Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s_g_m_s

quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Orijinalden alıntı: Abbasağa

quote:

Orijinalden alıntı: Abbasağa

Gigabyte MA785GT-UD3H
    AMD Phenom II X4 955 BE
    HD5770

2gb ram ne önerirsiniz 100 tl civarı ?

arkadaşlar 2gb lik sistemle uyumlu çalışacak ram tavsiyesine ihtiyacım var acil 100-110tl

yazık o işlemciye 2 gb ram ile ilk fırsatta 4'le sen ram'leri. 2 artık yetmiyor.. Şu an Win7 2gb kullanıyor bende

Yanlış Bilgilendirmeyelim arkadaşlar.Windows 7 için 2 gb ram fazlasıyla yeter.

http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-nin-ram-bilmecesi-windows-7-bu-kadar-ram-i-ne-yapiyor_18407_2.html

Konuyu inceleyebilirsiniz.

Yanlış bilgilendirme yapmıyorum merak etmeyin. Eğer 2 gb ram takarsanız programlar kısıtlı ram kullanırlar. Eğer 4 gb ram takarsanız , ram yeterli miktarda geldiği için bol keseden kullanırlar.. Mesela şu an benim Winamp'ım 75Mb ram kullanıyor.. Chrome tek sekme açık 50 MB kullanıyor. Skype keza 50 Mb.. Toplam ram kullanımım şu an 1750Mb ve elle tutulur açık programlarım winamp chrome skype fraps.. Ram'i az tutarsanız programların performansını düşürürsünüz çünkü yetersiz ram olduğundan dolayı tam performansla çalışacak kadar ram tahsil etmezler..

• Bazı şeyler tecrübeyle sabittir derler sevgili dostum.

Yeni kurduğum sistemde kullandığım ram Patroit 2gb 1600 mhz DDR3.

Bu anakarttaki onboard ekran kartı 250 mb ramden çalıyor biliyorsunuz.Şu anda chrome açık msn açık winamp açık ve bende toplam kullanılan ram 712 mb görünüyor.Sistemin işleyişinde en ufak bir sorun yok aksine inanılmaz derecede performanslı ve hızlı.

4 gb ram taktığınızda elbetteki daha performanslı olacak bu su götürmez bir gerçek.Ama siz günlük kullanımda ne kadar farkedeceksiniz?Yada gerçekten kullanım amacınıza göre 4 gb ram ne kadar önemli?Yazdığınız mesajda insanları direkt olarak 4 gb a yönlendirme gibi bir durum hissedildiği için yazma gereği hissettim.2 gb ram ile alacağınız performans 4 gb ram ile alacağınız performansı kesinlikle aratmayacaktır (GÜNLÜK İNTERNET vs KULLANIMI İÇİN)

Şimdi deneme amaçlı 7 gb lık bir winrar dosyası çıkarıyorum msn açık winamp açık Ve (720p) video açtım bir tane şu an en ufak bir kasma yok.Dolayısıyla bu tip kullanımlar için 4 gb ram'e gerek yok.Oyunlarda da uzun bir süre yeterli olacağını düşünüyorum.Chip te zaten gerekli açıklamayı yeterince yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 30 Haziran 2010; 9:02:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Dostum GPU hızını nasıl artıracağımı söylemen mümkün mü?Eğer birşey değişmeyecekse hiç gerek yok.

The Misadventures Of P.B. Winterbottom diye bir oyun var.Yavaş oynatıyor oyunu.o yüzden sordum.Çok da kasacak bir oyunda değil ama neden yaptığını anlamadım bir türlü.

İlgilendiğin için teşekkür ederim bu arada.

O ram çarpanını arttırdığın menüde olması lazım. Overclock menüsüydü orası zaten (Yanlış hatırlamıyorsam). Onboard, 500MHz falan yazıyorsa anlayabilirsin. Detaylarda GPU falan da geçiyordur belki.

Kardeşim herşey için teşekkür ederim sana.Yalnız Profiline baktımda sen 15 yaşındaymışsın ya. Seni,bu olgunluğun karşısında tebrik ediyorum.23-24 yaşındaki ve hatta 27-30 yaşındaki abilerin bile iki kelimeyi bir araya getiremezken sen Yaşından çok daha olgun ve mantıklı davranabiliyorsun.

Sevgili kardeşim,üslubuna hayran kaldığımı söylemek isterim.Bunda elbetteki ailenin çok önemli payı vardır.Eminim seninle gurur duyuyorlardır.

Seni birkez daha tebrik ediyorum.İnşaallah hiç değişmezsin.

• quote:

quote:

quote:

Dostum GPU hızını nasıl artıracağımı söylemen mümkün mü?Eğer birşey değişmeyecekse hiç gerek yok.

The Misadventures Of P.B. Winterbottom diye bir oyun var.Yavaş oynatıyor oyunu.o yüzden sordum.Çok da kasacak bir oyunda değil ama neden yaptığını anlamadım bir türlü.

O ram çarpanını arttırdığın menüde olması lazım. Overclock menüsüydü orası zaten (Yanlış hatırlamıyorsam). Onboard, 500MHz falan yazıyorsa anlayabilirsin. Detaylarda GPU falan da geçiyordur belki.

Kardeşim herşey için teşekkür ederim sana.Yalnız Profiline baktımda sen 15 yaşındaymışsın ya. Seni,bu olgunluğun karşısında tebrik ediyorum.23-24 yaşındaki ve hatta 27-30 yaşındaki abilerin bile iki kelimeyi bir araya getiremezken sen Yaşından çok daha olgun ve mantıklı davranabiliyorsun.

Sevgili kardeşim,üslubuna hayran kaldığımı söylemek isterim.Bunda elbetteki ailenin çok önemli payı vardır.Eminim seninle gurur duyuyorlardır.

Zaten düzgün yazı yazmayan, imlaya özen göstermeyen abuk sabuk mesaj yazanların forum tarafından uyarılmaları gerekir diye düşünüyorum. Bu şekilde yazdığı yazıya önem veren kişilerle aynı ortamda olmayı daha çok seviyorum. Türkçe'mizi en iyi şekilde kullanan veya kullanmak içinden geleni yapan, abuk sabuk kısaltma yapmayan herkese teşekkürler.

• Gerçekten öyle dostum.Kesinlikle haklısın.
  • Merhabalar.
    Bu anakarttahttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2657 bu RAM çalışır mı acaba?
  • çalısır..
  • Yine 1600 mHz olarak mı görür acaba; zira kartın özelliklerinde 1066, 1333, 1666 ve 1800' ü desteklediği yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobbadanak

Yine 1600 mHz olarak mı görür acaba; zira kartın özelliklerinde 1066, 1333, 1666 ve 1800' ü desteklediği yazıyor.

1600 görür dostum.Bende de 1600 görünüyor çünkü.İçin rahat olursun kullanan arkadaşlar var
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

• beyler yeni sistem topluyorum bu anakartı kullancam mantıklımıdır ?

sistem :

Amd Phenom x6 1055t
    Kingston ram 4gb 1333mhz
    Samsung 750gb 32mb sata 2 hd
    C.Master 460w kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winch

beyler yeni sistem topluyorum bu anakartı kullancam mantıklımıdır ?

sistem :

Amd Phenom x6 1055t
    Kingston ram 4gb 1333mhz
    Samsung 750gb 32mb sata 2 hd
    C.Master 460w kasa

Bence o sisteme CL7 ram yakışırdı diye düşünüyorum. İmkanınız varsa, önerimi dikkate alırsanız sisteminiz çok güzel olacaktır.

Ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz?
  • merhaba arkadaşlar ben de bu anakartı kullanıyorum ve size saçma gelse de bişi sormak istiyorum emin olamadigim icin; anakartin revision.i ne farkettiriyor acaba? mesela benim anakartin revision.i 1.0 ben gigabyte sitesinden sadece 1.0 driver.larini mi yuklemeliyim yoksa yeni cikan revision 1.3 driver.larini mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxjack

merhaba arkadaşlar ben de bu anakartı kullanıyorum ve size saçma gelse de bişi sormak istiyorum emin olamadigim icin; anakartin revision.i ne farkettiriyor acaba? mesela benim anakartin revision.i 1.0 ben gigabyte sitesinden sadece 1.0 driver.larini mi yuklemeliyim yoksa yeni cikan revision 1.3 driver.larini mi?

Kendi revizyonunuzun dosyalarını yükleyin. Gerçi driver dosyaları revizyona göre değişmiyor ama BIOS'larda muhtemelen farklılıklar vardır.
  • yok ya farklıydı o yuzden sordum bende=) tamam keni revizyonumun driver.larini yuklicem hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxjack

yok ya farklıydı o yuzden sordum bende=) tamam keni revizyonumun driver.larini yuklicem hep

Ben LAN'a bakmıştım. Belki diğerleri farklıdır.
  • Ya dostlar sinir oldum resmen bir el atsanız çok makbule geçecek.

Bu anakrtla,eski oynadığım hiçbir oyunu oynayamıyorum.

BRAID,The Misadventures Of P.B. Winterbottom vs vs bunlar öyle çok yüksek gereksinim isteyen oyunlar değil.Bildiğin puzzle işte.

4Bs0LuT dediğin gibi GPU hızını artırdım.500 den 850 ye getirdim hatta paylaşılan hafızayı 512 yaptım sonuç aynı.Windows 7 den kaynaklanıyor diyecem ama hiçbir fikrim yok.Eski anakarttaki onboard vga ile bahsettiğim BRAID i oynadım sorunsuz şekilde.Şu anda Oyunlar yavaş hep.

Eski anakartım aşağıdaki linkte.Kaldı ki onboard vga sı şimdiki ile kıyas kabul etmez.

http://www.hepsiburada.com/Liste/gigabyte-ga-m61pme-s2p-nvidia-gf-6100nforce-430-ddr2-1066mhz-soket-940-am2-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd53035&categoryId=152

Sistemim

Amd phenom x2 550 3.1ghz
    2 gb 1600 ddr3 ram
    550 watt ocz psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 4 Temmuz 2010; 23:27:51 >

• quote:

Ya dostlar sinir oldum resmen bir el atsanız çok makbule geçecek.

BRAID,The Misadventures Of P.B. Winterbottom vs vs bunlar öyle çok yüksek gereksinim isteyen oyunlar değil.Bildiğin puzzle işte.

4Bs0LuT dediğin gibi GPU hızını artırdım.500 den 850 ye getirdim hatta paylaşılan hafızayı 512 yaptım sonuç aynı.Windows 7 den kaynaklanıyor diyecem ama hiçbir fikrim yok.Eski anakarttaki onboard vga ile bahsettiğim BRAID i oynadım sorunsuz şekilde.Şu anda Oyunlar yavaş hep.

Eski anakartım aşağıdaki linkte.Kaldı ki onboard vga sı şimdiki ile kıyas kabul etmez.

http://www.hepsiburada.com/Liste/gigabyte-ga-m61pme-s2p-nvidia-gf-6100nforce-430-ddr2-1066mhz-soket-940-am2-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd53035&categoryId=152

Sistemim

Amd phenom x2 550 3.1ghz
    2 gb 1600 ddr3 ram
    550 watt ocz psu

Ram az geliyor olabilir hocam. Bende sadece MSN, uTorrent ve Firefox açıkken sistem 1.5GB ram yiyor. Bu üçlünün yediği ram zaten 200MB'ı bile geçmiyor. Hem ekran kartın onboard olduğu için ayriyetten 512MB çekiyor. Bence şimdilik XP kullansanız daha iyi olur. İlerde bir ram takviyesi yapabilirseniz Windows 7'ye geçin derim.

• quote:

quote:

Sistemim

Amd phenom x2 550 3.1ghz
    2 gb 1600 ddr3 ram
    550 watt ocz psu

Ram az geliyor olabilir hocam. Bende sadece MSN, uTorrent ve Firefox açıkken sistem 1.5GB ram yiyor. Bu üçlünün yediği ram zaten 200MB'ı bile geçmiyor. Hem ekran kartın onboard olduğu için ayriyetten 512MB çekiyor. Bence şimdilik XP kullansanız daha iyi olur. İlerde bir ram takviyesi yapabilirseniz Windows 7'ye geçin derim.

İnan Sevgili dostum sende böyle dedin diye ekran görüntüsü aldım masaüstünden.Yukarıda bir arkadaş Windows 7 için 2 gb ram yetmeyeceğini savunmuştu.Halen hangi fikirde bilmiyorum ama Sanırım sende aynı fikirdesin.Hemen masaüstünden çektiğim ekran görünütüsünü vereyim.

10 tane Google chrom,The Misadventures Of P.B. Winterbottom ve BRAID oyunları,msn,aimp,utorrent açık.

Sistemin kullandığı ram resimde görüldüğü gibi.Bu yoğunlukta tekrar giriyorum oyuna oyun aynı şekilde.Extra bir yavaşlama söz konusu değil.Kaldı ki bu oyunların gereksinimleri o kadarda üst düzey değil.Eski anakartımla ve 2 gb 800 mhz ramlerle oynadım Ben BRAID'i.Gene de Windows xp yi kuracam inan.Sırf denemek için.Ama ben genede başka birşeylerin olduğunu düşünüyorum.Uyumsuzluk,sürücü hataları vs.

Chipin yazısını tekrar paylaşayım.

http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-nin-ram-bilmecesi-windows-7-bu-kadar-ram-i-ne-yapiyor_18407_2.html

Bu da benim masaüstü ekran görüntüm.Şu anda sadece 10 tane google chrom açık msn ve diğerleri oyunları kapadım harcanan ram 643 mb.

http://img180.imageshack.us/img180/1568/windows7ram.png

Xpden sonraki izlenimleri paylaşacağım.

• quote:

quote:

quote:

Sistemim

Amd phenom x2 550 3.1ghz
    2 gb 1600 ddr3 ram
    550 watt ocz psu

İnan Sevgili dostum sende böyle dedin diye ekran görüntüsü aldım masaüstünden.Yukarıda bir arkadaş Windows 7 için 2 gb ram yetmeyeceğini savunmuştu.Halen hangi fikirde bilmiyorum ama Sanırım sende aynı fikirdesin.Hemen masaüstünden çektiğim ekran görünütüsünü vereyim.

10 tane Google chrom,The Misadventures Of P.B. Winterbottom ve BRAID oyunları,msn,aimp,utorrent açık.

Sistemin kullandığı ram resimde görüldüğü gibi.Bu yoğunlukta tekrar giriyorum oyuna oyun aynı şekilde.Extra bir yavaşlama söz konusu değil.Kaldı ki bu oyunların gereksinimleri o kadarda üst düzey değil.Eski anakartımla ve 2 gb 800 mhz ramlerle oynadım Ben BRAID'i.Gene de Windows xp yi kuracam inan.Sırf denemek için.Ama ben genede başka birşeylerin olduğunu düşünüyorum.Uyumsuzluk,sürücü hataları vs.

Chipin yazısını tekrar paylaşayım.

Bu da benim masaüstü ekran görüntüm.Şu anda sadece 10 tane google chrom açık msn ve diğerleri oyunları kapadım harcanan ram 643 mb.

http://img180.imageshack.us/img180/1568/windows7ram.png

Xpden sonraki izlenimleri paylaşacağım.

Hocam normalde 2GB ramin yetebileceğini düşünüyorum ama, siz o ramle bir de onboard ekran kartı kullanıyorsunuz. Ramin 512MB'ı zaten ona gidiyor. Size de 1.5GB kalıyor. Eğer bir ekran kartı almayı düşünüyorsanız -paylaşılmadığından dolayı- tabii ki yetecektir o ram. 512MB size önemsiz gibi gözükmesin. Takviye yapmayı düşünürseniz, zaten bir problem kalmayacaktır diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.