Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :White:DeviL:

quote:

Orijinalden alıntı: :White:DeviL:

Çok seksi beyler.
     Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]

2. el ibanez amfi arıyorum.

beyler çok büyük sorunum var. parmaklarım acayip kalın. tırnaklarım içe dönük olduğundan parmk uçlarım hepten kalın. mesela 2. tele basarken 1. tele temaz ediyor. ne kadar dik basarsam basayım yine de tems ediyor diğer tellere. ses alamıyorum bu yüzden. ne yapmam lazım? bunu satıp bas gitar mı alsam onun telleri aasındaki boşluk fazla ya o yüzden

ibanez 10g aldım sıfır. dip gürltüsü çok yapıyor. fender 10 watlıkta yapmıyordu. ama 200 lira olduğu için alamadım. 180 e indirdi ama param yoktu

Amfileri ayrı yerlerde denediyseniz sorun topraklamada olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: RadonTR
    Selamlar arkadaşlar.

Ibanez Jem serisi bir gitar almak istiyorum. Ama model olarak ayrıntılı bilgiye sahip değilim. Bir kaynak, bir öneri, kısa bir açıklama verirseniz; soundlar hakkında çok sevinirim.
    Teşekkürler.

Hocam JEM Ibanez'in en iyi serilerindendir, signature olmasına rağmen oldukça satmıştır. Çok iyi bir köprüye sahiptir gitarlar. En ucuzu 555 pek tutulmamakta, genelde jem7'ler kullanılmakta. Sound hakkında en sağlıklı bilgiyi kullanıcıları verir. AsilBerk (sanırım böyle yazılmıyordu ama) ahmettombak, Mr.Shred ' e birer PM at onlar daha sağlıklı yorum yapabilir sanırım.
  • CORT VX-2X nasıldır. iyi ton verirmi.parasına değer mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilgeKağan
    CORT VX-2X nasıldır. iyi ton verirmi.parasına değer mi

Jackson rr taklidi gibi geldi ama donanımı kaliteli gibi geldi, denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick Kullanmıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: forever3

Düğümleri neyin bi şekilde hallettikten sonra, burguları çevirmeye başladığında gitarın ilk hali şuna benzeyecek

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]

Bir sonraki aşamada "yeni klasik gitar alıcam, ne alıyım?" konusu açmak olucak. :p

Böyle olma ihtimali yüzde kaç ?

Doğru söylüyor adam. Klasik gitara akustik teli takılsaydı, klasik ve akustik gitar diye ayırım yapılmazdı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: forever3

RG kaç ama :)

Hocam sana ne kadar teşekkür etsem az şu anda, pm attın yardımcı olmak için msn adresini aldım ekledim filan o kadar zahmete katlandın. Ne diyim sayende flody rose ayarını yaptım çok mutlu oldum gerçekten teşekkürler.
  • Merhabalar,
    Ben elektro gitar almak istiyorum (kafamdaki gitar:sa120ex).Arkadaş falan da önerdi bunu.
    Ama ben daha önce elime hiç elektro gitar bile almadım.Arkadaşım gitarı alınca kursa gitmene gerek yok tablardan çalarsın dedi.Fakat sanırım ben kendime fazla güvenmiyorum.Bu yüzden içimde bi korku var.Diyelim ki gitarı aldım.

Sizce çalabilir miyim gitmeden ?
    Not:guitar hero oynuyorum ama onun bi faydası olur mu ?

Elektrocular yardım lütfen her türlü tavsiyeye açığım.

Neler yapmam gerek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun95

Merhabalar,
    Ben elektro gitar almak istiyorum (kafamdaki gitar:sa120ex).Arkadaş falan da önerdi bunu.
    Ama ben daha önce elime hiç elektro gitar bile almadım.Arkadaşım gitarı alınca kursa gitmene gerek yok tablardan çalarsın dedi.Fakat sanırım ben kendime fazla güvenmiyorum.Bu yüzden içimde bi korku var.Diyelim ki gitarı aldım.

Neler yapmam gerek ?

Öncelikle sa120ex başlangıç için iyi bir gitar alabilirsin.

Elektro gitarda kursa kesinlikle gerek var. Gitara başladığında yanlış öğreneceğin bir tekniğin telafisi ilerisi için gerçekten çok ama çok zor. Tablardan çalarsın evet. Ama sadece çalarsın. Bu senin gelişimini yavaşlatır. Ayrıca kursa gittiğin zaman hocan büyük ihtimalle sana müzikal açıdan da destek verir. Yani sadece gitar çalmanı değil müzikten anlamanı sağlar. Bu sayede besteler yapabilir, Ritm üstüne solo atabilirsin.

Ayrıca Guitar Hero oynamanın gitar çalmaya hiç bir faydası yok. Aksine gitar çalmanın Guitar Hero oynamaya faydası var .

• quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

Orijinalden alıntı: harun95

Merhabalar,

Neler yapmam gerek ?

Öncelikle sa120ex başlangıç için iyi bir gitar alabilirsin.

Elektro gitarda kursa kesinlikle gerek var. Gitara başladığında yanlış öğreneceğin bir tekniğin telafisi ilerisi için gerçekten çok ama çok zor. Tablardan çalarsın evet. Ama sadece çalarsın. Bu senin gelişimini yavaşlatır. Ayrıca kursa gittiğin zaman hocan büyük ihtimalle sana müzikal açıdan da destek verir. Yani sadece gitar çalmanı değil müzikten anlamanı sağlar. Bu sayede besteler yapabilir, Ritm üstüne solo atabilirsin.

Ayrıca Guitar Hero oynamanın gitar çalmaya hiç bir faydası yok. Aksine gitar çalmanın Guitar Hero oynamaya faydası var .

yardım için teşekkürler...

fakat bu gitarı alırken amfi olayı falan ne olacak bi de onun hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

• Marshall mg10 ya da mg15 alabilirsin. Sonunda Fx yazan modelleri alma derim bunlarda, çünkü pek bi işine yarayacağını düşünmüyorum efektlerin bu aşamada. Kayıt falan da yapmayacağın için amfiyle hiç işine yaramaz neredeyse. Belki 1 ay heves almanı sağlar sadece. Hem efetkli modeller fiyat olarak da 50 lira falan farkediyor. O paraya değmez bence.
  • quote:

Marshall mg10 ya da mg15 alabilirsin. Sonunda Fx yazan modelleri alma derim bunlarda, çünkü pek bi işine yarayacağını düşünmüyorum efektlerin bu aşamada. Kayıt falan da yapmayacağın için amfiyle hiç işine yaramaz neredeyse. Belki 1 ay heves almanı sağlar sadece. Hem efetkli modeller fiyat olarak da 50 lira falan farkediyor. O paraya değmez bence.

Sağolsun hocam.

Bir de bu gitarı alırken mesela sa120ex alacağım diyelim.
    Bunu alırken başka bir şey almama gerek var mı ?
    Acemi olduğumu unutmayın lütfen.
  • Pena lazım

Daha iyi ton istiyorsan herhangi bir pedal alabilirsin. Ayrıca bu pedallar Clean - Distortion geçişlerini de sağlar. Ama şimdilik gerek yok bence buna
  • quote:

Pena lazım

Daha iyi ton istiyorsan herhangi bir pedal alabilirsin. Ayrıca bu pedallar Clean - Distortion geçişlerini de sağlar. Ama şimdilik gerek yok bence buna

Valla hocam ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Çok sağolun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

quote:

Orijinalden alıntı: BilgeKağan
    CORT VX-2X nasıldır. iyi ton verirmi.parasına değer mi

Jackson rr taklidi gibi geldi ama donanımı kaliteli gibi geldi, denemek lazım.

tşkler

başka bilgisi olan
  • Merhabalar,
    1 yıldır klasik gitar çalıyorum ve elektroya geçmek istiyorum. Bu güne kadar elime elektro gitar almışlığım bile yok. İnternetteki araştırmalarım neticesinde Ibanez Rg370dx uygun bir gitar gibi görünüyor. Yanına da orta yollu bir Marshall amfi düşünüyorum. Lakin sadece düşünüyorum. Yani elektro gitardan ve amfilerden pek anladığım söylenemez. Ricam konudan anlayan arkadaşların bana yardımcı olmaları. Yani bu gitar iyi midir? Yoksa başka önerebileceğiniz bir gitar var mı? Amfi olarak ne önerirsiniz? Rg370dx floyd rose'lu olduğu için akordunun sık sık bozulduğu söyleniyor, bu yeni başlayan biri için sorun olur mu?

Ek olarak: Trash Metal, Industrial Metal şeklinde söylemek yerine dinlediğim grupları söyleyeyim: Metallica, Rammstein, Led Zeppelin.(Manowar ve Slayer elimin altında ama daha dinleme şansı bulamadım)

Bütçe:Bana uygun olan 800 lira fakat ''şu daha iyi olur'' şeklindeki önerileriniz dahilinde 900 liraya kadar çıkabilirim.

Son olarak: Hafta sonları dersanem olacağı için bu sene ve öteki sene dersaneye gitme şansım yok.

Şimdiden yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkürler

• 0 alacaksan RG370DX almanı önermem. O paraya Cort X Custom HT alabilirsin hem de sabit köprülü gitar senin için daha iyi olur. Ama bütçeyi biraz daha arttırabilirsen Cort X-TH al derim.;

2.el alacaksan 900 TL civarında Ibanez RG1570'ler var onlara bakabilirsin.
  • Beyler elektro gitar başlıyorum daha önce klasik çalmışlığım var ama fazla çalmadım klasiği.Sadece elektro başlamadan önce gitar tanışmak için kuzenin gitarla 1 ay çalıştım. Şimdi elektro başlayacağım max 500 TL'ye en iyi hangi gitarı alırım ? Yalnız sadece gitar değil herşey dahil anfisi falan da o fiyatın içinde. Tavsiyelerini bekliyorum

Edit : Anfi de önerebilirsiniz

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solert

0 alacaksan RG370DX almanı önermem. O paraya Cort X Custom HT alabilirsin hem de sabit köprülü gitar senin için daha iyi olur. Ama bütçeyi biraz daha arttırabilirsen Cort X-TH al derim.;

Cort Kx-101..
  • selam arkadaşlar. akustik gitar almayı planlıyorum. gitar hakkında 0 bilgim var yani yeni başlayacağım. bana akustik gitar tavsiyesi yapabilir misiniz? bütçem 200 lira falan bilemedin 220 230 lira.

acaba yeteneğim var mı bunu öğrenmek istiyorum. şimdilik yeni başlayan için uygun bir gitar. bir kaç tane araştırdım şunları buldum bunlar nasıldır nedir. gerçi konuda elektro ağır basıyor ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solert

0 alacaksan RG370DX almanı önermem. O paraya Cort X Custom HT alabilirsin hem de sabit köprülü gitar senin için daha iyi olur. Ama bütçeyi biraz daha arttırabilirsen Cort X-TH al derim.;

Önerileriniz için teşekkürler hocam. Cort'a karşı bir antipatim olduğundan biraz düşünmem gerekecek. Bu haftasonu Tünel'de biraz araştırma yapacağım. Sizin (eğer İstanbul'da oturuyorsanız) önerebileceğiniz bir yer var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.