Şimdi Ara

Giriş seviyesi 4K projeksiyon mu yoksa üst seviye FullHD projeksiyon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kullanıp tecrübelerini aktarabilecek arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sizce benq1700 gibi ya da viewsonic 727 gibi bir cihaz mı almalıyım yoksa bunların fiyatlarına yakın üst düzey 1080p ikinci el bir cihaz mı almalıyım?

• benim yorumum giriş seviyesi 4k projeksiyon, fiyat uygun bulunursa ben u öneririm, viewsonic canavar ama kenarlardaki boşluk aydınlatma karanlıkta çok rahatsız edici. ekran büyük olduğu için çözünürlük etkisi yüksek, e tabi ileriye yatırım anlamı da var.
  • Ben benq 1700 kullanıyorum, gayet memnunum, 4k kalitesi muazzam farkediyor.
  • LG HF60LS aldım. Lazer projeksiyon ve inanılmaz kaliteli. Bemce 4K çok gereksiz ve gereksiz pahalı..
  • İkinci elde üst seviye fullhd cihazlar var fiyat giriş seviyesi 4K cihazlarlara yakın olarak. Karşılaştırma şansımda yok malesef. O yüzden yorumlarınız gerçekten çok önemli. İlgilenen arkadaşlar teşekkür ederim.
  • Kesinlikle 4k, önceki cihazın viewsonic PRO7827HD, şimdikiler ise viewsonic px727 ve benq ht3550. Görüntü kalitesi, renk ve keskinlik. 4k olanlar her anlamda çok daha başarılı.
  • 4k cihazlarda 4k enhancer diye bir özellik var, bunu sıfıra çekerseniz cihaz full hd ye dönüyor, bu ayarı eşim 10’da tutmak istiyor ben 6’da tutuyorum, göz hassasiyetine göre 4k detay ayarlanıyor, velhasıl 4k cihaz farkını görmemek imkansız, 4k cihaz bir de hdr içerik olursa harika oluyor.
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Kamil Bey, w1700 kullanıyormuşsunuz sanırım. Keşke bunu değilde başka bir cihazı alsaydım dediğiniz oldu mu? Çünkü w1700,viewsonic pk727 ve benq tk800 bu cihazlar arasında kararsız kaldım.
  • Komşum kullanıyor ve geçen beni çağırıp birlikte film izledik. Müthiş bir görüntü kalitesi var.

www.hepsiburada.com
    ViewSonic PX727-4K 2200 ANSI lümen 3840x2160 4K Ultra HD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-px727-4k-2200-ansi-lumen-3840x2160-4k-ultra-hd-projeksiyon-cihazi-p-HBV00000AMI6Q

• mtatlilioglu M kullanıcısına yanıt
    Başka bir cihaza ihtiyaç duymadım, ışık gücü yeterli, 4k cam gibi bize fazlasıyla yetiyor, full hd optoma vardı bende, yeni eve geçince bi de 4k çıkınca 1700 aldım, projeksiyonda benq ve optoma full hd tecrübem var ikisi de güzel marka, evinize paranıza uygun olanı alın derim.
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli fikirleriniz için. Çok faydalı oldu benim için.
  • Bende w1700 kullanıyorum ve çok memnunum diyebilirim.
    Renklerin keskinliği, tüm ekranda eşit parlaklık dağılımı, detay ayar imkanı vermesi vb gibi sebeplerden dolayı w1700 tercih etmiştim. Size de rahatlıkla önerebilirim. Mesela resimdeki detay kullanıcı ayar menüsü diğer marka veya modellerde çok kısıtlı hatta yok. Yada açık kapalı şeklinde izin veriyorken w1700 de hassas ayar yapabiliyorsun.
    Ev sinema odamın boya aşamasını paylaşmıştım. link aşağıda,

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/133602931

%99 netfliksten içerik izliyorum. bu arada fotoğraflarla kaliteyi aktarmak çok zor. ne kadar iyi kare almaya çalışsamda gerçeğe yaklaşmak imkansız yada ben beceremiyorum.

Giriş seviyesi 4K projeksiyon mu yoksa üst seviye FullHD projeksiyon mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 1 Eylül 2019; 2:57:25 >

• SONY-VPL-HW65ES mi w1700 mü çıkamadım işin içinden. Üst düzey bir fullhd cihaz fiyat neredeyse aynı sıfıra yakın bir 2. el cihaz. Ne dersiniz, siz olsanız ne yapardınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtatlilioglu -- 1 Eylül 2019; 12:30:55 >
  • Ben Panasonic pt-ax200 den Epson tw6700 e geçtim. Arada viewsonic tecrübem oldu hiç beğenmedim açıkcası iade etmek zorunda kaldım. (Renk patlamaları vs) tabii LCD / DLP farkı da vardı. DLP keskinliği hoşuma gitti fakat diğer her konuda tercihim LCD oldu hocam. Dolayısı ile benq w1700 yerine Epson tercih ettim. Çok da memnunum. 3/4 seneye 4k ve hdr içerik çoğalır, o zamana lazer projeksiyonlar da gelişir ve ucuzlar diye düşünüyorum. O zaman değiştiririm kısmet olursa.
  • Bende tercihimi SONY-VPL-HW65ES den yana kullandım.
  • LG PH300 + ChromeCast2 ile izliyorum bana göre 10 numara deneyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtatlilioglu

Bende tercihimi SONY-VPL-HW65ES den yana kullandım.
    hocam cihazınız hayırlı olsun.
    sony hw65es sxrd paneli ile lcd veya dlp panellere göre daha başarılı sonuçlar verir. iyi günlerde kullanın.
    güzel fotoğraflar bekliyoruz.
  • Sonuç olarak giriş seviye 4K cihaz almak daha mı mantıklı oluyor ?

11.11 de kaç Tl'ye düşer tahmini giriş seviye 4k cihaz ?
  • 4k giriş seviyesi bir cihaz almanızı tavsiye ederim. ileride 4k yaygınlaşacak. ancak şuan için çoğu 4k film aslında 2kdan upscale ediliyor. nerede izlerseniz izleyin kesinlikle ekranda/perdede 8milyon piksellik bir görüntü görmüyorsunuz.

sony 1080p projeksiyon cihazı aldığınızı yeni gördüm. güzel tercih yapmışsınız güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibiter -- 14 Eylül 2019; 14:11:55 >
  • mtatlilioglu M kullanıcısına yanıt
    Ben OptomaHD29H 4K kullanıyorum görüntü, ses çıkışı, gayet güzel, fan sesi oldukça düşük. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.