Şimdi Ara

Gitar Seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni başlıyorum öncelikle elektronik gitar düşünmüyorum çünkü rock ve türevlerini severim ama sıkı bir rock dinleyicisi değilim.Uğraş olsun canım sıkıldığında kendi kendimi eğlendireyim diye gitar almaya karar verdim.Akustik ve klasik arasında müzik bilgim olmadığı için karar veremedim henüz.Bir kaç arkadaşıma danıştım Stagg-Fender-Sunrise önerdi başlangıç seviyesi için 150-200 lira bütçe ayırabilirim.Siz neler önerirsiniz?

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9252&gid=177
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=18195&gid=177
    Şunlar nasıl?

• merhabalar,
    Bende yeni başladım sayılır kararsız kalmıştım bütçemde sana yakın fiyatlardaydı.
    Hohner HC06 Klasik Gitar ve suzuki SCG-2 1/4 Klasik Gitar lara baktım ama sonra hohner hc06 yı satın aldım piyasaya göre uygunda aldığımı düşünüyorum .. Memnunumda düşünebilirsin sende..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilturker

merhabalar,
    Bende yeni başladım sayılır kararsız kalmıştım bütçemde sana yakın fiyatlardaydı.
    Hohner HC06 Klasik Gitar ve suzuki SCG-2 1/4 Klasik Gitar lara baktım ama sonra hohner hc06 yı satın aldım piyasaya göre uygunda aldığımı düşünüyorum .. Memnunumda düşünebilirsin sende..

Saol hocam aman aman farklar yoktur diye düşünüyorum bende tavsiye edilenler arasından düşeş getirdiğimi alıcam.
  • Fenderle başlama biraz daha ileri seviye bir markadir. Bak akustik gitara baslamaya karar verdiysen Barcelona marka cok faydali olur yok vazgectim elektro gitar dersen Ibanezle başla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @nilturker bende o gitardan almak istiyorum araştırdım başlangıç için iyi olabilir demişlerdi hemen hemen aynı heralde fiyatlar ama nerden aldın ? uygun gelirse bende alayım??
  • Ben alalı biraz oldu ama şimdi bakmadım fiyatına nedir bilmiyorum ,bir kaç yere bakmıştım hepsiburada.com 'dan aldım sonra daha uygundu ..

Alırsan umarım memnun kalırsın :) sonra ben sebep olmayayım :)
  • Eğer gitara yeni başlayacaksanız klasik ile başlayın derim. Yamahanın modelleri iyidir ama fiyatları staggden yüksektir.

http://www.muzikdukkani.net/valencia-cg160-44.html

valenciada kampanyası var bence çok iyi fiyat.

klasik gitarda ilerledikten sonra akustik - electroya geçmek daha doğru olacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "rock ve türevlerini dinliyorum." diyen birinin klasik gitarla müziğe başlaması tamamen saçmalıktır. yeni başlayanların klasik gitarla başlaması gerekir bir düşünce var ama bu tamamen yanlış. rock müzik seviyorsan akustik gitar veya elektro gitarla başlaman senin için çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. klasikte öğrenip sonra akustik veya elektro alırım diye düşünme sakın. çünkü klasik gitarın sap genişliği, telleri akustik ve elektrodan tamamen farklıdır.

he ama diyorsan ki "ben bi akdeniz akşamları bi kaç tane teoman şarkısı öğreneyim bana yeter." o zaman klasik gitar için bile masraf etme derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSeroglu

quote:

Orijinalden alıntı: nilturker

merhabalar,

Saol hocam aman aman farklar yoktur diye düşünüyorum bende tavsiye edilenler arasından düşeş getirdiğimi alıcam.

gitarı internetten alacaksan dikkat etmen gereken bir başka husus da gitar boyutudur. gitarın resminden boyutlarını anlayamayabilirsin.
    nilturker in baktığı gitarlardan biri 1/4 gitar. yani çocuk gitarı hatta bebe gitarı. senin alman gereken 4/4 gitar.

• quote:

Orijinalden alıntı: paroxysm

"rock ve türevlerini dinliyorum." diyen birinin klasik gitarla müziğe başlaması tamamen saçmalıktır. yeni başlayanların klasik gitarla başlaması gerekir bir düşünce var ama bu tamamen yanlış. rock müzik seviyorsan akustik gitar veya elektro gitarla başlaman senin için çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. klasikte öğrenip sonra akustik veya elektro alırım diye düşünme sakın. çünkü klasik gitarın sap genişliği, telleri akustik ve elektrodan tamamen farklıdır.

he ama diyorsan ki "ben bi akdeniz akşamları bi kaç tane teoman şarkısı öğreneyim bana yeter." o zaman klasik gitar için bile masraf etme derim.

Orda belirtmek istediğim rock severim ama yani sadece rock dinleyenler hastaları var takım gibi grup tutuyorlar o derece değilim ben.Telefonumda mesela en fazla 2 tane Muse 3-4 tane de Eric Clapton 1 SOAD 1 Pixies parçası var.Ancak biri dinleticek bi yerde denk gelicem öyle dinliyorum.Yani bilmediğim bi müziğin yapıldığı aleti almam ne kadar doğru olur.Klasik-akustik arasındaki farkı bilmiyorum sıfırdan başlayacağım hiçbir müzik bilgim yok.Mesela ağır şarkılar severim bu bir kıstas olur mu bilmem.

Akdeniz akşamları konusuna gelince o yapıda biri değilim.Heves değil yani bilmiyorum ne kadar doğru bir hedef ama sadece dinleyerek o melodiyi çalabilecek kadar iyi çalmak istiyorum.

• Sana herkes bir tavsiyede bulunuyor. Ben klasik gitar dedim, arkadaş bu saçmalıktır electro ile başla diyor. Bunun sebebi senin tam olarak ne çalacağına karar vermemiş olman. Tabiki eğer sadece rock çalacaksan klasik ile başlaman doğru olmayacaktır. Ancak ilk mesajında electro çalmayı istemediğin için klasik ile başlayabilirsin dedim. Klasik, Akustik, electro gitarlar hepsi gitar olmasına rağmen gerek çalım teknikleri gerek yapıları farklıdır.

Yazdığın şarkıcıların, grupların şarkılarını çalacaksan electro almalısın.

Sonuç olarak 150-200 TL bütçen varsa bu fiyata electro gitar bulamazsın. Electro gitarın yanında birde amfiye ihtiyacın olacak. Nerden baksan 400-500 Tl bütçe ayırman gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurleryilmaz

Sana herkes bir tavsiyede bulunuyor. Ben klasik gitar dedim, arkadaş bu saçmalıktır electro ile başla diyor. Bunun sebebi senin tam olarak ne çalacağına karar vermemiş olman. Tabiki eğer sadece rock çalacaksan klasik ile başlaman doğru olmayacaktır. Ancak ilk mesajında electro çalmayı istemediğin için klasik ile başlayabilirsin dedim. Klasik, Akustik, electro gitarlar hepsi gitar olmasına rağmen gerek çalım teknikleri gerek yapıları farklıdır.

Yazdığın şarkıcıların, grupların şarkılarını çalacaksan electro almalısın.

Sonuç olarak 150-200 TL bütçen varsa bu fiyata electro gitar bulamazsın. Electro gitarın yanında birde amfiye ihtiyacın olacak. Nerden baksan 400-500 Tl bütçe ayırman gerekebilir.

Aslinda ben rock meselesini bosuna karistirmisim elektro almayacagim klasik mi akustik mi dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• soru değişmedi. Tam olarak ne çalmak istiyorsun?

buna karar vermeden söylemek güç
  • quote:

soru değişmedi. Tam olarak ne çalmak istiyorsun?

buna karar vermeden söylemek güç

Türkler'den örnek vereyim bir Feridun Düzağaç,Mehmet Erdem,İlhan Şeşen gibi adamların şarkılarını çalmak istiyorum.
  • Bu şsanatçılar şarkılarında akustık gitar kullanırlar
    ancak şarkılarını klasik gitarlada çalabilirsin
  • quote:

Bu şsanatçılar şarkılarında akustık gitar kullanırlar

Bu şarkılardaki o daha duygusal yoğun sesi akustikle mi alabilirim klasikle olmaz mı?
  • quote:

Bu şsanatçılar şarkılarında akustık gitar kullanırlar
    benim fikrim akustikle başlamanın senin için daha iyi olacağı yönünde. en azından dinlediğin şarkılardaki tonlara yakın sesler bulabilirsin.
    pop çalmayı veya flemenko çalmayı düşünmüyorsan klasik gitar alma.

şimdi yapacağın tercih senin gitardan kısa sürede soğumanı veya gitara daha da ısınmanı sağlayacaktır.
  • quote:

benim fikrim akustikle başlamanın senin için daha iyi olacağı yönünde. en azından dinlediğin şarkılardaki tonlara yakın sesler bulabilirsin.

şimdi yapacağın tercih senin gitardan kısa sürede soğumanı veya gitara daha da ısınmanı sağlayacaktır.

Akustikte çeşit çeşitmiş ben onu da anlamadım mydukkan da akustik-akustik 12 telli-akustik elektro var akustik elektro dumanın çaldığı tarz mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSeroglu

quote:

Akustikte çeşit çeşitmiş ben onu da anlamadım mydukkan da akustik-akustik 12 telli-akustik elektro var akustik elektro dumanın çaldığı tarz mı oluyor?

sen 4/4 düz bi akustik alacaksın. 12 telli ye filan bulaşma. amfi almayı da düşünüyorsan elektro akustik de alabilirsin. amfi almayacaksan elektro akustiği de unut.

şimdi normal kasa mı, kesik kasa mı? sorusu da gelebilir. ton olarak fazla fark olacağını sanmıyorum. normal kasada alt perdeleri kullanamazsın. kesik kasa alırsan 20 perdelik bir gitarın varsa 20. perdeye de ulaşabilirsin.

• ben ıbanez derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.