Şimdi Ara

Gigafiber mini incelemesi ve pişmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1) ÇALIŞMA ŞEKİLLERİ

***Gigafiberle 72 saat dahi sürmeyen kısa bir mecaradan izlenimlerimi paylaşıyorum. Normalde gigafiber mayıs 2024 de binaya gelmişti ve bende bağlanması için başvurmuştum. Halihazırda Sol 500 kullanıyordum ve gigafiberi denerim olmazsa solden devam ederim diye düşünüyordum. Kurulum ekibi geldiğinde ilk işleri superonline kablosunu kesmeye çalışmalarıydı, siz neyi kesiyosunuz diyorum bu kablo bize lazım diyorlar?? Onun ucunda internet var diyorum “olsun kapatırsın” diyorlar??? Kibar tabirle bunları gönderdim ben.

***Gigafiberde müşteri hizmetlerini aradığınızda karşınıza birisi çıkıyor ancak gece 3 te bile 20 dk beklerseniz. Hizmet sonlandırma aşamasında arayan kişiye hattı neden kapattığımda izah ettiğimde “200 gb veri kullanmışsınız sorun yaşıyorsanız bunu nasıl indirdiniz” gibi bir cevap aldım. 1 gigabit bağlantıyı tam kapasite kullansanız yarım saatte o kadar veri indirir 3 günde yarım saat internet verilmesine mi sevineyim anlamadım. Baktı olacak gibi değil söylemleri teknik ekip yerinde incelesine döndü.

2) İNTERNETİN KALİTESİ

Verdikleri interneti zaten sadece 1 gün kullanabildim o sırada mevcut sol kullanıcısı olduğum için aklıma gelen şeyleri birebir kıyaslama imkanım oldu.

***vie.valve tracert testinde sanırım turknet açık ara önde ancak cs2 kurup bir oyuna girdim pingim 55-60 arasıydı.

***bufferbloat testinde turknet C sol ise A grade sonuç elde ediyor

***Sık oynadığım 2 oyun olan Battlefield 1 de pingler iki sağlayıcıda da kafa kafaya, Warcraft 3 de sol 10-15 ping daha iyi.

***Turknette websiteleri kullandığınız tarayıcıya göre açıladabiliyor açılmayadabiliyor tamamen şansa bağlı.

*** İndirme hızı battle.nette 1000 mbitin tamamını kullanabiliyorken Steamde 500 ün üzerini göremedim. Solde 1000 olmaığı için steamde aynı problem var mı bilmiyorum

***Denediğim yayın servislerinin tamamı kusursuz çalıştı, solde yayın izlemek zar atmaya eşdeğer

3) ÖZET

Benim için hizmetin sürekliliği bağlantı hızından daha önemli olduğu için daha yolun başında bu kadar sorun çıkaran gigafiber üyeliğimi sonlandırdım. Superonline yaklaşık 7-8 senedir kullanıyorum, müşteri hizmetlerini sadece soru sormak için aramışımdır bir problem için toplamda 0 kere aradım.Sorun zamana veya bölgeye bağlı olabilir o yüzden sol her zaman heryerde en iyi gigafiber en kötü demiyorum ama 2 firma arasında müşteriye yaklaşım konusundaki fark geceyle gündüz kadar.

Yazım hatalarım için kusuruma bakmayın, umarım yazdıklarım okuyanlara belirli bir fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reoix -- 25 Aralık 2024; 12:58:26 >

• Bende Aaa çıktı; canlı destek zayıf orası doğru.

• Gigafiber mini incelemesi ve pişmanlığı

Yukarıda belirttigim gibi bunlar benim tecrübelerim bu da bufferbloat test sonucu.

Bu da superonline test sonucu ve gigafiber kablolu sol ise telefondan kablosuz test edildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bizde bekleyelim altyapı gelsin diye... gelen beğenmiyor. keşke arıza kaydı bıraksaydın iptal ettirmeden önce çözülebiliecek şeydir belki.

• Alternatifim olmasaydı muhtemelen arıza kaydı bırakmam gerekecekti.Ancak gerek alternatifimin olması gerekse firmanın bende bıraktığı intiba hizmeti sonlandırmamda etkili oldu.

• Konu açıp deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler hocam. @reoix Turknet ile aldığınız vie valve test sonucunu buraya eklerseniz çok aydınlatıcı olacaktır eğer silmedi iseniz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

hatirlarma icin tesekkurler :) bu turknetin via.valve tracerti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Turkcell en iyi oldugu yonu mh konusu mobil icinde gecerli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt

Mh. varda; sorun çözemiyor. Çekmiyor diyoruz; Tilifon değiştirin diyor.Gigafiber mini incelemesi ve pişmanlığı 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.