Son durum nedir çözüldü mü merak ettim |
GİGASPEED İNCELEME (2. sayfa)
-
-
Evet şuanlık problem yok
-
-
acayip yavaşlık var, maç filan mı var böyle bu? online işlemlere bile zor giriyor. dh forum vs, sanırım cloudflare kullananlar daha yavaş.
maçın canı cehenneme, benim niye internetim yavaşlıyor? maç bitmiş internet eski haline geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 28 Ekim 2024; 22:13:24 > -
yine maç var galiba. cloudflare başta olmak üzere.
50mb lık dosyaya 2 saat veriyor. bazen hız byte'lara düşüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 10 Kasım 2024; 21:15:55 >
-
yeni tespit ettiğim bir durum akşamları cloudflare altyapısında bir yavaşlık başlıyordu (ping sürelerinden bağımsız);
sanırım cloudflare dns tbtnet'in dns adreslerine veya sansürle ilgili farklı bir cihaza yönleniyor.
saat olarak ne zaman başlıyor bilmiyorum. 20:30 da yaptığım tracert testi.
ufak bir test yaptım 5.hopta ki cihaz tt üzerinden yerel ağa gidiyor.
10.135.55.253, 10.191.77.17, 10.191.77.25, 10.191.77.33, 10.191.77.1, 10.191.77.9 iç IP'ler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 19 Kasım 2024; 11:44:34 > -
Merhaba bende indirme yaparken benzer sorunu yaşıyorum
Son durum nedir firmaya bildirdiniz mi sorunu
Ben destekten yazdım ama inşallah kısa sürede çözüm üretirler -
Sorun Vodafone'dan kaynaklı. Gigaspeed Vodafone üzerinden de çıkış yapıyormuş yeni gördüm. 81 ile başlayan Ip Vodafone Türkiye'ye ait hocam. Gigaspeed'in peeringi düzeltmesi gerekir.
-
vodafone işin bir yönü, son durum bu şekilde, yavaşlama vs olursa eklerim.
bu da bonus
20.11 çarşamba 17:25
bazen indirme kesiliyor cloudflare kullanan sitelerde, başlıyo sonra duruyo. maç akşamları gibi
belki yoğun cgnat'la alakalı bilmiyorum. doh gibi güvenli dns harici sorgular gerçekten cloudflare veya google sunucularından mı dönüyor gerçekten ayrıntılı bakmak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 20 Kasım 2024; 17:56:12 >
-
Gigaspeed'de sansür uygulanmıyor diye biliyorum hocam yanlışsam düzeltin. Dns sorgunuzda da firmanın sahte yönlendirmesi de olmayacaktır. (Gıbırnet'de bunu yaşamıştım.)
Maç akşamları veya akşam 8-12 saatlerinde yavaşlık olursa, sizin dediğiniz gibi Cgnat yoğunluğu sebebiyle oluyordur.
Düşük bir ihtimal bulunduğunuz saha dolabında yoğunluk sebebiyle bant yetersizliği de olabilir. Fakat bu sefer firma farketmeksizin, dolaba bağlı olan tüm kullanıcılar etkilenecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe R.A. -- 20 Kasım 2024; 19:24:28 > -
dolaba bağlı olsa, o dolapta çoktan kapasite yükseltilirdi, çünkü o hızlara kimse tahammül edemez, maç zamanı bitene kadar bir bant daraltma veya dediğin gibi yoğunluktan kapasite sorunu oluyor olabilir, sansür uygulanıyor 1. mesajda da yazdım ERR_CONNECTION_RESET veriyor dns değiştirmek işe yaramıyor. yani doh dns kullansanız dahi girmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 20 Kasım 2024; 22:34:55 > -
Firma mı değiştireceksiniz o zaman hocam? Nasıl sorunu çözeceksiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Efe R.A.Firma mı değiştireceksiniz o zaman hocam? Nasıl sorunu çözeceksiniz?
sorunları ben çözmeyeceğim, tbtnet çözecek, şu an fiyat avantajı var, daha iyi mi olur daha kötüye mi gider zamanla görülür.
deneyimlerim bunlar isteyen istediği gibi değerlendirsin kararını versin.
20.11 22:30 bu bir de kendi speedtest sunucusu, diğerlerini vermeme bile gerek yok.
normalde bant genişliği sağlıklı olsa single da bile normal hızı alabilmen lazım.
bu da multi, aynı anda bir den fazla bağlantı yaptığı için sonucu şişiriyor. ama iki sonuçta düşük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 20 Kasım 2024; 22:38:14 >
-
Hocam senin hattın vdsl mi
Bu testler kablolu mu kablosuz mu yapıldı -
dün akşam internet ışığı sönmediği halde (ip tanımlı) internet trafiği kesiliyordu, dsl bağlantısını yeniden yapıp yeni ip almadan düzelmiyordu, bugün 14:30 civarlarında yine iki sefer oldu çalışma olabilir interneti kesilenler dsl bağlantısını veya modemini kapayıp yeni ip alsın yoksa düzelmiyor.
15:44 tekrar
28.11 21:15 yine bir maç akşamı sanırım.
23:35
29.11 12:42
1 aralık gece 02:30 civarı internet kesildi. bende geç oldu diye uğraşmadım 11 civarın baktım düzelmemişti. dsl bağlantısını yenileyip ip adresi değiştikten sonra internet geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 1 Aralık 2024; 11:45:19 >
-
Cloudflare saldırı almış gigaspeed le ilgili bir konu değil -
Öncesindede gidiyor hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X