Arkadaşlar bir sorum var , ben bir site oluşturdum php kullanarak , giriş yapma , kayıt olma ve index sayfası var , ama giriş yapmadan da indexe girebiliyorum bunu durdurmanın yolunu söyler misiniz ? Mesela eğer giriş yapılmadıysa Lütfen Giriş Yapınız , Yapıldıysa Kullanıcı adı yazsın . Şimdiden teşekkür ederim ...
Bir session tut ve üye girişi yapınca o sessiona kullanici adini ata.. eğer session bos gelirse istedigin sayfaya yonlendir. php'de include ileydi sanırım.. php bilgim olmadigi icin sadece mantigini anlatabildim. ins isini gorur kolay gelsin
Session ı googlede aratarak mantığını öğren, $_SESSION["kadi"] adlı değişkene giriş yapan kişinin kullanıcı adını ata sonra index.php sayfasında en üstte <?php session_start(); if (empty($_SESSION["kadi"])){ header('Location:giris.php'); } ?> yaz.
cookie ilede yapabilirsin if (!isset($_COOKIE[$login])) { redirect("index.php?page=login"); }
gibi birşeyle kullanıcıda login cookie si yoksa login sayfasına yönlendir .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme