Şimdi Ara

Gitar ile Beste Yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 2-3 ay boyunca devletin düzenlediği ücretsiz gitar kursuna gittim.Ancak pek birşey öğrendiğim söylenemez.Uzun zamandır şarkı sözleri yazıyorum ve besteliyorum.Ancak gitar ile bu besteme müzikler yapamıyorum.

Önceliğin ilham olduğunu biliyorum ancak müzik bilgiside gerekiyor.Böyle birşeyi başarabilmek için neler yapmam gerekli ? Özel bir kursa gidip hocaya derdimi anlatıp , bu konu hakkında kurs mu almalıyım ? Önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabotajSari -- 17 Temmuz 2010; 0:33:17 >

• Tab ile değil nota ile çalmayı öğrenmelisin.
    Guitar Pro programını kullanmalısın.
    FL Studio vs. gibi clean ton sağlayacak pedal yerlerine geçecek programlar kullanmalısın.
    Ve gerçekten istemelesin.

[ Bu devirde çoğu şeyi internetten halledebilior insanlar. Kursa gerek yok diye düşünüyorum. Ben gidiyorum. Ama pek bişi kattı mı ? HAYIR. ]

Boşa para değmez. İnternetten belli başlı hocaların derslerini izle dinle forumlara gir sor soruştur...
  • Verdiğin cevaplar için teşekkür ederim.Ama ben internetten öğrenmek yerine birisinden görerek ve sürekli pratik yaparak öğrenmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.Yani demek istediğim ; gidip bir kursa hocaya derdimi anlatsam.Beni bu konuda eğitir mi ? Böyle bir müzikal altyapıyı almam çok zaman alır mı ? Gerçekten çok istiyorum beste yapmak.
  • o.Ka haklı ben az çok internetten öğrendi
  • Yani şimdi şöyle bir şey var. Dünyada nota okumayı bilmeyen çok ünlü gitaristler var.
    Yapacağın müziğe bağlı.
    Benim gibi blues yapacaksın mutlaka kurs lazım. İnternetle olacak iş değildir blues. Gamlar gerekir ve çok ağır nota bilgisi gerekir.
    Pop yapacaksan, ritim yapacaksan bunları internetten halledebilirsin. Forumlar çok yararlıdır. 1 ay takıl çok iyi arkadaşlar edinir her derdine derman bulursun.
    Yani kursa gitme imkanın paran varsa git. Niye gitmeyesin. Ama 150 milyon verip çok da bir şey öğrenmiyorsun.
    Ama paran varsa tabiki gitmen lazım.
    Zaten hoca sana soracak ne tür müzik yapacaksın?
    Ona göre de eğitecek.
    Ben blues dedim gamları öğreniyorum.
    Sen pop dersin ritim öğrenirsin.
  • Benim tarzım pop ağırlıklı.Örneğin ; Soner Sarıkabadayı :)

O tarzda besteler yapabilmem için neler yapmalıyım ? Neleri iyi bir şekilde öğrenmem lazım ?
  • Flood yapmak istemiyorum ama son mesajım olsun

Çok zaman alır. Ve gerçekten çok zaman alır. Sürekli ders sürekli pratik gerek. Ve istek lazım. Genelde gitar öğrenmek isteyenler deneyip bırakırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ritimleri çok iyi geçmen lazım ki ritim işi çok zor bir iş değil. Bunun için kursa gitmeye değmez. Benim önerebileceğim forumlar var. Her türlü yardımına dokunur. Okuldaki müzik öğretmenin. Arkadaşların. Elbet yardımcı olan biri bulursun ama istek önemli.
    Ben elime gitar almadan önce tüm gitar dersi videolarını izlemiştim.
    Sonuç : Pop yapacaksan pek de gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.