Şimdi Ara

Gitar Seçimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: paroxysm

quote:

Orijinalden alıntı: GSeroglu

quote:

benim fikrim akustikle başlamanın senin için daha iyi olacağı yönünde. en azından dinlediğin şarkılardaki tonlara yakın sesler bulabilirsin.
    pop çalmayı veya flemenko çalmayı düşünmüyorsan klasik gitar alma.

şimdi yapacağın tercih senin gitardan kısa sürede soğumanı veya gitara daha da ısınmanı sağlayacaktır.

Akustikte çeşit çeşitmiş ben onu da anlamadım mydukkan da akustik-akustik 12 telli-akustik elektro var akustik elektro dumanın çaldığı tarz mı oluyor?

sen 4/4 düz bi akustik alacaksın. 12 telli ye filan bulaşma. amfi almayı da düşünüyorsan elektro akustik de alabilirsin. amfi almayacaksan elektro akustiği de unut.

şimdi normal kasa mı, kesik kasa mı? sorusu da gelebilir. ton olarak fazla fark olacağını sanmıyorum. normal kasada alt perdeleri kullanamazsın. kesik kasa alırsan 20 perdelik bir gitarın varsa 20. perdeye de ulaşabilirsin.

şimdi 12 telliyi eledik normalle elektro akustik kaldı elektro akustik amfisiz çalınmıyor mu veya aynı sesi alamıyor musun normal akustiktekiylen daha sonra alırım amfiyi mesela.
    Bir de kasa olayını yazmışsın 20. perdeye ulaşmak iyi birşey mi kesik mi alayım yani? Hiç bir müzik bilgim olmadığı için saçma sorular olabilir kusura bakma.

• elektro akustik almana gerek yok, elektro akustik daha çok sahne ve kayıt için kullanabileceğin bir gitar. yakın zamanda böyle şeyle dusunmuyorsan şuan elektro akustiğe vereceğn ara gereksiz bir harcama olacaktır.

elektro akustik gitar illa sahnede yada kayıtta kullanman gerekmiyor normal kasa akustik gitar alırsan herhangi bir ses sistemine bağlamadan da akustik gitar sesi alırsın ve öylece kullanırsın.

örnek birkaç link veriyorum inceleyebilirsin

http://www.muzikdukkani.net/epiphone-acoustic-collection-dr-100-ea10nach1-natural-akustik-gitar.html

http://www.muzikdukkani.net/fender-cd-60.html

http://www.muzikdukkani.net/farida-d-10n.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim fikrim akustikle başlamanın senin için daha iyi olacağı yönünde. en azından dinlediğin şarkılardaki tonlara yakın sesler bulabilirsin.
    pop çalmayı veya flemenko çalmayı düşünmüyorsan klasik gitar alma.

şimdi yapacağın tercih senin gitardan kısa sürede soğumanı veya gitara daha da ısınmanı sağlayacaktır.

Akustikte çeşit çeşitmiş ben onu da anlamadım mydukkan da akustik-akustik 12 telli-akustik elektro var akustik elektro dumanın çaldığı tarz mı oluyor?

sen 4/4 düz bi akustik alacaksın. 12 telli ye filan bulaşma. amfi almayı da düşünüyorsan elektro akustik de alabilirsin. amfi almayacaksan elektro akustiği de unut.

şimdi normal kasa mı, kesik kasa mı? sorusu da gelebilir. ton olarak fazla fark olacağını sanmıyorum. normal kasada alt perdeleri kullanamazsın. kesik kasa alırsan 20 perdelik bir gitarın varsa 20. perdeye de ulaşabilirsin.

şimdi 12 telliyi eledik normalle elektro akustik kaldı elektro akustik amfisiz çalınmıyor mu veya aynı sesi alamıyor musun normal akustiktekiylen daha sonra alırım amfiyi mesela.
    Bir de kasa olayını yazmışsın 20. perdeye ulaşmak iyi birşey mi kesik mi alayım yani? Hiç bir müzik bilgim olmadığı için saçma sorular olabilir kusura bakma.

elektro akustiği amfi olmadan da çalabilirsin ama amfi almayacaksan gereksiz olur. çünkü normal akustik den daha pahalıdır.

kesik kasa mevzusuna gelince; mutlaka çalacağın şarkılardan birinde alt perdelere ulaşman gerekecektir. yani kesik kasa gitar alman senin için şimdi olmasa da ileriye yönelik bir avantaj olacaktır. ayrıca görüntü olarak kesik kasa gitarlar benim daha çok hoşuma gider.

• elektro akustik gitar alman şuanda olmasa bile ileride avantajına olacak bir durumdur. anfinin olup olup olmaması onemli değildir. gitarın uzerindeki pre amfinin varlığı seni rahatsız etmeyeceği gibi lazım olduğunda da avantaj sağlayacaktır

Ama eğer gerçekten pre amfi seçeneğine gerek yoksa elektro akustiğe vereceğin paraya daha iyi bir normal akustik alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurleryilmaz

Eğer gitara yeni başlayacaksanız klasik ile başlayın derim. Yamahanın modelleri iyidir ama fiyatları staggden yüksektir.

http://www.muzikdukkani.net/valencia-cg160-44.html

valenciada kampanyası var bence çok iyi fiyat.

klasik gitarda ilerledikten sonra akustik - electroya geçmek daha doğru olacaktır

Tamamen S A Ç M A L I K !
    Kim neresinden uydurduysa bu saçmalığı aldı başını yürüdü gitti. Kesinlikle Elektro çalıcaksan , elektro ile akustik çalıcaksan akustikle başlamalısın.

Elektro akustik alıcaksan amfide gereklidir. Çoğu ürünlerde bariz bir fark vardır. Çok ileriyi düşünüp profesyolce çalıp sahne hayatına atılmıcaksan normal akustik gitarı öneririm. Marka olarakta Cort , Yamaha , Takamine öneririm tabiki takamine seni aşabilir ama kalitesi gerçekten çok iyidir akustik gitarlarda ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopikasyon -- 17 Aralık 2013; 23:48:32 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.