Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu aralar sıkışığım bu msj bana ilaç gibi geldi
  • Oerdem emeğine sağlık. ben bu karttan aldım aldıktan sonra çevremden o kadar para verilir mi anakarta diye tepkiler aldım sonra burayı okuyunca biraz rahatladım. pci-e 2.00 almam da birinci etkendi.

ama bu konuda pek bilgim olmadığından soruyorum belki sorumda saçma gelebilir şimdiden mazur görün.

ben ev kullanıcısıyım bilgisayarda bilgim kendime göre yeterince var ama bu anakart konusunda pek bişe bilmiyorum ben bu anakartı kurduktan sonra bios tan ayar yapmama gerek var mı bu raid, fsb vs bi sürü ayar bunlara dokunmadan da kullansam olmaz mı bunlara dokunmassam tam verim alamammı ne yapmam gerekir.

birde bu karta ekran kartı olarak gigabyte 8800 GT alcam sipariş verdim 2 gün sonra gelcek iyimidir?
    ram olarak ne tavsşye edersiniz bide?

bide bazı kullanıcıların sistemim açılıo kapanıo demesi midemi bulandırdı bende de böle bişe yaparsa bütün hevesim kaçar walla.

Teşekkürler..

• kmp16
    finallerimden sonra bir şansımızı deneriz

-erna-
    rica ederim

th0rca
    rica ederim
    bugün bios update ettim sistemim açılmadı ve pili çıkardım bios resetledim, sonra ayarlarımı düzelttim ve şu anda sorunsuz olarak f5h kullanıyorum...
    8800GT biçilmiş kaftan tam olarak...
    raid, fsb gibi ayarlar ciddi ayarlardır, eğer iki hdd niz yok ise ve ikisinide raid modunda kullanmayacaksanız, ayarlar sizi ters etkiler sistemi açamazsınız...
    fsb ise işlemciye hız aştırma uygulamak için değiştirilen değerdir, yeterli bilginiz yok ise sistemi zorlarsınız ama bu anakart ile yakamazsınız, biostaki yanlış bir olay sezinlerse sistemi açmıyor anakart sürekli reset atıyor taki doğru biosu bulana kadar, 4 adet bios var üzerinde, 4ü de çökerse bios reset yapmanız gerekiyor...
    bellek olarak bütçeniz çok önemli?

• İnceleme ışığında Biraz Önce 395 YTL ye Sipariş verdim vatan Bilgisayardan. Artık E-Sata performansını kısmet olursa mesaja ilave etmeye çalışırım
  • teşekkürederim oerdem.

bellek için bütçe önemli diyosun.

ben cpu konusunda da "Core2 Duo E6850, 3Ghz, 64 Bit, 4 MB L2 Cache, 1333FSB, 65 Nm" düşünüyorum bu işlemci anakarta uyar mı acaba?

bellek için ise "2 GB DDR2 800 KIT (2x1GB) nVidia-SLI - CL4 - XTC" veya

2 adet "1GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM"

bunların fiyatlarının üstüne çıkamıyorum fazla bunlar uygunmudur veya bu fiyatlarda ne önerebilirsin.

yapmışken hata yapıp yüzüme gözüme bulaştırmak istemiyorum.

bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Tekrardan teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th0rca -- 8 Ocak 2008; 17:50:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

İnceleme ışığında Biraz Önce 395 YTL ye Sipariş verdim vatan Bilgisayardan. Artık E-Sata performansını kısmet olursa mesaja ilave etmeye çalışırım

Uzun zamandır Bakmıyordum
    E-SAta olayı Güzel
    ben direk Sata HDD mi Takıyorum çok memnunum çok hızlı usb den
    bi aralar SATa diski takınca yniden başlatmadan görmüyordu
    şimdi ne olduysa Çözemedim :D(biosu resetledim) şakır şakır tak çıkar çalışıyor

bu arada Reset sorunu çözülmüş denilmiş
    Bu reset sorunu ne imiş Forumun ilk x38 dq6 sahibi olarak merak ettim OErdem kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 8 Ocak 2008; 18:30:50 >
  • kmp16
    hayırlı olsun, güle güle kullanın

th0rca
    işlemci olarak tavsiyem Q6600 dür, e6850 hız aştırmaya yönelik bana göre son derece gereksiz bir işlemci...
    bellek olarak ocz flex i çok beğeniyorum ama test etme şansım olmadı...

iRoNMaSTeR
    üstad, sıkıntı bios update den sonra makinanın açılmaması idi, bios update ve bios reset ile iş çözüldü
  • Ben bu karttan aldım hiç kullanmadan Penryn işlemcileri beklemekteyim işlemciyi beklerken birde soğutucu almak istiyorum ZEROTHERM NIRVANA düşünüyorum ama anakarta uyum problemi çıkmasından korkuyorum bu konuda bigisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.A.J

Ben bu karttan aldım hiç kullanmadan Penryn işlemcileri beklemekteyim işlemciyi beklerken birde soğutucu almak istiyorum ZEROTHERM NIRVANA düşünüyorum ama anakarta uyum problemi çıkmasından korkuyorum bu konuda bigisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum

Merhaba, bende 45 Nm işlemcileri bekliyorum, ciddi bir şekilde Tasarım için kullacağım için Q6600 Bekliyordum ama şimdi E8500 beklemeye başladım
  • quote:

İnceleme ışığında Biraz Önce 395 YTL ye Sipariş verdim vatan Bilgisayardan. Artık E-Sata performansını kısmet olursa mesaja ilave etmeye çalışırım

hayırlı olsun öncelikle ....E-Sata performans testini merakla bekliyoruz
  • Merhaba, ben Creative SOUND BLASTER 5.1 kullanıyorum şu anki sistemimde. Forum Video inceleme bölümünde Onboard ses kartlarının işlemciye performansı etkileyecek miktarda yük bindirdiği resmen kanıtlanmış durumda. Ben bu anakartta da yine Creative SOUND BLASTER 5.1 kullanmayı düşünüyorum. Aksini düşünen yada daha iyi olduğunu düşünen arkadaşlarımız varsa gerekçeleri ile birlikte mesaja cevap yazarlarsa sevinirim
  • kmp16
    çok doğru söylüyorsunuz, onboard ses kartları ciddi şekilde işlemciye yük bindirir
  • Hocam merhaba, sizden bir ricam olacak mümkünse. Bu anakarta nasıl bios yükleyeceğimizde dair fotoğraflı küçük bir anlatım yapabilirmisiniz. F7 Bios yüklemek istiyorum sistemi kurunca kısmet olursa. Ayrıca aşağıdaki fotoda işaretlemiş üst sağ köşedeki yere ne bağlamak gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam kitapçığında PCI 12V ibaresi var, bu merakımıda giderirseniz çok sevinirim. Cevaplar ve ilgi için teşekkürler. Ayrıca Bölüm yetkilisi olduğunuzu gördüm hayırlı olsun

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##

• quote:

Hocam merhaba, sizden bir ricam olacak mümkünse. Bu anakarta nasıl bios yükleyeceğimizde dair fotoğraflı küçük bir anlatım yapabilirmisiniz. F7 Bios yüklemek istiyorum sistemi kurunca kısmet olursa. Ayrıca aşağıdaki fotoda işaretlemiş üst sağ köşedeki yere ne bağlamak gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam kitapçığında PCI 12V ibaresi var, bu merakımıda giderirseniz çok sevinirim. Cevaplar ve ilgi için teşekkürler. Ayrıca Bölüm yetkilisi olduğunuzu gördüm hayırlı olsun

Bios güncellemesini CD deki @BIOS programıyla yapıyosun. Son derece kolay. Resme mesme gerek yok

Oraya ,çift ekran kartı taktığın zaman Power kablosu takıyosun. Normalde gereksiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: selimdural

quote:

Hocam merhaba, sizden bir ricam olacak mümkünse. Bu anakarta nasıl bios yükleyeceğimizde dair fotoğraflı küçük bir anlatım yapabilirmisiniz. F7 Bios yüklemek istiyorum sistemi kurunca kısmet olursa. Ayrıca aşağıdaki fotoda işaretlemiş üst sağ köşedeki yere ne bağlamak gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam kitapçığında PCI 12V ibaresi var, bu merakımıda giderirseniz çok sevinirim. Cevaplar ve ilgi için teşekkürler. Ayrıca Bölüm yetkilisi olduğunuzu gördüm hayırlı olsun

Bios güncellemesini CD deki @BIOS programıyla yapıyosun. Son derece kolay. Resme mesme gerek yok

Oraya ,çift ekran kartı taktığın zaman Power kablosu takıyosun. Normalde gereksiz.

bir yanlıslık olmasın tek ekran kartıda olsa araya 12v yi baglaman lazım ekran kartı icin bende baglamamıstım işlemci 60 derece olmustu işaretli yere 12 v yi bagladıktan sonra ısı simdi stabil 38 derece bir yanlıslık var bence oraya 12 v takman lazım

• Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim ancak, kafam iyice karıştı şimdi. Takılacak mı takılmayacakmı?
  • valla OErdem usta daha iyi bilir ama bende takılı hiç bir sorun yok ....takmadıgımda işlemci 60 derecelere kadar cıktı gerisi sana kalmıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

quote:

bir yanlıslık olmasın tek ekran kartıda olsa araya 12v yi baglaman lazım ekran kartı icin bende baglamamıstım işlemci 60 derece olmustu işaretli yere 12 v yi bagladıktan sonra ısı simdi stabil 38 derece bir yanlıslık var bence oraya 12 v takman lazım

Bu zorunluluk, Anakart kitapçığının kaçıncı sayfasında yazıyo söylermisin. İşlemcinin ısınmasıyla onun ne alakası var anlamadım. Aynı anakarttan bende kullanıyorum hiç öyle bi problem yok.

• Mesajları takip ediyorum bakalım, mutlaka kullanan bir arkadaşımız mesaja cevap yazacaktır
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

quote:

Bu zorunluluk, Anakart kitapçığının kaçıncı sayfasında yazıyo söylermisin. İşlemcinin ısınmasıyla onun ne alakası var anlamadım. Aynı anakarttan bende kullanıyorum hiç öyle bi problem yok.

tabiki sayfa 26 ...7 nolu pcie-12v(power connettor)
    bu baslıkta yazıyor okumanı tavsiye ederim

işlemci ile alakası oldukca basit formattan ekran kartının driverini yuklemedigin zaman formattan sonra nasıl ısınıyorsa simdide oyle ısınıyor yani işlemciye aşırı yük biniyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 20 Ocak 2008; 17:36:26 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.