Şimdi Ara

Beyler hapşıramıyorum yardım edin!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
29.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nezle olmuşum beyler sabahtan beri geliyor hapşırmak giriyorum moda. kaldırıyorum kafayı tam hapşırcam kaçıyo deli oluyorum sabahtan beri geliyor kaçıyor gözümden yaş gele gele ağlıycam yani yakında. karabiber, ışık hiçbiri fayda etmedi ne yapayım beyler yardım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hapşıramıyorum: Nedenleri ve Çözümleri

Hapşırmak, vücudun yabancı maddeleri burun ve sinüslerden uzaklaştırma mekanizmasıdır. Ancak bazı durumlarda hapşırma isteği duymanıza rağmen hapşıramıyor olabilirsiniz. Bu durumun çeşitli nedenleri ve çözümleri mevcuttur.

Hapşıramıyorum Nedenleri:

• Burun tıkanıklığı: Burun tıkanıklığı, hapşırma isteğini tetikleyen sinir uçlarının uyarılmasını engelleyebilir.
    • Alerjiler: Alerjiler, burun içinde iltihaplanmaya ve hapşırma isteğini bastırabilecek mukus birikmesine neden olabilir.
    • Sinüzit: Sinüzit, sinüslerin iltihaplanmasıdır ve burun tıkanıklığına ve hapşırma zorluğuna yol açabilir.
    • Soğuk algınlığı veya grip: Bu viral enfeksiyonlar, burun pasajlarını tahriş edebilir ve hapşırma isteğini baskılayabilir.
    • Nazal spreyler: Bazı nazal spreyler, hapşırma isteğini azaltan dekonjestanlar içerir.
    • İlaçlar: Antihistaminikler ve dekonjestanlar gibi bazı ilaçlar, hapşırma isteğini baskılayabilir.

Hapşıramıyorum Ne Yapmalıyım?

Hapşıramıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Teşhise bağlı olarak, aşağıdaki çözümler yardımcı olabilir:

• Burun tıkanıklığının giderilmesi: Burun spreyleri, tuzlu su durulamaları veya sıcak duş almak burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Alerji tetikleyicilerinden kaçınma: Alerjiniz varsa, tetikleyicilerinizden kaçınmak hapşırma isteğinizi azaltabilir.
    • Sinüzit tedavisi: Sinüzitiniz varsa, antibiyotikler veya diğer ilaçlar iltihabı azaltmaya ve hapşırma isteğinizi geri getirmeye yardımcı olabilir.
    • İlaçların yan etkilerini kontrol etme: Aldığınız ilaçlar hapşırma isteğinizi etkiliyorsa, doktorunuz alternatif seçenekler önerebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun
  • Sag elinin isaret parmagiyla tek deligi kapat ve hizlica bastirarak oynat (titresim) sonra nefesini ver , tecrubeyle sabit kesin cozum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komodoejderi

Sag elinin isaret parmagiyla tek deligi kapat ve hizlica bastirarak oynat (titresim) sonra nefesini ver , tecrubeyle sabit kesin cozum

olmuyor hocam yapıyorum hiçbir değişiklik yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: xemree

quote:

Sag elinin isaret parmagiyla tek deligi kapat ve hizlica bastirarak oynat (titresim) sonra nefesini ver , tecrubeyle sabit kesin cozum

Denerken Ben yaptim valla .d bide burnundan (yada geniz) ses cikarirken tek delige ayni parmakla bas cek bas cek hizli hizli kesin oluyor %100

• Kafanı kes hapsuresin felan kalmaz

geçmiş olsun bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar ilginç konular açılıyo bu forumda :) ve mtlaka da orjinal cevaplar geliyor :))) dh yi seviyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel beyler yardım edin
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de hastayım ya. hava değişimi fena çarptı.
    ben de hapşıramıyorum. gözümden yaşlar akıyo, burnumun direği sızlıyo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xemree

quote:

Denerken Ben yaptim valla .d bide burnundan (yada geniz) ses cikarirken tek delige ayni parmakla bas cek bas cek hizli hizli kesin oluyor %100

tek yaptığım aragaz çekmek oluyo hocam değişen birşey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

ben de hastayım ya. hava değişimi fena çarptı.

Aynen qanqa. Allahını seven üstüme hapşırık tozu atsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: non legor non legar

quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

ben de hastayım ya. hava değişimi fena çarptı.

Aynen qanqa. Allahını seven üstüme hapşırık tozu atsın.

Geçmiş olsun
    Bu sefer de boğazım ağrıyor

• eskiden hapşırmanın faydalı olduğunu düşünürlermiş ve
    hapşırmak için enfiye koklarlarmış.
    bu nedir bilmiyorum ama faydalı olabilir.
  • Kardeş eczaneye gidiyorsun bir hapşırık tozu alıyorsun sonra sürekli hapşırıyorsun
  • KULAK ÇUBUĞUNU KULLANARAK BURUN KILLARINLA OYNA

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.