Şimdi Ara

Giriş seviyesi Microsoft Lumia 650 ön siparişe başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Giriş seviyesi Microsoft Lumia 650 ön siparişe başladı

Microsoft'un giriş seviyesine Windows 10 mobil işletim sistemini sunmak için geliştirdiği Lumia 650 modeli henüz resmiyete kavuşmadı ancak model şimdiden ön siparişe başlamış durumda. Segmentindeki rakiplerinden bile bir hayli geride kalan Lumia 650, fiyat konusunda ise oldukça eleştiri alacağa benziyor. 

İngiliz e-ticaret sitesi MobileFun, Lumia 650 için ön sipariş sayfasını hayata geçirdi. Site, yeni modele 260 Avro civarında bir fiyat etiketi koymuş. Normalde cihazın 199 Avro seviyesinden satışa çıkacağı iddia ediliyordu. Bu bakımdan, nihai satış başladığında fiyat etiketinin düşme ihtimali var. 

Peki 199 Avro karşılığında bizi neler bekliyor? 5 inçlik 720p çözünürlükte ekran, 4 adet Cortex-A7 çekirdeği ve Adreno 304 grafik birimi barındıran Snapdragon 210 yonga seti, 1GB RAM, 8GB artırılabilir kapasite, LTE desteği, 8MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera ve 2000mAh gücünde batarya şeklinde sıralayabiliriz. 

Lumia 650 modelinin segmentinde 100$'lık Xiaomi Redmi 3, Lenovo Lemon 3 gibi Snapdragon 616 yonga setli ve 2GB RAM'li çok ciddi rakipler var. Bu derece düşük bir donanımı bu derece yüksek bir fiyata satmak, Lumia 650'nin maça 1-0 yenik başlamasına sebep olabilir zira giriş seviyesinde bir Windows 10 deneyimi için tüketicilerin bu kadar para ödemek istememesi muhtemel. 

• Microsoft batmasın ama umarım hep zarar eder...

• Snapdragon 210 mı bu microsoft harbi troll

• Yurtdışından alıp pasaport kaydı yaptırsan 1000 lira oluyor :D

• Bunlar neye dayanarak bu telefonu çıkarmışlar anlayamadım ben, bir firma piyasadan bu kadar mı bihaber olur. Snapdragon 210 koymaları bi saçmalık 260 Avro olması ayrı bir saçmalık. Diğer firmalar nerdeyse bu fiyata amiral gemi veriyorlar bunlar gitmiş 210'lu telefonu bu fiyattan satmaya çalışıyorlar. Bu telefonun maksimum ederi 100-150 $ arasıdır 200 $ bile etmez.

• S210 nedir yahu dalga geöer gibi. Buna para veren net gerizekalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olaya Samsung cihazi olarak ele alirsak 4 GB RAM sart .

Olaya Nexus cihazi olarak ele alirsak : 2 GB RAM denktir.

Olaya Windows 10 Mobile olarak ele alirsak o cozunurluk icin 1 GB RAM iyidir .

Olaya Iphone olarak ele alirsak 1 veya 2 GB RAM idare eder .

Onemli olan kagit ustundeki donanimlardan cok sunulan cihaz gunluk kullanimdaki performansi stabilitesi pili ...

Fiyat olarak Avrupa kitasi ve bolgesi her zaman pahalidir .

Turkiye ye gelmeyecektir zaten Turkiye ye gelecek olan Lumia 550 ...

Gelmeyecek modelin pahali olmasi bircok kisiyi ilgilendirmese gerek ...

• WP10 ve diğer telefonlardan bihaber olan kişiler alır heralde bu fiyatlarla
  • Bu sefer gerçekten "çöp"

• Lumia 550-650-950 çöp.

Lumia 950 XL dışında, Microsoftun alınabilir telefonu yok. O da çok pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Olaya Samsung cihazi olarak ele alirsak 4 GB RAM sart .

Olaya Nexus cihazi olarak ele alirsak : 2 GB RAM denktir.

Olaya Windows 10 Mobile olarak ele alirsak o cozunurluk icin 1 GB RAM iyidir .

Olaya Iphone olarak ele alirsak 1 veya 2 GB RAM idare eder .

Onemli olan kagit ustundeki donanimlardan cok sunulan cihaz gunluk kullanimdaki performansi stabilitesi pili ...

Fiyat olarak Avrupa kitasi ve bolgesi her zaman pahalidir .

Turkiye ye gelmeyecektir zaten Turkiye ye gelecek olan Lumia 550 ...

Gelmeyecek modelin pahali olmasi bircok kisiyi ilgilendirmese gerek ...

Ram az diyen olmamış ki, işlemci ve dahili hafızanın düşük olduğu açık.

Ram kıyaslamanın da atmasyon olduğu ilk bakışta görünüyo haberin olsun.

• UML kullanıcısına yanıt
    Note5 kullaniyorum 4 GB RAM gercekte nedir epey iyi bilirim .

Windows 10 Mobile li Lumia 950 XL de kullaniyorum ve eski modellerin RAM konusunda israfli kullanmadigini da biliyorum buna 2 GB RAM a artitilan Iphone lar da dahil ...

Islemcinin yetersiz oldugu anca Samsung arayuz ile giydirilmis bir Android telefonda kiyaslarsaniz anlarsiniz .

Samsung gibi bircok OEM uretiiciler kendi arayuzu hafif veya agir en basta RAM canavaridir haliyle islemci somurulur.

Ustunde 100 kiloluk kiyafet ile 50 kilo kaldirmaya benzer Samsung gibi RAM ve islemci somuren Touchwiz UX ler ...

Olaya bir de 1 kiloluk kiyafetinle 50 kilo kaldirabilmek hatta 70 kilo kaldirabimektir mesele ...

Android sistem kaynaklari tuketmede Windows 10 Mobile ile kiyaslanmali .

Referans neye gore alinmali ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 27 Ocak 2016; 14:38:15 >
  • Yav hala akıllanmadınız mı? Hala gidip Ms telefon mu alacaksınız? Adamlar keyfe, hobi olarak yapıyor mobil işini. Canları sıkılır aman sanane be slk der kapatır sistemi gider gık diyemezsin. Yapmadığı şey değil. Lumia pişmanlıktır.

• Ulan tam istediğim özellliklerde telefon, fiyaqt uygun olursa şöyle (500-600-700 ) civarı geçeriz windows a diyorduk , o da avrupa fiytı bile 850 tl ye denk geliyor. O da bizim ülkeye girince vergi ile 1000 tl. Ulan microsoft dua et android in kararsızlığına ve iphone un pahalılığına...

• Bence bu fiyatla sahaya 1-0 değil, 3-0 yenik iner.

• Olmamış cidden "çöp"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Samsung veya başka üreticinin arayüzü dediğin kadar bariz bi farka sebep olmuyo.

Nexus 5 ve Galaxy S5, ikisi de 2GB ram e sahip, tek fark Snapdragon 800 ile 801 farkı ve aralarında aman aman performans farkı yok, kimi uygulamada S5 kimi uygulamada Nexus 5 az farkla hızlı, bizzat denedim.

Hatta bunlarla aynı anda yine 2GB Ram e sahip ve Nexus 5 gibi Snapdragon 800 işlemcisi olan LG G2 denedim, nerdeyse aynı uygulamalarda performansları eşit, 3 telefon da arkadaşlarıma aitti.

Aynı Ram, aynı ekran çözünürlüğü ve aynı veya benzer işlemcilerle Nexus ve diğerleri, araştıran youtube 'da aynı telefonların onlarca karşılaştırmasını bulur, bakalım aksini ispat edecek bişey bulabilcek misin?

Diyelim sistem kaynaklarını tüketmede Windows 10 Mobile ile kıyasladık, hafıza düşük, ekran 720p, daha savunulacak neyi var, o fiyata 80 tane daha iyi alternatif var.
  • s210 ile resmen dalga geçiyorlar...

• microsoft neyin kafasını yaşıyor bilemiyorum, ilk lumialar nokia sayesinde sattı, eski nokia severler aldı, ancak nokia'nın çekilmesi ile artık telefonun üzerine yeni birşeyler koyan yok.
    Microsoft tanıttığı telefonu 6 ay sonra piyasaya sürüyor, ancak 6 ay içerisinde birçok oyuncu daha üst donanım ile piyasada bulunmaktadır, microsoft batmak için piyasada duruyor, yakında telefon bölümünü satışa çıkartır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.