Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.084
Cevap
86
Favori
150.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki buna 5.1 mi gitsem yoksa kule artı surround artı basa şeklindemi devam etmeliyim abartı bütçem yok amfiden sonra Maximum 15k fln ayırabilirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sezar kullanıcısına yanıt

Kullanım alanı 30 m2 altı ise Kule fazla gelir. 5.1 yerine 5.2,7.1,7.2 daha iyi bir tercih olur. Yer sıkıntısı varsa Kule veya bookself tarzı değil uydu(Satellite) hoparlörleri olan setler de iş görür. Polk TL 1600 5.1 mesela. Yada focal dome 5.1, 2 tane hoparlör ile desteklerisiniz. Daha düşük marka model uydu tavsiye etmiyorum. (Kule sistem geçenler dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odeysus -- 10 Ekim 2022; 19:56:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Arkadaşlar,

Bir sorum var, yardımcı olursanız çok sevinirim:

Eldeki Malzemeler: Ps4 ve Samsung TV ( passthrough özelliği YOK)

Almayı Planlanladığım: Bir çift AKTİF stereo Hoparlör

AMAÇ: Yüksek çözünürlüklü ses (Öncelik müzik)

Şimdi ps4 ümü tv ye hdmi ile bağladım. Dolayısıyla ses ve görüntü tv ye gitti. Aktif hoparlör üzerinde ise bir adet hdmi giriş ve bir adet optik giriş/çıkış var. Tv yi HDMİ ile aktif hoparlöre bağladım, mecburen zaten. Ps4 ümün optik çıkışına ise aktif hoparlörü bağladım.

Sizce; ps4 hdmi ile YALNIZCA görüntüyü tv ye, sesi ise optik üzerinden aktif hoparlöre gönderebilmesi mümkün mü?

Tv de sesi işlemeden hoparlöre aktarabilme özelliği olmadığı için, kendi içinde sese işlem yapıp öyle hoparlöre göndereceği için hoparlörüme yüksek çözünürlüklü sesi gönderebilmem mümkün olamıyor, peki ben bu üçlüyü düşündüğümüzde mesela ps4 üzerinde yüklü gelen apple müzikten ya da spotify dan yüksek çözünürlüklü sesi alıp nasıl aktif hoparlöre gönderebilirim, bir bilginiz var mı bu konuda ? Umarım sorumu doğru şekilde aktarabilmişimdir, şimdiden teşekkürler.

• Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Stereo yani 2.0 bir sistemde sesin ellenmeden aktarılması bir işinize yaramayacak. Sonuçta bu aktif hoparlörlerde dts yada Dolby desteği yok.

O yüzden Playstation’ı tv’ye hdmi ile bağlayın. Tv’nin optik çıkışını da aktif hoparlörün optik girişine bağlayın.

Playstation ve tv’nin ses çıkış formatlarını da pcm olarak seçin. Sizin eldeki cihazlar ile en doğru bağlantı bu şekilde olur

• 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.