Bu forumda internet konusunda ve diğer konularda çok bilgili arkadaşlar var aklıma gelen sadece iki arkadaşı etiketledim diğer arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim.Yetkili kişinin bana verdiği cevabı onlara sormak istiyorum aklıma takıldı bana mantıksız geldi verilen cevap. Mahalleme 128 gün önce Türknet Gigafiber hizmetini getirdi kablolama diğer ıvır zıvır bitti sadece dışardaki dağıtıcı kutuya (OPTİK FİBER DAĞITIM KUTUSU) kablo takmaya gelmiyorlar en son sormuştum ne zaman ofdk kutusuna kablo takmaya gelecek ekipler diye. Adresiniz için ay sonuna kadar tamamlamayı düşünüyorlar diye cevap aldım. Bu gün 1 Eylül oldu tekrar sordum bu tarz bir cevap aldım Selamlar, belediye ruhsat sürecinin tamamlanması bekleniyor. Kablolama ruhsatı tamamlandığında aktivasyon mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak. Şimdi benim bilgili arkadaşlara sorum Tekirdağ/Süleymanpaşa Yavuz mahallesine bağlı olan aşağıda yazdığım bütün mahallerde Gigafiber aktif. Bu mahalleler benim üst sokağımda kalıyor benim yaşadığım mahalle alt sokak Belediye kablolama ruhsatı vermese bu mahallerde nasıl aktif olacak gigafiber ? bunu anlayamadım her mahalleye ayrı bir belediye mi bakıyor anlamadım ? Tintinpınar Caddesi Lise Caddesi Çektirme Sokağı Arabacı Sokağı Piyale Paşa Sokağı Muradiye Sokak Necip Paşa Sokak Peştemalcı Çıkmazı Sokak Saka Sokak Yaşar Erkan Sokak @XpressMusic34 @Ö1f1 özellikle sizin yorumlarınız çok önemli hocalarım ne diyorsunuz bu işe ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 1 Eylül 2022; 20:39:2 > |
Gigafiber Hakkında
-
-
Merhaba, bu konuda bilgi alarak sizinle paylaşmak isterim. Adres bilgilerinizin tamamını konunun linki ile birlikte PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz? -
Merhaba öncelikle estağfurullah.
Altyapı işlemlerini yalnızca kutuya kablo takılacak olarak düşünmeyin. Bunun bir de arka planı yani görünmeyen yüzü var. Santralde de işlemler oluyor sizlere bağlantı sağlamak için. Bu zincir halkalarından birinde bir problem yaşandığında, haliyle diğer işlemlerde aksıyor. Mesela kutunuza kablo takılmış olsa ama santral tarafındaki işlemler tamamlanmamış olsa bu durumda yine bekleyeceksiniz. Elbette bu genel bir bilgi, sizin durumunuzda da böyledir demiyorum.
Çoğu zaman sonlandırma işlemlerini yapan ekiplerin sayısı az oluyor ve bölge bölge ilerliyorlar. Sizinkisi de buna benzer bir durumdur diye düşünüyorum. Eğer santral tarafındaki işlemlerde bir problem yoksa, yalnızca ilgili ekibin yoğunluğuna göre sıranın size gelmesini bekliyor olabilirsiniz. Bu süreci de hızlandırmak ilgili işletmecinin insiyatifindedir.
Belediyeden kablo çekme ruhsatı dedikleri şey olsa olsa kazı ruhsatıdır, Türknet de çok kazı yapmayı tercih eden bir firma değil. Genellikle binaların dışından ve yüzeyden götürüyor kablolarını. Ancak bir noktadan sonra yer altına girdiği için bununla ilgili bir problem yaşamış olabilirler belediye kazı ruhsatları ile ilgili. Eğer burada da bir sorun yoksa, yukarıda da dediğim gibi belki de sadece ekibin yoğunluğuna bağlı olarak yaşanan bir gecikmedir. Yani tüm ihtimalleri elersek geriye bu kalıyor.
-
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim benim mahallemde çalışmalar iki şekilde oldu bir tanesi kazarak bir tanesi havadan . Benim 200 metre ilerimde Demir market var demir marketin olduğu tarafa Türknet ekipleri gelip gigafiber çalışmalarını yolları kazarak kalın fiber kabloları yerin altına koydu. Çünkü bu mahallelerde evler bitişik değil belediye kablo çekme ruhsatı vermese bu mahallerde nasıl aktif olacak gigafiber ? zaten 1 ay önce adamlar delici alet ile demir marketin ordaki yolu deldi öyle koydu fiber kabloyu. 40 gün sonra belediye ekipleri gelip tüm Tekirdağ' da asfalt çalışması yapıp yolları tertemiz yaptı. Resimde anlayacaksınız zaten. Demir marketin ilerisi Tintinpınar caddesi,Lise caddesi öyle uzayıp gidiyor mavi ile çizdiğim mahallelerde gigafiber aktif. Benim mahallemde gigafiber çalışmaları evler yan yana olduğu için binalara bitişik bir şekilde havadan ilerledi.
Daha net anlamanız için bakın proje ekiplerinin ilerleme şeklinin resmini atayım. Mavi ile çizdiğim mahallelerin hepsinde gigafiber aktif . Kırmızı ile çizdiğim mahalle bizim mahallemiz bizde gigafiber aktif değil.
Benim teorim Demir marketin oradaki mahallelerde gigafiber çalışmaları yerin altından kazarak olduğu için gigafiber daha hızlı aktif oldu. Bu mavi ile çizdiğim mahallelerin hepsi tek bir yerden alıyor herhalde gigafiber hizmetini. Kırmızı ile çizilen mahallelerde çalışmalar havadan binalara bitişik bir şekilde yapıldı bu yüzden süreç uzadı hala aktif değil gigafiber beklemeye devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 3 Eylül 2022; 10:13:11 >
-
Merhaba gönderdim PM
-
PM üzerinden mesajınıza dönüş sağladım -
Merhaba hocam,detaylı olarak sizin ilinizi bilmiyorum bu yüzden ne desem yanlış olur ama detaylı anlatımınız için teşekkürler :) Havadan ilerlemesi ile yeraltından ilerlemesi süreyi uzatan veya kısaltan bir şey değil, hatta kazarak yapılan altyapılarda süreç daha uzuyor kazma süresi uzun olduğu için. İlinizi daha iyi bilen ve tarif ettiğiniz yerleri bileceğini tahmin ettiğim hocamı etiketleyeyim. @sis651
-
Hocam, bölgenize geleceği kesinleşmiş, hatta havadan kablo çalışması da yapılmış. Biraz sabredin, işler çözüldükçe gelip aktifleştireceklerdir. Sahada olur, belediyede olur, problemler olur, çözülür.
Burada T. Telekom yıllar önce bina girişinden daire kapısına kadar kablo kanalı ve fiber kablo çekti. Binaya fiberi çekmesi üç yıldan uzun sürdü. Bu hale gelmedikçe sıkıntı yok. :D
Bana gigafiber gelecek olsa bir sene beklerim. Buyursunlar gelsinler Kapaklı'ya. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 4 Eylül 2022; 15:58:46 > -
hocam cevap için teşekkürler beklemekten yana benim sıkıntım yok 131 gündür bekliyorum. Benim garibime giden cevap şu oldu Belediye ruhsat sürecinin tamamlanması bekleniyor. Kablolama ruhsatı tamamlandığında aktivasyon mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak.
Kablolama ruhsatı ne alaka o ruhsat çıkmasa tintin pınar caddesi lise caddesini nasıl aktif edecekler
-
Nasıl çalıştıklarını bilmiyoruz ki. Başvurular ayrı ayrı yapılıyor belki. Ya da sokak sokak alınıyor belki izinler. Onlar onların bileceği iş. Sahadaki ekipler halleder onu.
-
Öncelikle gecikmiş cevabım için özür dilerim. Vakit bulamadım maalesef.
@sia651 hocamın söylediği gibi belki her rota için ayrı ayrı ruhsatlama süreci işliyor olabilir veya kırmızı istikamet farklı mahalle sınırları içerisinde bulunuyor olabilir. Hatta sırf havai hat olduğu için farklı bir ruhsat sürecine tabi olmuş olabilir. Neden derseniz TurkNet'in Kağıthane'de yaptığı altyapı çalışması belediyenin havai hat istememesi sebebiyle kısmen yarım kalmıştı mesela. Yani belediyeler havai hatlar için ayrı bir ruhsat talep ediyor olabilirler. Ancak iş bu raddeye gelmiş ise kısa sürede tamamlanır diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Eylül 2022; 22:54:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
üçünüze de cevaplar için teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X