Şimdi Ara

Giriş seviyesi 4K projeksiyon mu yoksa üst seviye FullHD projeksiyon mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BeSiiRi

Ben OptomaHD29H 4K kullanıyorum görüntü, ses çıkışı, gayet güzel, fan sesi oldukça düşük. Tavsiye ederim.
    Optoma HD29H da çok iyi bir modeldir. İyi günlerde kullanın.
    HDMI 2.0 desteğinin olması HD2H ı benzersiz bir model yapıyor.
    Ev sineması için uygun fiyatlı 4K için en ideal seçenek.
    Optoma bu konuda öncülük yapıyor, HDMI 2.0 cihazlar yaygınlaştıkça 4K da fiyatlar daha da geri gelecektir.
  • anqunadan A kullanıcısına yanıt
    Ne kadara almıştın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newonw1

Optoma HD29H da çok iyi bir modeldir. İyi günlerde kullanın.
    HDMI 2.0 desteğinin olması HD2H ı benzersiz bir model yapıyor.
    Ev sineması için uygun fiyatlı 4K için en ideal seçenek.
    Optoma bu konuda öncülük yapıyor, HDMI 2.0 cihazlar yaygınlaştıkça 4K da fiyatlar daha da geri gelecektir.

Alıntıları Göster
    Bu cihaz 4K görüntü verebiliyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdul81

Bu cihaz 4K görüntü verebiliyor mu

Alıntıları Göster
    herhangi bir 4k görüntüyü açabiliyor.
  • coturhoca C kullanıcısına yanıt
    4500

• quote:

Orijinalden alıntı: newonw1

herhangi bir 4k görüntüyü açabiliyor.

Alıntıları Göster
    Media player özelliğini kafa karıştırmak için kullanmışlar 4K yı göstermedikten sonra oynatsan ne yazar

• anqunadan A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, resim yada video paylaşma şansınız var mı acaba ben de bu cihazı düşünüyorum. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: abdul81

Media player özelliğini kafa karıştırmak için kullanmışlar 4K yı göstermedikten sonra oynatsan ne yazar

Alıntıları Göster
    özellikle streaming yapan platformlarda 4k yı açabilen cihaz kullanırsanız kalite farkını çok net anlarsınız.
    yada en basitinden örnek olarak monitörünüz 1080p olmasına rağmen youtube ta 4k video açıp tam ekran yapın, biraz izleyin, sonra aynı videoyu youtube video ayarlarından 1080p yapıp tekrar izleyin bariz şekilde kalitenin düştüğünü farkedeceksiniz. (internet hızınızın 4k videoyu izleyecek kadar hızlı olması şartı ile bu fark anlaşılır.)
    Sonuç olarak oynatıcının çözünürlüğünü düşürürseniz oynatıcı çözünürlüğü ve kaliteyi düşürerek monitör veya projeksiyona gönderir.
    oynatıcıyı 4k olarak ayarlayıp ekrana gönderirseniz ve ekranınız bu 4k gelen görüntüyü işleyebiliyorsa kendi içerisinde 1080p ye düşürse dahi ilkine göre çok daha kaliteli bir görüntü ile karşılaşırsınız.
    dolayısı ile bir cihazın HDMI 2.0 desteklemesi çok ciddi bir avantajdır.
    bahsettiğim olay 4k içerik yayını yapan youtube, netflix, digiturk gibi platformlar için geçerlidir. kendi bilgisayarınızda kayıtlı olan 4k video veya bluray diskte bu fark oluşmaz.

• abdul81 A kullanıcısına yanıt
    katılıyorum. cihazın yansıttığı görüntü sonucta 1080p iken adının yanındaki 4k ibaresi bilinçsiz müşterinin gözünü boyamak için konulmuş.

cihazı alıyorsun 4k medya player bağlıyorsun 4k uhd bluray takıyorsun ama sonucta perdede gördüğün görüntü 1080p. ha kaliteli bir 1080p ama sonucta 1080p. uzun uzun izah etmeye gerek yok işte 1080p.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 10 Aralık 2019; 5:15:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

katılıyorum. cihazın yansıttığı görüntü sonucta 1080p iken adının yanındaki 4k ibaresi bilinçsiz müşterinin gözünü boyamak için konulmuş.

cihazı alıyorsun 4k medya player bağlıyorsun 4k uhd bluray takıyorsun ama sonucta perdede gördüğün görüntü 1080p. ha kaliteli bir 1080p ama sonucta 1080p. uzun uzun izah etmeye gerek yok işte 1080p.
    Kaldıki sen projeksiyonsun senin işin görüntü vermek bırak playerlar işlesin birde modelde isminde 4K geçiyor Çin sitelerindeki gibi

• abdul81 A kullanıcısına yanıt
    projektör üreticilerinin başka kandırmacaları da var.

parlaklığı 3000 lümen der aslında 3000 lümenin beyaz ışık parlaklığı olduğunu, renk parlaklığının cok daha az oldugunu soylemez. (https://www.colorlightoutput.com/Color_Brightness_Buyers_Guide.pdf)

lamba ömrü 15.000 saat der aslında. super eco mod diye yutturulan seyin karanlikta bile yetersiz gelecek bir parlaklik seviyesi oldugunu soylemez. sen katalogda 3000 lumeni gorursun ve 15.000 saati gorursun oh dersin ne guzel.

hangi modda olursa olsun lamba omru boyunca parlakligin yariya kadar inecegini de soylemez. (https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTpzWd5viITfHz6nQTbwKPWVnZEpjf6MZdiclVmEzGcbw2jXLls)

• Arkadaşlar yaklaşık 200 saat kullanımdan sonra sanırım sağlıklı bir değerlendirme yapabilcek duruma geldim. Öncelikle sistemim nvidia shield ve denon x1300+magnat monitor suprime 5+1 le kulanılmaktadır. Cihazı sony hw65es olarak aldığımı düşünürken bir katakulliye gelerek hw20 olarak aldım. Lamba değişimi ve cihaz bakımı yaptırdım. Sonuç olarak 1080p kaynaklarda görüntü renkler son derece başarılı. Bu cihazı tercih ettiğim için son derece mutluyum. Son olarak maç yayınları izlerken odanın çok karartılmasına gerek olmuyor fakat sinema filmlerinde ortam ışığını ne kadar az tutarsanız o kadar başarılı sonuçlar veriyor. Umarım bu değerlendirmem benim gibi ikilemde kalan arkadaşlara yardımcı olur.

• Birde 4K kaynaklarda renkler ve netlik 1080p bluray remux kaynaklara göre çok daha başarılı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.