Merhabalar herkese, Turknet gigafiber kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 haftadır wifi üzerinden hız testi yaptığımda hız olması gerektiği gibi fakat uygulamalar, youtubedan videolar geç açılıyordu. Hatta bazen uygulamaya girmesi bile 1-2 dakika sürüyordu. Kablolu bağlantıda hiçbir sıkıntı yok. Sadece wifida böyle yapıyordu. Müşteri hizmetleriyle görüştüm, ip v6 dan v4 e çekti ve şimdilik yavaşlık yok gibi. Günümüzde v6 nın kullanımı yaygın olmadığı için uygulamalar yavaş açılabilir henüz yaygın olmadığını söyledi. Ip v6 daha iyi değil mi? Nasıl yavaş olabiliyor? Siz başka gigafiber kullanıcılarında durumlar nasıl? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gigafiber wifi yavaşlık
-
-
wifi ile ipv4 ve ipv6 nın ne alakası var ki.
-
Ben de anlamadım hocam. Konuştuğum arkadaş böyle söyledi, güncelleme yaptı, modemi kapatıp açmamı rica etti ve sonrasında şimdilik bir sorun yok gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, bunun nedeni ipv6 teknolojisini giriş yapmak istediğiniz web sitelerinin desteklememesidir. -
O müşteri hizmetlerinin ipv6 dediği ile ilgili değildir. Modemi yeniden başlatma vs ile çözülmüştür. Yoksa kabloda hızlı olmasının ve kablosuzda yavaşlamasının ipv6 ile alakası yok.
-
Aramadan önce de modemi kapatıp açmıştım. Düzelmemişti. Konuştuktan sonra bir güncelleme yaptığını söyledi. Tekrardan kapatıp açtık düzelir gibi oldu arada yine yavaşlıyor.
Hocam tekrardan yavaşlamalar oluyor. Bunun kesin çözümü için kalıcı çözüm getireceklerini söyledi müşteri temsilcisi arkadaş. Neden 1 haftadır böyle peki? Daha önceden sıkıntı, yavaşlama yoktu. Ipleri v6 ya mı çektiniz turknet olarak? Şu anda da bir yavaşlıyor, bir düzeliyor. Yani tam olarak sorun çözülmedi ne yapmalıyız?
Wifide sorun yasiyorsaniz cevrede cok fazla ayni kanali kullanan vardir parazit oluyordur. Wifi 5ghz ozelligini acip onunla kullanim yapin eger uzak odalarda sorun yasarim diyorsaniz 2.4 ghzde bos kanal bulacaksiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 14 Temmuz 2022; 10:18:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X