Şimdi Ara

Gitar öğrenme süresi, evde çalışmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    anladım hocam mecbur öyle yapacağım. teşekkür ederim yardımlar için
  • Ne yapmak istediğine göre değişir. Kulaktan mı çalcaksın , akor- ritim mi , yoksa nota veya tab okuyarak mı çalcaksın. En kolayı akor ritim 1-2 ayda halledersin. Notayı geç tab okuyarak orta zorlukta parçaları 4-5 ayda bir iki tane çalarsın. Ama bir kişinin iyi gitar çalıyorum demesi için 1 değil en az 5 yılını vermesi lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizceniz varsa justinguitar.com diye bir site var. akor atıp söyleyecek kadar geliştirmişti beni. basit soloları vs. de çalabiliyorum şu an. ama bir süre sonra tek başınıza ilerlemek zor oluyor. sizi izleyip yanlışlarınızı söyleyecek birine ihtiyaç var.
  • Klasik gitar eğitimi var ama ilgilenen olursa .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 sene elektro gitar, 1 sene klasik gitar çaldım. Hocam konuda sizin dediğiniz gibi ilk zamanlar akorları öğrenip ritim çalışıp belli şarkıları çalmaya çalışmıştım sonra küçük küçük sololar derken zamanla geliştim. Profesyonel olmayı düşünmüyorsanız hemen nota öğrenmeye de çalışmayın belli bir seviyeye geldikten sonra nota bilgisi öğrenmeye başlarsınız. Bir de benim tavsiyem mutlaka sevdiğiniz şeyleri çalın yoksa hevesiniz kaçar, sıkılırsınız.

• o zaman hep pentagram , mor ve ötesi , duman takılmam lazım hocam :D onların şarkıları da sanırım çalması zor
  • xmys1aa X kullanıcısına yanıt
    İlla orijinal şeklinde çalmak zorunda değilsiniz sadece şarkıların basitleştirilmiş akorlarına bakıp çalabilirsiniz. Zamanla ritim gitarların caldigi kısımları çalarsınız, bi süre sonra da sololara başlarsınız:)

• hocam basitleştirilmiş akor ne demek tam olarak? başka yerlerde de gördüm de ne farkı oluyor acaba
  • xmys1aa X kullanıcısına yanıt
    Hocam herhangi bir akorun farklı tonları var örneğin şarkıda geçen Em akorunu baresiz 4. ve 5. telde 2. perdeye basarak çalabilirsiniz, şarkıda sırıtmaz da ama aynı akorun bareli formları vs. var ve şarkının orijinalinde bareli olanı kullanılıyor olabilir. Siz ilk önce akorların en basitini basın yani, zamanla bare basmayı öğrenince akorların değişik basma şekillerini de öğrenirsiniz.

• yukarı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.