Şimdi Ara

gigaworks mu megaworks mü(bass gücünde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler sizce gigaworks mu daha derin ve güçlü bass veriyor yoksa megaworks mü kullananlar ve test edenler cvplarsa sevinirim

• 150w mı daha yuksek 210w mı?(kabin büyüklüğüde cabası)
  • hem tizde hem bassta giga üstündür. ama f/p oranı megaworks çok daha makul görünüyor. gigada yuksek seslerde fazla sorun olduğu söyleniyor. subwooferın '' pört ''lemesi uydularda olan kesik kesik ses ki ben bu olaya sinir oluyorum ama yinede orta seviyelerde titanium tweeter lar sayesinde gigaworks tizlerde çok üstün hakkını vermek lazm.
  • @tylor, yapma gözünü seveyim ya? Hangi 150-210 wattan bahsediyorsun? Sen de mi Brütüs???
    @tibi, her iki seti de uzun süre kullanmışsın gibi anlatmışsın, tebrik ederim. Yazdıkların kısmen doğru.

Gigaworks, megaworks'a göre daha güçlü bir sub'a sahiptir. Bunu her iki seti de didik didik eden biri olarak söyleyebilirim. Aralarındaki fark hissedilir derecede. Uydularda ise kesinlikle megaworks'un uyduları çok daha sağlam, dayanıklı ve kaliteli hatta güçlüdür. Giganın titanyum tweeter'ı bekleneni verememiş, arızalı sesiyle seti ancak düşük-orta ses seviyelerinde üstün kılmıştır. Yüksek seslerde çuvallayan, rezil bir uydu ses dağılımı yaptığı için gigaworks'un sub'ı bana göre megaworks'tan daha güçlü olduğu halde daha dayanıksızdır. Takın bir dvd, açın megaworks'u, sesi kökleyin, center'dan gelen konuşma seslerinin şiddetine ve netliğine bir bakın. Hayran kalmazsanız sizde kulak yok derim. Takın yine aynı dvd'yi, açın gigaworks'u, sesi kökleyin, center'dan gelen cılız, diğer uydulara göre geri planda kalan, duyulmayan aşırı tizli bir sese şahit olun. Sonra da hayalkırıklığına uğrayıp center'ı kökleseniz bile kaldığınız çaresizliğe, ddts-100 alıp center'a ekstra gelen sese rağmen yine yetmeyen başarısız sesi görün..
    Ha bunları yapamayacaksanız o zaman yapmış biri olarak bana kulak verin. Kısık-orta seslerde hatta azcık da açabilirsiniz, gigaworks harikalar yaratır. Ama sesi köklediğinizde sanki o set gider, megaworks'un yarısı kadar kalite vermeyen bir set geri gelir. Ben megaworks'un 6.1 setinin gigaworks'a göre çok daha keyif vereceğine de inanan biriyim.

• burst yazmaı unutmuşum
    zaten uzatılıcak bişey yok öylesine iliştirdim yazıları

bu arad kalın karakter takılıosun,hayırlı olsun

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@tylor, yapma gözünü seveyim ya? Hangi 150-210 wattan bahsediyorsun? Sen de mi Brütüs???
    @tibi, her iki seti de uzun süre kullanmışsın gibi anlatmışsın, tebrik ederim. Yazdıkların kısmen doğru.

Gigaworks, megaworks'a göre daha güçlü bir sub'a sahiptir. Bunu her iki seti de didik didik eden biri olarak söyleyebilirim. Aralarındaki fark hissedilir derecede. Uydularda ise kesinlikle megaworks'un uyduları çok daha sağlam, dayanıklı ve kaliteli hatta güçlüdür. Giganın titanyum tweeter'ı bekleneni verememiş, arızalı sesiyle seti ancak düşük-orta ses seviyelerinde üstün kılmıştır. Yüksek seslerde çuvallayan, rezil bir uydu ses dağılımı yaptığı için gigaworks'un sub'ı bana göre megaworks'tan daha güçlü olduğu halde daha dayanıksızdır. Takın bir dvd, açın megaworks'u, sesi kökleyin, center'dan gelen konuşma seslerinin şiddetine ve netliğine bir bakın. Hayran kalmazsanız sizde kulak yok derim. Takın yine aynı dvd'yi, açın gigaworks'u, sesi kökleyin, center'dan gelen cılız, diğer uydulara göre geri planda kalan, duyulmayan aşırı tizli bir sese şahit olun. Sonra da hayalkırıklığına uğrayıp center'ı kökleseniz bile kaldığınız çaresizliğe, ddts-100 alıp center'a ekstra gelen sese rağmen yine yetmeyen başarısız sesi görün..
    Ha bunları yapamayacaksanız o zaman yapmış biri olarak bana kulak verin. Kısık-orta seslerde hatta azcık da açabilirsiniz, gigaworks harikalar yaratır. Ama sesi köklediğinizde sanki o set gider, megaworks'un yarısı kadar kalite vermeyen bir set geri gelir. Ben megaworks'un 6.1 setinin gigaworks'a göre çok daha keyif vereceğine de inanan biriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 4 Ocak 2006 17:23:58 >

• gigada şayet tizleri fazla açmazsan seste kesilmeler olmuyo orta seviyenin biraz altına alın o zaman istediğiniz kadar sesi sona rahatça verebilirsiniz
  • ya hakkaten öyle bir izlenim yaratmışım :D gigayı ep de dinledim balında 10 dk durdum uyduyu kulağıma dayayıp dikkatlice dinlemeye çalıştım. başka bir deneyim kırıntısı bile olmadı. zaten söylediklerim kendi adıma değil tüm forumlarda giga hakkında okuduğum yorumları topladım. megayıda kendimden biliom başka bi olayım yok malesef...
  • Ha burst'ü unutmuşsan tamam, takip ediyorsun olayı..
    Kalın karakter bana göre özet veya çok önemli bişey varsa kullanıyorum. Yoksa her zaman değil.. Ama iyi dileklerin için sağol.
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

burst yazmaı unutmuşum
    zaten uzatılıcak bişey yok öylesine iliştirdim yazıları

bu arad kalın karakter takılıosun,hayırlı olsun

• Dediğin çok doğru. Sesi köklemedikten sonra yani 7 dilim üzerinden 5 dilimi yukarı fazla çıkmayacaksanız o zaman s750 çok tatlı bir ses verir. Doyum olmaz. Ama insan ben bu sete 700(!) watt sesi için milyarı gözden çıkardım deyip sesini daha da açmak isteyecektir. İşte o zaman olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Qformat

gigada şayet tizleri fazla açmazsan seste kesilmeler olmuyo orta seviyenin biraz altına alın o zaman istediğiniz kadar sesi sona rahatça verebilirsiniz
  • Mesela senin mega'da yaptığın son seste mp3 dinlerken ses kartından tizleri %100e alma olayın, bırak %100ü %50yi yukarı yavaş yavaş çıksan bile setin ana sesini çok açtığın için (sub'ı açmasan bile) seste çok daha erken kesilmeler başlayacaktır. O açıdan megaworks kısık-orta-yüksek seslerde her zaman memnun eder. Ancak gigaworks, kısık-orta seslerde çok iyidir. Ama sesi açamadıktan sonra düşünsene, elinde gigaworks var ama sesini megaworks kadar bile açamıyorsun????
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ya hakkaten öyle bir izlenim yaratmışım :D gigayı ep de dinledim balında 10 dk durdum uyduyu kulağıma dayayıp dikkatlice dinlemeye çalıştım. başka bir deneyim kırıntısı bile olmadı. zaten söylediklerim kendi adıma değil tüm forumlarda giga hakkında okuduğum yorumları topladım. megayıda kendimden biliom başka bi olayım yok malesef...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.