Giriş düzeyinde bir ev sinema sistemi kuracağım. Elimde aynı zamanda Sony'nin 1997 yılında alınmış üst düzey 5 hoparlöründen olan Dolby Prologic çözebilen 5 hoparlörlü bir müzik sistemi var. Bir de standart DVD sürücüm mevcut, televizyonum ise CRT Sony televizyon.
Amacım: Avrupa kupaları+Olimpiyatlar sonrası düşmesini beklediğim LCD TV fiyatları ile TV'mi yenilemek. Öyle bir sistem kurabilmeliyim ki, ileride fiyatları düştüğü zaman alacağım Blue-Ray sürücü ile yeni tip ses formatlarını da (Dolby True HD gibi) çözebileyim. Bunun için şimdiden Onkyo 605 gibi bir cihaz benim bütçemin üzerinde. Acaba şimdi bu ses formatlarını çözmeyen bir av receiver alsam, sonra alacağım Blue Ray sürücüsünde çözdürüp, ampi'de işlem görmeksizin bu ses formatını dinleyebilir miyim? Bu sorunun cevabu evetse, HDMI giriş ve çıkışlı bir ampi yetecektir. O zaman fiyatı en uygun nasıl bir receiver tavsiye edersiniz? Ben Sony STR DG 910 düşünmüş idim.
Bu sorunun cevabı hayırsa o zaman en fiyatı uygun lossless decoder'ı konusunda yardım alabilir miyim? Bu senaryo için Onkyo 605 düşünmüştüm.
Tüm amacım henüz kullanmayacağım pahalı teknolojiye para vermek istemiyorum. Ama diğer yandan da kısıtlı bir sistem alıp sonradan ekleyeceğim parçaları da işlevsiz kılmak istemem.
İki senaryom var:
1. Giriş düzeyindeki bir receiver'a 5 hoparlörümü ve 1 adet giriş seviyesinde alacağım bir subwoofer ile 5.1 sistem kurmak. DVD görüntüyü 1080p'ye upscale etse iyi olur ama gerekli değil.
2. Hazır bir sistem alıp kurmak (DVD'mi satıp receiver'ı DVD playerın içinde bir sistem). İleride Blue Ray'ler ucuzlayınca kendinden decoderlı bir blue ray alıp, mevcut hoparlörlere bağlayacağım.