Şimdi Ara

Gitar öğrenme süresi, evde çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkesten özür diliyorum, müzik bölümünde çok az kişi olduğu için ve konu dışında da baya müzisyen bulabileceğim için buraya açtım, kusura bakmayın :(

Kendime elektro akustik bir gitar aldım öğrenmek için, özel derse falan gitmeyi düşünmüyorum, çok pahalı geliyor bana açıkcası. Evde öğrenmek istiyorum, bu en hızlı nasıl öğrenilir, hangi kanallardan ya da kitapla daha mı hızlı olur? çalışarak istediğim şarkıyı çalma evresine, ya da elektro gitara geçiş evresi ne zaman olur sizce? günde yaklaşık 1-5, 2 saatimi ayırmayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

• Hocam senlik bir mevzu var gel ve bu arkadasa yardim et
    Malum senin muzikteki yetenegin 7 düvele nam olmis o bakimdan şey ettim hocam@Epsilon
  • Niye direkt elektro almadın ?
  • pahalı olduğu için, olur da yapamazsam param çöpe gidecekti ve illa bir akustik / klasik gitar alacaktım, ucuz 2. el bulunca direk aldım
  • BiMu B kullanıcısına yanıt
    yavaştan bir korkmadım değil :D
  • 2 günden beri ben de köşeden yatan benim elektroyu aldım öğrenmeye çalışıyrom. Notalardan ziyade şu an sadece parmakları açmaya çalışıyorum. Yetişmiyor hiçbir yere zorlanıyorum ama düzenli çalışma ile olacaktır.

Selim ışık videolarını izle muhakkak
  • Hocam potion var onun için ondan basıyorsun, süre kısalıyor.
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    hocam bi ara hatırlatın da güleyim
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

2 günden beri ben de köşeden yatan benim elektroyu aldım öğrenmeye çalışıyrom. Notalardan ziyade şu an sadece parmakları açmaya çalışıyorum. Yetişmiyor hiçbir yere zorlanıyorum ama düzenli çalışma ile olacaktır.

Selim ışık videolarını izle muhakkak
    Birebir aynısı ben de akustik aldım. Selim ışık daha 5. Videodayım parmaklarımın açılması için çalışıyorum.
  • Hocam ingilizceniz iyiyse www.justinguitar.com öneririm. Sistemli bi şekilde oradan çalışırsanız rahatça öğrenebilirsiniz. Tavsiyem öğrenirken hiçbir şeyin kolayına kaçmayın. Alışkanlığı yanlış edinirseniz düzeltmek çok zor oluyor. Evre atlama olayı sizin ne kadar pratik yaptığınıza ve gitara olan yatkınlığınızla alakalı bir şey net bir zaman zarfı vermek güç o yüzden ama 3-5 ay arası şarkı çalabilirsiniz basit akorlarla diye düşünüyorum. Kolay gelsin keyifli zamanlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecorlu -- 23 Temmuz 2019; 21:9:31 >
  • emrecorlu kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam olduğu kadar artık, ingilizcem pek iyi değil o yüzden türkçe çalışmak istiyorum da aklıma bir şey geldi, nota - akor öğrenmek için istediğim notanın nasıl basıldığını youtube'a yazıyorum ve gösteriyorlar, böyle böyle akorları öğrenip şarkı çalmak mümkün mü? ritim akor basmadan da çalışılabilir yani görünce diye düşündüm ama çok mu düz mantık oldu :D
  • xmys1aa X kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam açar mısınız biraz anlayamadım tam olarak
  • emrecorlu kullanıcısına yanıt
    hocam hani gitar için bizim öğrenmemiz gerek şeyler akor basmak vs falan ya, youtube'a x akoru nasıl basılır diye arattığımızda zaten hepsi çıkıyor, ritim konusunda da zaten aynı şekilde çalışarak yapabiliyoruz, aslında öğrenmek kolay gibi geliyor ama notaları basmak ve ritmi tutturmak zor ve zaman isteyen işler sanırım
  • Gitarı klavye gibi düşün kaç senedir klavye kullanıyorsun harflerin yerlerini öğrendin karanlıkta görmeden de yazı yazabiliyorsun. Yeterli zamanı ayırıp çalışırşan aynı şeyi gitarda da yaparsın
  • GR33K kullanıcısına yanıt
    hocam o süre önemli benim için, 1 yıla falan öğrenmem lazım ( ortada bir iddaa var da :D ) çok fazla vaktim de yok 2 saatimi falan ayırırım anca, haftanın boş olduğum bir günü de 3-4 saat dalarım büyük ihtimal. çok fazla müzik dinlediğim için çok istekliyim, bayadır içimde olan bir şeydi, bırakmayacağımdan eminim
  • Mesela ben 2 yıldır çalıyorum ama hala doğru düzgün nota bilgim yok.Çünkü öğrenme ihtiyacı duymadım hobi olarak çaldığımdan dolayı.İstediğim zaman alıyorum gitarı akorlarına göre çalıyorum sonra bırakıyorum.Bir de youtube kanalım var arada oraya atıyorum.Ama kendinizi bu işte geliştirmek veya profesyonel olmak istiyorsanız evde olmayacağını düşünüyorum bi eğitim alın.
  • xmys1aa X kullanıcısına yanıt
    Tabii ki o ritmi oturtmak, zamanda çalmak pratik isteyen şeyler. Akorları o şekilde youtube'den öğrenebilirsiniz bi sıkıntı yok ama bu akorların geçişlerini çok iyi çalışmanız gerekiyor. Mesela Re majör ve Mi majör akorlarını öğrendiniz atıyorum. Alın bi kronometre 1 dakikaya ayarlayın ve bu iki akor arasında yapabildiğiniz kadar hızlı ve temiz geçiş yapmaya çalışın. Bu şekilde kendinizle yarışın yani. Daha sonra da metronomla çalışın bunu, zaman algınız gelişsin ve metronoma alışın. Her gün bunu tekrar ettiğinizde ve iyi hale geldiğinizi düşündüğünüzde diğer akorlara geçiş yaparsınız. Tabi sadece 2 akorla sınırlı kalmayın aynı uygulamayı 3 veya 4 akorla da yapabilirsiniz.
  • prof değil hocam, sadece istediğim parçayı çalabileyim yeter. nota bilgisi olmasa da olur, tab diyorlar sanırım tab okuyabileyim, çalayım benim için yeterli. baktım çok hırslıyım o işlere girerim tekrardan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.