Şimdi Ara

Giriş seviyesi Ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski pc'imi yükseltmek istiyorum ETS2 yi yüksek veya orta ayarlarda Valorantıda en düşük ayarlarda 60 FPS verebilicek bir ekran kartı istiyorum dostlar yardımcı olursanız sevinirim bütçe 1k falan üstüne ekleyebilirim.
    İ3 550 @3.20Ghz (4CPUs)
    4GB Ram Var
    250 PSU
    Anakart falan nedir bilmiyorum bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım isterseniz resim falanda atabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Şu videodan fikir edinebilirsiniz. Ama o işlemciye takacağınız en maksimum kart GTX 750Ti olur diye düşünüyorum. 2.el işlemci piyasasından i5 4670 gibi bir işlemci bulsanız aslında nispeten daha güçlü ekran kartları ile kombine yapma şansınız olur. Elinizdeki işlemci her ne kadar oyunları size açsada en düşük ayarlarda dahi 60fps'de çok drop yersiniz bence. Yine de tabii günün sonunda para konuşur. Size şunu alın bunu alın demek yerine bol şans dilerim. Ben olsam ekran kartından önce işlemci piyasasına bakardım.

Çünkü hazır ekran kartı piyasası tavan yapmışken muhtemelen işlemciler daha makul fiyatlara satılıyordur diye tahmin ediyorum. O yüzden böyle söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 20 Nisan 2021; 15:26:16 >

• Dostum söylediklerin gayet mantıklı geldi bende bu bütçeyi 1 aya ayarlarım o zaman şunu söyleyebilir misin hem bu işlemciye hemde i5 10. Nesil bir işlemciye uygun bir ekran kartı GT 1030 gibi uygun olur mu eski PC açar mı yani PSU 250 çünkü yetmez falan boşuna almak istemem

• quote:

Orijinalden alıntı: Excalibur Raptor

Dostum söylediklerin gayet mantıklı geldi bende bu bütçeyi 1 aya ayarlarım o zaman şunu söyleyebilir misin hem bu işlemciye hemde i5 10. Nesil bir işlemciye uygun bir ekran kartı GT 1030 gibi uygun olur mu eski PC açar mı yani PSU 250 çünkü yetmez falan boşuna almak istemem

Eğer i5 10100F gibi bir işlemci düşünüyorsanız GT 1030 çok sönük bir ekran kartı kalır işlemcinin yanında. Onun yerine ekran kartı piyasası normale dönene dek 2.elden RX570 gibi bir ekran kartı edinmek daha mantıklı olur. Bırak GT1030'u falan 1050Ti gibi kartlara dahi para verilmez artık eğer çok çaresiz değilse kişi...

Bir de şunu söylemek lazım. Ne oynayacağınızı bilmediğimden farazi konuşuyorum. E-Spor denilen türleri oynayacak iseniz en az i5 4670-4690 ya da uygun fiyata bulabilirseniz i5 6600 gibi bir işlemci size fazlası ile yetecektir hem de GTX 1000 serisine kadar tüm kartları da sisteminize takabiliyor olursunuz. Tabii burada güncel ya da güncele yakın oyunları baz almıyoruz. Bunu da belirtmekte fayda var.

Bu arada 4670-4690 gibi işlemcileri önerme sebebim bütçenizin kısıtlı olmasından dolayıdır. Intel fanboyu falanda değilim onu da belirteyim. Yoksa AMD tarafında da sıfır olarak ucuz çözümler mevcut. R5 1600 + uygun fiyatlı bir B450 chipset anakartta epey sağlam çözüm olur sizin için.

Ayrıca uygun fiyatlı bir 500W PSU daha uygun olacaktır hem alacağınız donanımlar açısından hem de kullanım süresi açısından. Satın almak istediğiniz PSU'nun 80+ özelliğinin olmasına dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 20 Nisan 2021; 19:27:43 >

• Anladım dostum çok teşekkür ederim ilgilendiğim için eline sağlık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Seçimi
    dün açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.