Şimdi Ara

GİTAR ALICAM YARDIM?? BAS MI ELEKTRO MU??? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: guitarist02

quote:

Orjinalden alıntı: LastCallientE`

KUSRA BAKMA DAHA ÇAYLAĞIM PEKİ HANGİ GİTARDAN ALMALIYIM

Dostum elektroyami karar verdin yoksa bas ami? Ona gore sana oneriler yapacagim..

ben elektro ya karar verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastCallientE` -- 25 Mayıs 2008; 20:22:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LastCallientE`

BU KONUYU 2. KERE AÇTIGIM İÇİN KUSRA BAKMAYIN ACİL YARDIMA İHTİYACIM WAR
    Ben gitar çalmaya yeni başlıyıcagım,henüz gitar almadım 600 ytl ciwarında bütçem war ve istanbulda oturuyorum elektro gitarmı yoksa bas gıtarmı çalsam diye ve gitar alma konusunda tereddütlerim war. yani hangi gitarla yer tutarım (grup,grup içindeki yer,ün vs.. vss..) bu konularda bilgili arkadaslardan yardım bekliyorum
    out of order e ve tüm yardımcı olan arkadaslara saygılar ve sevgiler.... hard rock aşkına...

gitar alınınca direk en zor soloları, riffleri çalabileceğini düşünüyorsun, yandın sen

• Aslında cevap yazmıcaktım bu konuya da hazır boş boş otururken bişiler yazıyım dedim...

Öncelikle gitarı müzik yapmak için değil sırtına takıp Taksim'de dolaşmak için alıcaksan hiç alma..! Ünlü olcam havalarına şimdiden girdiysen gitarın adını bile anma..!

Sonra gelelim diğer konuya; "hangisi grupta yer tutar..?"
    Öncelikle ben basistim, bas ve davul ne kadar arka plan enstruman olarak da gözükse grubun bel kemiğidir...Şuana kadar hiç bi zaman çalıştığım gruplarda öne çıkma gereği duymadım, belki de karakterle ilgili...
    Grupta öne çıkabilcek ilk isim kuşkusuz vokaldir, arkasından lead gitar gelir...Tabi bu her grup için böyle değildir. (Bkz. Flea - RHCP)

Aslında bas gitarla elektro arasında kalmak gitar almak ve almamak arasında kalmakla eş değerdir. Hala ne istediğine karar vermemişsin demektir.

Ben bu işe başlarken arkadaşlarımın grubunda basist yoktu ve acayip ihtiyaç vardı tutturdular öğren diye...Ve iyi ki de ısrar etmişler...

Bir de işin şu tadı var ki Hard N' Heavy gibi bi tarz çalıyosan tüm grup göz önündedir sadece bi kişi değil...
    Yine kendi grubum üzerinden gidiyorum; en basite indirgiyorum, ACDC Back in Black cover...
    Vokalin hırçın tavırları yer yer "beeeek in bleeaaak" şeklindeki çığlıkları...Vokal öne çıktı...
    Verse bölümlerinde bridgelerde basın kombinasyona girdiği bölümler...Bas öne çıktı...
    Zaten davul şarkının genelinde kendini hissettiriyor...
    Solo başladı, lead gitar döktürüyor...Bakın şimdi de o öne çıktı...
    Ritim gitar zaten şarkının geneline hakim, adamın umrunda değil dünya kopmuş gidiyo...Öne çıkmasına ne hacet...

Sen bunları iyice düşün burdayız biz yine yardım ederiz

• out of order öncelikkle engin bilgin ve yardımların için sana teşşkkür ediyorum ben ben elektro çalmaya kadar verdım vede şarkıyı söliyicem sesimede güveniyorum peki dier konundaki gitar önerisine ne örnek verebilirsin? şimdiden teşşkkürler hazrinan ın 10 unda gitarı almayı düşünüyorum..
    quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Aslında cevap yazmıcaktım bu konuya da hazır boş boş otururken bişiler yazıyım dedim...

Öncelikle gitarı müzik yapmak için değil sırtına takıp Taksim'de dolaşmak için alıcaksan hiç alma..! Ünlü olcam havalarına şimdiden girdiysen gitarın adını bile anma..!

Sonra gelelim diğer konuya; "hangisi grupta yer tutar..?"
    Öncelikle ben basistim, bas ve davul ne kadar arka plan enstruman olarak da gözükse grubun bel kemiğidir...Şuana kadar hiç bi zaman çalıştığım gruplarda öne çıkma gereği duymadım, belki de karakterle ilgili...
    Grupta öne çıkabilcek ilk isim kuşkusuz vokaldir, arkasından lead gitar gelir...Tabi bu her grup için böyle değildir. (Bkz. Flea - RHCP)

Aslında bas gitarla elektro arasında kalmak gitar almak ve almamak arasında kalmakla eş değerdir. Hala ne istediğine karar vermemişsin demektir.

Ben bu işe başlarken arkadaşlarımın grubunda basist yoktu ve acayip ihtiyaç vardı tutturdular öğren diye...Ve iyi ki de ısrar etmişler...

Bir de işin şu tadı var ki Hard N' Heavy gibi bi tarz çalıyosan tüm grup göz önündedir sadece bi kişi değil...
    Yine kendi grubum üzerinden gidiyorum; en basite indirgiyorum, ACDC Back in Black cover...
    Vokalin hırçın tavırları yer yer "beeeek in bleeaaak" şeklindeki çığlıkları...Vokal öne çıktı...
    Verse bölümlerinde bridgelerde basın kombinasyona girdiği bölümler...Bas öne çıktı...
    Zaten davul şarkının genelinde kendini hissettiriyor...
    Solo başladı, lead gitar döktürüyor...Bakın şimdi de o öne çıktı...
    Ritim gitar zaten şarkının geneline hakim, adamın umrunda değil dünya kopmuş gidiyo...Öne çıkmasına ne hacet...

Sen bunları iyice düşün burdayız biz yine yardım ederiz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.