS'a girmem mümkün olmadığı ve pek hatırlamadığım için hangi menüde olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama ilk 3 menüden birinde. BIOS'a pek dokunmadıysan ram ayarları Automatic'tedir. Sen onu Manual'a aldığında ram ayarları açılır.

Teşekkür ederim dostum.Dediğini yaptım ve şu anda DRAM 803.6 görünüyor.

Tekrar teşekkür ederim.

• Dostlar son olarak bir soru daha sormak istiyorum.

Onboard ekran kartına nasıl o.c yapabilirim.

Herhangi yüksek bir ayar yapmadan min. o.c yapmak istersem nasıl bir yol izlemem gerekir?
  • quote:

Dostlar son olarak bir soru daha sormak istiyorum.

Onboard ekran kartına nasıl o.c yapabilirim.

Herhangi yüksek bir ayar yapmadan min. o.c yapmak istersem nasıl bir yol izlemem gerekir?

GPU hızını arttırabilirsin. Default hali sanırım 500MHz'deydi. Ama fazla arttırmanı önermem. Sonuçta özel bir soğutucusu yok ve ısınma problemi yaşanabilir.
  • Dostum GPU hızını nasıl artıracağımı söylemen mümkün mü?Eğer birşey değişmeyecekse hiç gerek yok.

The Misadventures Of P.B. Winterbottom diye bir oyun var.Yavaş oynatıyor oyunu.o yüzden sordum.Çok da kasacak bir oyunda değil ama neden yaptığını anlamadım bir türlü.

İlgilendiğin için teşekkür ederim bu arada.
  • quote:

Dostum GPU hızını nasıl artıracağımı söylemen mümkün mü?Eğer birşey değişmeyecekse hiç gerek yok.

The Misadventures Of P.B. Winterbottom diye bir oyun var.Yavaş oynatıyor oyunu.o yüzden sordum.Çok da kasacak bir oyunda değil ama neden yaptığını anlamadım bir türlü.

İlgilendiğin için teşekkür ederim bu arada.

O ram çarpanını arttırdığın menüde olması lazım. Overclock menüsüydü orası zaten (Yanlış hatırlamıyorsam). Onboard, 500MHz falan yazıyorsa anlayabilirsin. Detaylarda GPU falan da geçiyordur belki.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.