Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ELDRUN

Akustik gitarın telleri daha yüksek gerilimlidir, keza elektro gitarların da öyle. O yüzden, Akustik (elektro ve bas da) gitarın sapının içinde bu gerilimi dengelemek için truss rod adı verilen ayarlanabilir bir metal çubuk vardır (ters gerilim yaratır). Klasik gitarda bu yoktur, o yüzden sapın fotoğraftaki gibi olma ihtimali yüksek, hem klasik gitarın klavyesi akustiğe göre çok daha geniş ve büyük, teller çalarken de sorun yaratır sap öyle olmasa da.

Aslında klasik gitarın güçsüz olan kısmı sapından çok gövde-sap bağlantısı, saptan önce gövde-sap bağlantısı ayrılır diye düşünüyorum. Sonuçta 1 klasik gitar sapı = ~2elektro gitar sapı kalınlığı.

% konusuna gelincede, yüzdeleri hakkında tahmin yürütmesemde olası sonuçlar şunlar olur,

ya resimdeki gibi bağlantı noktasından kırılır,
    ya arkadaşın dediği gibi truss rod eksikliğinden, sap ikiye ayrılır,
    yada telleri düğümlediğin köprü bir şekilde gövdeden ayrılır. Eğer iyi yapıştırılmışsa gövdedende bir parça alır yanında gelirken.
    tabi bunların hepsinin olabilmesi için akustik tellerini klasik gitar köprüsüne düğümleyebilmen gerekli :P

• quote:

Orijinalden alıntı: forever3

quote:

Orijinalden alıntı: ELDRUN

Akustik gitarın telleri daha yüksek gerilimlidir, keza elektro gitarların da öyle. O yüzden, Akustik (elektro ve bas da) gitarın sapının içinde bu gerilimi dengelemek için truss rod adı verilen ayarlanabilir bir metal çubuk vardır (ters gerilim yaratır). Klasik gitarda bu yoktur, o yüzden sapın fotoğraftaki gibi olma ihtimali yüksek, hem klasik gitarın klavyesi akustiğe göre çok daha geniş ve büyük, teller çalarken de sorun yaratır sap öyle olmasa da.

Aslında klasik gitarın güçsüz olan kısmı sapından çok gövde-sap bağlantısı, saptan önce gövde-sap bağlantısı ayrılır diye düşünüyorum. Sonuçta 1 klasik gitar sapı = ~2elektro gitar sapı kalınlığı.

% konusuna gelincede, yüzdeleri hakkında tahmin yürütmesemde olası sonuçlar şunlar olur,

ya resimdeki gibi bağlantı noktasından kırılır,
    ya arkadaşın dediği gibi truss rod eksikliğinden, sap ikiye ayrılır,
    yada telleri düğümlediğin köprü bir şekilde gövdeden ayrılır. Eğer iyi yapıştırılmışsa gövdedende bir parça alır yanında gelirken.
    tabi bunların hepsinin olabilmesi için akustik tellerini klasik gitar köprüsüne düğümleyebilmen gerekli :P

Bugün başarılı bir şekilde telleri bağladım gitara. Şu anlık herhangi bir problem yok. Ama ilerde nolur bilemem.

• Arkadaşlar thrash metal yapıyorum..Pedal veya prosesör önerisi bekliyorum.

Gitarım LTD KH-202(Emg 81/85),Amfi Randall RX25RM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick Kullanmıyorum

Bugün başarılı bir şekilde telleri bağladım gitara. Şu anlık herhangi bir problem yok. Ama ilerde nolur bilemem.

Resim isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

Arkadaşlar thrash metal yapıyorum..Pedal veya prosesör önerisi bekliyorum.

Gitarım LTD KH-202(Emg 81/85),Amfi Randall RX25RM.

Fiyat belirtmemişsin. Şimdi çıkıp biri gt10 al diyebilir.
  • paran azsa metal muff al , dahada azsa mt2 al ama paran varsa zoom 9.2tt al tam metalci processörü
  • Arkadaşlar bi kaç aydır hevesim var gitara.Kuzenimde elekto gitar var 1 saattir biraz gösteriyor.Fakat ben solağım başta sağ şekilde tuttum(normal şekli) çok zorlandım.solak tutunca baya rahatladı kolum.Eee malum eletrolar pahalı akustik gitar almaya karar verdim.Bana olması gereken orta seviye akustik gitar ile bide 200 tl yi geçmeyecek şekilde bi akustik tavsiyede bulunursanız sevinirim.(kaliteleri konusunda hiç bi fikrim yok o yüzden iki çeşit tavsiye istiyorum 200 tl ye çok mu kotuleri olur karşılaştırmak için :) )
  • Selamlar arkadaşlar.

Ibanez Jem serisi bir gitar almak istiyorum. Ama model olarak ayrıntılı bilgiye sahip değilim. Bir kaynak, bir öneri, kısa bir açıklama verirseniz; soundlar hakkında çok sevinirim.
    Teşekkürler.
  • Beyler heavy metal'e hangi gitar gider? Cort X1, G200, G110 arasında.
  • 10-15 watt marshall amfi arıyorum elinde olan varsa iletişime geçebilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: :White:DeviL:

Çok seksi beyler.
     Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]

2. el ibanez amfi arıyorum.

beyler çok büyük sorunum var. parmaklarım acayip kalın. tırnaklarım içe dönük olduğundan parmk uçlarım hepten kalın. mesela 2. tele basarken 1. tele temaz ediyor. ne kadar dik basarsam basayım yine de tems ediyor diğer tellere. ses alamıyorum bu yüzden. ne yapmam lazım? bunu satıp bas gitar mı alsam onun telleri aasındaki boşluk fazla ya o yüzden

ibanez 10g aldım sıfır. dip gürltüsü çok yapıyor. fender 10 watlıkta yapmıyordu. ama 200 lira olduğu için alamadım. 180 e indirdi ama param yoktu

• Merhaba arkadaşlar benim flody rose lu gitarım var ancak ayarını yapamadım, telleri filan taktım ama bunu kaldırma mantiletisini anlamadım arkada olan vidaları filan nasıl çeviricezde kaldıracaz sürekli oynadım ama flody rose da oynama yok öyle duruyor biri anlatırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.PainKiller

Merhaba arkadaşlar benim flody rose lu gitarım var ancak ayarını yapamadım, telleri filan taktım ama bunu kaldırma mantiletisini anlamadım arkada olan vidaları filan nasıl çeviricezde kaldıracaz sürekli oynadım ama flody rose da oynama yok öyle duruyor biri anlatırsa sevinirim.

Gitarın nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.PainKiller

Merhaba arkadaşlar benim flody rose lu gitarım var ancak ayarını yapamadım, telleri filan taktım ama bunu kaldırma mantiletisini anlamadım arkada olan vidaları filan nasıl çeviricezde kaldıracaz sürekli oynadım ama flody rose da oynama yok öyle duruyor biri anlatırsa sevinirim.

Gitarın nedir?

RG
  • RG kaç ama :)
  • quote:

Beyler heavy metal'e hangi gitar gider? Cort X1, G200, G110 arasında.

cort lar sert baya diye biliyorum diğer dediklerin hakkında bilgim yok
  • quote:

RG kaç ama :)

Ibanez RG 09LTD
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilgeKağan

quote:

Beyler heavy metal'e hangi gitar gider? Cort X1, G200, G110 arasında.

cort lar sert baya diye biliyorum diğer dediklerin hakkında bilgim yok

O g serileri ile sittin sene metal yapamazsın, x1 belki. Bütçeni zorla 2. El al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren87speed
    Arkadaşlar bi kaç aydır hevesim var gitara.Kuzenimde elekto gitar var 1 saattir biraz gösteriyor.Fakat ben solağım başta sağ şekilde tuttum(normal şekli) çok zorlandım.solak tutunca baya rahatladı kolum.Eee malum eletrolar pahalı akustik gitar almaya karar verdim.Bana olması gereken orta seviye akustik gitar ile bide 200 tl yi geçmeyecek şekilde bi akustik tavsiyede bulunursanız sevinirim.(kaliteleri konusunda hiç bi fikrim yok o yüzden iki çeşit tavsiye istiyorum 200 tl ye çok mu kotuleri olur karşılaştırmak için :) )

250 liraya solak cort x2 bulabilirsinjz, ikinci el düşünüyorsanız 180'e x6 vardı sahibnden'de kaçırmayın.
  • quote:

quote:

Çok seksi beyler.
     Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]

2. el ibanez amfi arıyorum.

beyler çok büyük sorunum var. parmaklarım acayip kalın. tırnaklarım içe dönük olduğundan parmk uçlarım hepten kalın. mesela 2. tele basarken 1. tele temaz ediyor. ne kadar dik basarsam basayım yine de tems ediyor diğer tellere. ses alamıyorum bu yüzden. ne yapmam lazım? bunu satıp bas gitar mı alsam onun telleri aasındaki boşluk fazla ya o yüzden

ibanez 10g aldım sıfır. dip gürltüsü çok yapıyor. fender 10 watlıkta yapmıyordu. ama 200 lira olduğu için alamadım. 180 e indirdi ama param yoktu

Amfileri ayrı yerlerde denediyseniz sorun topraklamada olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.