Arkadaslar benim (elektro) gitarın ince E telinde 12. perdeden sonrası ve özellikle 12. perde kısık ses cıkarıyo..
Yani dist. efekti verdiimde ses uzamıyo.
Bunun icin sap ayarı mı yaptırmam gerekli?
Ayrıca bu sap ayarının ne oldugunu ayrıntılı bir seklde yazabilr misiniz?
Sap ayarı gitarın üzerinde klavye bulunan kısmını düzeltmek için yapılıyor. Teller gitar sapına gerilim uyguladığı için sap hafif bir eğilme gösterebilir ve bunun sonucu bazı perdelerde çın çın - bızt buzt diye ses çıkar ( daa iyi ses efekti yapamadım. ) Bu sesin nedeni çalınan telin işki perdeyi ayıran kısma çapması. Sap ayarı bu yüzden yapılıyor. Ama sap ayarına girişmeden tel yüksekliğini değiştirmek daha tehlikesiz ve kolay bir yol.
Ama sanırım senin sorunun entonasyon ile ilgili olabilir gibi geliyor bana.
İkisi de acemi birinin yapacağı iş değil. Sap ayarı yapmaya kalkarken sap elinde ikiye kırılabilir. En iyisi gitar ayarı yapan bi yere götürmek. İstanbul'daysan tavsiye edebileceğim bir kaç bir yer var.
Bir de telleri ne kadardır kullanıyorsun.
entonasyon ayarın gelmiş kardeş
gitarın eski ise yada çok sert çalıyorsan perdelerde aşınmış olabilir.
İlginiz icin cok tesekkurler. Draugnar arkadasım tam senin verdiin efekte benzer bi ses cıkıyo --> bızt buzt :) Gitarım washburn x10 , 6 aydır kullanıyorum ilk aldıımda teller klavyeden cok yuksek olduundan 2-3 ay once alyan ile kopruden telleri alcaltmıstım nedeni bu olabilir mi? teli biraz yukseltmek sorunu giderir diye aklıma geliyo ama alyanı kaybettim
bi de bu entonasyon ayarından bahsedebilir misiniz?
walla benim tavsiyem kendin yapman.çünkü gitarın klavyesini kendine göre ayarlayabilirsin.bunun için bir L anahtarı takımına ihtiyacın var.sonra klavyeyle gitar gövdesinin birleştiği yerde bir kapak var onu vidayla sök ve kafana göre ayar çek ama dikkat et yani yavaş yavaş yap.
Kardeş teli 3 aydan fazla zamandır kullanıyosan tellerden olabilir.Telin yüksekliğiyle bi alakası olmas.Teli değiştirince yine yaparsa eğer alt eşikte bi yer var nası anlatayım şimdi onu ileri geri oynatarak ayarlayabilirsin.
ben en iyisi "tel degisimi + sap ayarı + entonasyon ayarı" yaptirim toptan teller eskidi zaten cıksın aradan.
Draugnar maalesef ist. de deilim.Ama bu saydıklarıma kac para isterler sizce? kac para isterse tamam diyim.
(ilgilenen arkadaslara tesekkurler)
petrucci tesekkurler.
biliyorum biraz fazla oldu ama sap ayarından bahsedebilirmisin ?yaparken nelere dikkat etmek gerekli malum gitarın kalvyesi elinizde 2ye ayrılıverir fln diyolar :)
bence sap ayarı gerekli cunku soyle anlatayım B telinin 12. ve 15. perdelerini ince E teline dogru bend yaptıgımda yani asagıya dogru cektigimde ses kesiliyo zannedersem perde demiri engelliyo ( zaten dedigim gibi ince E telinin de 12.ve 15. perdeleri kısık ses veriyo). sap ayarı zaten bunun icin deil mi? bir de o single manyetigin yanındaki boslukta bulunan vidayı ne ile dondurcez L anahtarı mı?
tekrar tesekkurler.
Bildiğim kadarıyla o vidaları döndürmek için gitarla birlikte alyanslar geliyo l şeklinde.Uygun olanını bulup çevirceksin.Bu arada benim telleri alçaltmam lazım ama alyans ı kaybettim başka bi şekilde alçaltamam mı bunu gitarım aria stg-007.Olmaz derseniz gidip bi müzik markete sorucam alyans varmı diye ama kaça patlar bileniniz varmı set halinde alsam 15 ytl tutar mı yoksa daha mı pahalıdır.Şimdiden teşekkürler.
O tip seyler satan dukkanlarda bulabilirsin muzik marketlere gitmene gerek yok.Bana gitarla hicbisey gelmedi kendim almıstım 1 ytl ye en incesinden alıcaksın yalnız..
sevgili kardeşim O gitarı bildiğim kadarı ile Zuhal getiriyor. Onun sap yarını da o firmaın anlaşmalı lütieri yüksel usta olması lazım.hala çalışıyor ise. Olmassa Ekrem usta var uğraşır mı bilmem çünkü herzaman çok meşkuldür... Neyse dostum sap ayar deyip geçme görmediysen yapmayı deneme.Çünkü ölçülü geremez veya gevşetemessen durmadan sap ayarını bulamayan bir kardeşimiz olursun.Ama her gitar çalanın bunları da öğrenmesilazım.Yapmdıysan kurcalama yapan birini iyi izle sorular sor ve öğren derim ben. Akordunuz doğru entonasyonunuz tam olsun gitarcı kardeşlaerimı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme