Şimdi Ara

Gigabyte p35-DS3R SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E2140 ile bu anakartı kullanıyorum.İşlemciye OC yaptım yavaş yavaş,ancak 3GHz civarında belki voltajı ayarlayamadım belki fazla geldi ama PC açılmadı.(Düğmeye basınca ekranda görüntü olmadan açılıyor ve kendi kendine kapanıp açılıyor devamlı)Clear CMOS jumperını kullandım veya pili çıkardım sonuç değişmedi.Aldığım yere götürdüm bir sorun yok diye geri verdiler ve tekrar birleştirince PC açıldı ve çalıştı.
    Ancak yine hızını artırınca açılamama durumu oldu ve tekraraynı açılıp kapanma sorunuyla karşı karşıyayım.Sanırım başka bir işlemci veya RAM takınca açılıyor ama benimkilerle şu anda çalışmıyor.Bu anakartta nasıl biosu resetleyip açılır anlayamadım kitapçığını falan okudum ama göremedim ilgili bir yazı.Teşekkürler.

• biosu resetlemek istiyorsan anakarttaki jumperı da kullanabilirsin ya da bios pilini çıkart.bi yarım saat bekle (garanti olsun)
    sonra tak bios pilini öyle dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 12 Şubat 2008; 12:31:00 >
  • PC kapalıyken jumperı takıp5-10 sn bekleyip çıkardım(defalarca :D). Pili de çok kez çıkardım ama en fazla 3-4 dk bekledim.(kitapçıkta 1dk demiş).
    Ama eve gidip deneyeyim bi yarım saat falan çıkarmayı.Olmassa arkadaşın evine gidp onun parlarla deneyeceyim ve büyük ihtimalle onları takıp çıkarınca çalışacak gibi geliyor.Biraz saçma ama napalım:D
  • Anakarta başka bir işlemci taktım çalışıtı.Benim işlemcimi (e2140) başka anakarta taktım (asus p5b) çalışmadı.
    İşlemciyi 3GHz e, voltajı da 1.38 civarına çıkarmıştım.30-35 C arasındaydı sıcaklığı.Sistem yükleme durumunda değilken kendi kendine kapandı açılmadı.Bu işlemciler bu kadar kolay mı bozulur?
  • Hayır bozulmaz,sana da denk gelmiş olabilir ama oc yi kaldırmayıp yanmış da olabilir.Garantisi vardır onun, servise yollayacaksın eğer yandığına eminsen
    Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.