Şimdi Ara

gigabyte x58 ud3r ve ocz gold edition 3x2 ram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet mhz bir noktada onemini yitiriyor ama denedin mi bilmiyorum fisi pirizden cekip 15 dk sonra acinca 6gb remlerin sadece 2 veya iyi ihtimal 4gbsini algiliyor ...

Denedin mi oluyormu sendede?
  • Tam olarak sisteminiz nedir? İşletim sisteminiz nedir? BIOS güncel mi?
  • @TrMhMt
    deniyorum şimdi.

@Master_Jedi
    Sistem panelde yazılı. işletim sistemi olarak windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. BIOS güncel. bundan önceki ramler sorun çıkardığında bios güncellemesi yapmıştık.
  • Anakartınız hangi revizyon? CPU-Z ile "Mainboard" sekmesinden bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Jedi -- 1 Nisan 2010; 13:13:51 >
  • ilginçtir iki ayrı programda iki ayrı değer var.everest ile baktığımda 1.6 cpu-z ile baktığımda ise 1.3 olarak gözüküyor.
    bu everest
     gigabyte x58 ud3r ve ocz gold edition 3x2 ram

bu da cpu-z

@TrMhMt
    30 dakika kapalı tuttum. tekrar açtığımda 6 gb olarak görüyordu gene. süreyi uzatıp tekrar deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patapatar -- 1 Nisan 2010; 13:33:08 >

• Everest'inki doğru olabilir, bu durumda yine de en güzeli anakartın üzerine bakmak. Anakart modelinizin bir de 1.7 revizyonu çıkmış. Bu kadar çok revizyon görüp bu kadar hafıza uyumluluğu içeren BIOS güncellemesi olan bir model için, belki de sorunlarınızın kaynağı remler değil, anakarttır. Bence remlerinizi "Memtest" veya Windows'un kendi "Memory Diagnostics" aracıyla test edin. Özellikle o çalışmayanı. Her birini tek tek ayrı slotlarda test edin. Remlerde hata yoksa, anakartınızın da değerlendirilmesi gerekiyor olabilir. Mesela benzer sorunun yaşandığı birkaç durumda anakartın rem kanalının çalışmadığı tespit edilmiş. 4 GB görüldüğü sırada BIOS'unuzda remlerin gecikmeleri aşağıdaki gibiyse, anakart sorunu demişler. Öncelikle remleri test edin ama öncekilerde de sorun olması, anakart ihtimalini kuvvetlendiriyor gibi...

http://www.overclock.net/intel-memory/670445-ga-x58-ud3r-only-4gb-usable-4.html

• arızalı olan ocz ram ile tek başına memtest yaptığımda ve diğer sağlam olanlarla beraber test yaptığımda memtest sırasında hata buluyordu. diğer 2 hata vermeyen rami farklı slotlarda da denedim herhangi bir sorunla karşılaşmadım. yeni aldığım ramlerin ayarlarını biosdan xmp profilini açarak kullanıyordum bu sabahki 4 gb hatasına kadar. daha sonrasında biosdan ayarları default yaptım tekrar 6 gb olarak görmeye başladı. şu an kullandığım anakart zaten değişim görmüş bir anakart ilk aldığım kart arızalıydı ve ikinci gününde değişime gönderdik. şu an team extreme ramlerle memtest yapıyorum. sonuçları aktarırım. bios ayarları ise şu anda 8-8-8-20 olarak ayarlı.
  • "Memtest" rem modülünde hata buluyorsa, remlerde hata vardır. Bu açık.
  • anakartın ram slotlarındaki bir arıza memtest de hata çıkartabilirmi? yani ramler sağlam ama slotlar arızalı gibi. ama dediğim gibi 4 gb olarak 2 haftaya yakın sorunsuz kullandım. farklı slotlarla denedim. yeni ramlerle ise 2. günüm 4gb görme sorunu haricinde bir sorun oluşmadı onu da hallettik gibi duruyor. daha öncesindeki ramlerle 5 dakika açık kalamıyordu sistem mavi ekran alıyorduk devamlı.
  • Net birşey söylemek zor. Team'lerde durum nasıl? Ancak remlerin sorunsuz olduğunun tespitinden sonra, rem kanalları için bir kanaate varmak üzere deneme yapabilirsiniz. Mesela bozuk remin çalışmadığı slotta sağlam rem çalışıyorsa, slotta sorun yoktur büyük ihtimalle.
  • bozuk remin çalışmadığı slotta sağlam rem çalışıyordu. şu an team ramlerle memtest devam ediyor. yaklaşık yarım saat oldu test başlayalı hiç hata yok. daha önce bozuk olan ocz ram ile test yaptığımda testin daha en başlarında 20den fazla hata buluyordu. bu durumda sorun önceki ramlerimde gibi duruyor.
  • Test bitsin de...
  • test bitti. hata bulunmadı. ben yinede teste devam ediyorum. ocz ramlerin distribütör firması memtestin en az 1 saat yapılmasını önermişti. şu an 50. dakika da.
  • @Master_Jedi ustam yine bir ud3r vakası tekrar kolay gelsin
  • Maalesef. Zaten bir anakartın bu kadar revizyon görmesi bile iyiye işaret değil.

quote:

Orijinalden alıntı: cihangoren

@Master_Jedi ustam yine bir ud3r vakası tekrar kolay gelsin
  • selam arkadaşlar foruma epeydir katılamadım benimde x58 extreme ile sorunum var OCZ3G1600LVGK 3*2 gb ram kullanıyorum setupta 4gb görünüyor ama windows 6gb görüyo
    sistemi kuralı epey bir zaman oldu 6 ay kadar ve bu sorun hala devam ediyor 64bit win7 kullanıyorum bu akşam memtest ile yaptığım denemelerde ramlarde bir sorun olmadığı ortaya çıktı işlemciye yakın olan
    beyaz slota geldiğimde sistem açılmadı slot arızalı ise win 6 gb rami neresinden uyduruyor sistem özelliklerinden baktığımda ise 4gb kullanılabilir diyor bıktım vesselam bundan önceki gigabyte x38 ds5 anakarta rahmet okuttu yani
    hatta asustan bıktığım için gigaya geçmiştim yine asus yolları görünüyor heralde
  • @newfel

Bilader o remleri corsair yada patriot yada GeIL marka remlerle degistir... O remlerle bende sorun yasadim bu forumdan kullanici bir cok arkadasimizda sorun yasadi...
  • TEAM Xtreem LV 6 GB (3*2) 2000 MHz DDR3 Triple Kit bu ramleri aldım bakalım nolucak
  • dostum

ex58 ud 3r kullanıyoırum ocz gold 1600 mhz var ramlerde hiç bir sıkıntı yok şuana kadar ( çok şükür )

sen ne iyisi gigabyte.comdan anakartının son versiyonun yükle ve uyumlu oldugu serilere bak mutlaka

uyum sorunu ilk defa yaşan birini göörüdm
    10 yıla yakındır gb kullnıcıyım

fakat tek dez avantajı gb larda teknik servis gittmi gelmiyor ve ilgilenmiyorlar asusu bu konuda çok daha iyi gerçketen
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan35

dostum

ex58 ud 3r kullanıyoırum ocz gold 1600 mhz var ramlerde hiç bir sıkıntı yok şuana kadar ( çok şükür )

sen ne iyisi gigabyte.comdan anakartının son versiyonun yükle ve uyumlu oldugu serilere bak mutlaka

uyum sorunu ilk defa yaşan birini göörüdm
    10 yıla yakındır gb kullnıcıyım

fakat tek dez avantajı gb larda teknik servis gittmi gelmiyor ve ilgilenmiyorlar asusu bu konuda çok daha iyi gerçketen

huyum kurusun hangi anakartı alsam mutlaka bios güncellemelerini takip ederim F12 yüklü şu anada
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.