i7 2600k için anakart bakıyorum, ben şimdilik "gigabyte ga-z68x-ud4-b3" düşünüyorum, yalnız buna alternatif olarak başka modellerin de kullanılabileceğini, yani performans olarak bir şey kaybetmeden kullanılabileceğini duydum.
buna alternatif olarak önerecekleriniz neler olur? Asus ile Gigabyte arasındaki farklar nelerdir?
PCIe 2.0 16x bir yada iki slotlu, usb 3.0 destekli olması gerekiyor.
PCIe 3.0 türkiyeye geldi mi bilmiyorum, ama geldiyse o konuda da yönlendirebilirseniz sevinirim.
pcı-e 3.0 henüz anakartlarda kullanılmıyor sanırım. En azından şu an satılmıyor bildiğim kadarıyla.
İsteğinize göre MSI P67 G45 var mesela, uygun fiyatlı. Sizin baktığınız anakart Z68 çipsetli bazı ekstraları olan bir anakart. Bu durumda istekleriniz önemli hale geliyor. Mesela hem oc yapıp hem dahili gpu yu kullanmak gibi.
çok teşekkürler, o kartı da araştıracağım, şu an ekran kartı olarak gtx 480 düşünüyorum, crossfire desteği diyor ama SLI desteği yazmıyor, bu konuda bir bilginiz var mı?
bir de 2xPCIe 16x varmış, bazı anakartlarda USB 3.0 desteği PCIe bağlantı veri yolu paylaştırılarak yapılmış, bunun da öyle mi, o konuda bir bilgiye rastlamadım.